Hoppa hage – Hemma

Hoppa hage är en aktivitet som barn i alla åldrar kan leka. Om vädret tillåter så kan ni göra det utomhus. Använd då kritor för att rita hagen. Om ni vill göra det inomhus så kan ni använda färgad tejp och skapa en hage direkt på golvet.

Regler hoppa hage

Rita en hage med 9 rutor och en halvmåne som bilden visar. Skaffa en sten att kasta med eller ett mjukare föremål om ni är inomhus (tvättsvamp, gem, etc).

Du börjar i ringen längst ner. Kasta stenen i ruta 1. Hoppa över denna ruta och hoppa på ett ben i ruta 2 och 3, sätt ned båda fötterna samtidigt i ruta 4 och 5, fortsätt på ett ben i ruta 6, sätt ned båda fötterna samtidigt i ruta 7 och 8 och ett ben i ruta 9. Hoppa jämfota in i halvmånen och vänd helt om. Hoppa likadant tillbaka och ta upp din sten. Nästa omgång kastar du din sten i ruta 2, hoppar över denna ruta och tar upp stenen på tillbakavägen.

Om du gör fel, sätter ner båda fötterna i en ruta, trampar på strecken eller kastar din sten i fel ruta eller på ett streck är det nästa persons tur att hoppa. Den som blir först färdig med alla rutorna har vunnit.

Kontakt

  • Hemma
  • Your http://www.babyhjalp.se/aktivitetsguide/Website

Kommentarer

Inga kommentarer

Svara på kommentaren

Din e-postadress kommer inte att synas eller delas med andra. Tvingande fält är markerade Required fields are marked *

fem × 3 =