Kulturen – Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund, som är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltid till samtid, från lokal kultur till världskultur.

På Kulturen i Lund är det ofta liv och rörelse. Här firas högtider och egna traditioner som Barnens dag och Spökkväll och det erbjuds en omfattande programverksamhet för alla åldrar. När du blir hungrig kan du äta på restaurangen eller ta en fika på vårt mysiga café.

Bland våra övriga besöksmål finns t.ex. Kulturens Östarp, där man kan uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talet, Hökeriet, som är Lunds äldsta speceributik, Livets museum i Lund, som handlar om människokroppens funktioner, och Medicinhistoriska museet i Helsingborg, som handlar om hur synen på friskt och sjukt har förändrats över tid.

Barnvänliga Kulturen i Lund
Kulturen i Lund är ett barnanpassat museum. Vi anordnar sagostunder, pyssel, slöjdverkstäder, lekar, barnanpassade visningar och mycket mer. Under många helger och lov ordnas särskilda familjeprogram. Vi har speciella utställningar för barn, och vår populära lekplats används flitigt av både förskoleklasser och familjer.

Familjeprogram
Under helger och skollov har vi ofta program som är speciellt anpassade för barn och familjer, till exempel pysselverkstäder, slöjdkurser och sagostunder. Till vissa program måste man boka plats.

Att ta sig fram med barnvagn
Kulturens entré finns i Vita huset vid Tegnérplatsen mellan Adelgatan och Stora Algatan. Här hittar ni vår entré, butik, hörsal och toalett med skötbord. Här finns även flera permanenta och aktuella utställningar tillgängliga via hiss.

Angränsande utställningslokaler är också tillgängliga för besökare med barnvagn. Det finns även en hiss i Lekloftet på friluftsmuseets område och det går att låna ramp till Bosebo kyrka. Vet du om att du kommer behöva extra hjälp att ta dig fram inne på museet så tala gärna med personalen i vår entré.

Kulturens två områden är förbundna med varandra via en tunnel och trappa under Adelgatan. För att undvika trappan kan du vända dig till entrén och få hjälp att ta en annan väg mellan områdena. Gångytorna är belagda med singel, bortsett från några kullerstensgator. De kan vara svårframkomliga med barnvagn. Flera hus har dessutom höga trösklar.

Värma barnmat
På Kulturkrogen, som ligger vägg i vägg med Kulturen, finns möjlighet att värma barnmat i samband med att ni äter eller tar en fika. Här finns även barnstolar och restaurangens meny kan anpassas till barnstorlek vid förfrågan. Kulturkrogen är ett populärt lunchställe så tänk på att väntetiderna kan bli lite extra långa dagtid.

Kontakt

 • Tegnérplatsen, 221 04 Lund
 • 046-350401
 • info@kulturen.com
 • www.kulturen.com
 • Roligt
 • Prisvärt
 • Tillgängligt
 • Bra för barn 0-3
 • Bra för barn 4-6
 • Bra för barn 7-10
 • Bra för barn 11+

Kommentarer

Inga kommentarer

Svara på kommentaren

Din e-postadress kommer inte att synas eller delas med andra. Tvingande fält är markerade Required fields are marked *

fyra × två =