Babyhjälp logo

Längdkurva pojkar 0-12 månader

Hur växer pojkar under det första året

Pojkar växer olika fort och olika mycket. Det är därför farligt och ofta missvisande att jämföra längden för noggrant mellan små barn. I genomsnitt så är en pojke cirka 51 centimeter när han föds. Längden varierar dock mellan 45 och 57 centimeter.

Vid ett års ålder ligger pojkars genomsnittslängd på cirka 76 centimeter. Avvikelser förekommer dock men i stort sett alla pojkar håller sig inom spannet 68 och 84 centimeter.


Sponsrat innehåll - texten fortsätter nedanför

Längdkurva för pojkar från nyfödda till 12 månader

Pojke längd nyfödd till 12 månader

M = medel

2/3 ligger mellan +/- 1.

Endast 5% ligger utanför +/-2.

Längdkurva flickor | Viktkurva flickor | Längdkurva pojkar | Viktkurva pojkar | Fakta längd/vikt


De som läst avsnittet om pojkars längdkurva läste även mer om pojkars viktkurva, om barns huvudomfång samt om barns utveckling.

Annons - texten fortsätter efter annonsen

Presenttips!Barntema

Kul och uppskattade presenter till nyfödda är träleksaker, tavla med barnets namn och födelsedatum, tallrikar och bestick samt babygym och babysitters.

Besök Barntema.se - För att vi älska di små!

Längdkurva

Ibland tar Längdkurvorna från BVC alldeles för mycket plats i diskussionen kring barnets längd. Tänk på att det viktigaste är att din pojke följer sin egen längdkurva. Stirra dig inte blind på att barnet ska ligga längst med mittkurvan i diagrammet. Låt din pojke växa i sin egen takt.

Sponsrat innehåll Aktiviteter för barn

 Vad ska du göra i sommar?

Barnguiden.com ger dig tips på aktiviteter och evenemang som du och familjern kan göra i sommar. Börjar din semesterplanering på Barnguiden.com.

» Besök Barnguiden.com