Babyhjälp logo

Duovagn

-Fakta och tips om duovagnar

En duovagn kan du använda från det att barnet är nyfött fram tills dess att barnet är 2-3år. En duovagn påminner på många sätt om en kombivagn, då de båda är har lång användningstid och ska tåla flertal år av användning. En duovagn har två insatser, en liggdel och en sittdel som används till samma chassi.

Duovagn Den stora skillnaden mellan en duovagn och kombivagn är att kombivagnen är en del i vilken man placerar en lift med hårda kanter i sittvagnen. En duovagn har två helt separata delar, en liggdel och en sittdel som man kan skifta emellan. Dessa delar är därför anpassade för att perfekt passa barnets olika stadier i livet. Liggdelen är exempelvis extra rymlig och rymmer extra utrustning på vintern.

Tips! Här hittar du billiga duovagnar.

Sponsrat innehåll - texten fortsätter nedanför

Duovagn

Duovagnen anses vara den mest kompletta vagnen på marknaden. Duovagnen består av tre delar:

 • Chassi = stommen bär sitt- eller liggdelen på vilken hjul, mm är fäst vid.
 • Liggdel = används från det att barnet är nyfött tills dess att barnet kan sitta själv.
 • Sittdel = används från det att barnet kan sitta upp tills barnet är 3 år gammalt.
 • När du använder duovagnens liggdel, så bäddar du denna med en tunn madrass. I en duovagn är denna delen rymlig nog för att rymma lite extra filtar och annat under det kalla vinterhalvåret. När barnet är stort nog för att sitta själv så byter man ut hela liggdelen mot en sittdel.

  En eventuell nackdel med en duovagn är att den ofta är tung och klumpig. Oftast tycker de som köper en duovagn att den är helt fantastisk när man använder liggdelen men att den efter ett tags användande med sittdelen upplevs som för stor och tung. Många kompletterar därför efter ett tag med en sulkyvagn. Innan du överväger om du ska köpa en duovagn bör du kontrollera att vagnen går in i hiss, får plats i bilen och att du orkar lyfta in och ut den. Stämmer inte detta så är kanske inte duovagnen det val du ska göra.

  Hitta en bra barnvagnsbutik i vår butiksguide


  Tyckte du faktan om duovagnar var bra kanske du även är intresserad av att läsa fördjupad fakta om barnvagnar, liggvagnar, sittvagnar, duovagnar, kombivagnar, syskonvagnar, sulkyvagnar.

  Till toppen av sidan

  Barnsäkerhet

  Varje år åker tusentals barn till akuten för att de har skadat sig hemmet. Har du barnsäkrat alla skåp, fönster och dörrar? Har du satt petskydd på alla eluttag? När barnet börjar krypa och ta sig fram på egen hand är det dags att barnsäkra hemmet. Läs mer om:

  » Mer om barnsäkerhet

  Sponsrat innehåll Barntema

   Vi älskar di små!

  Barntema är Sveriges barnvaruhus online. Här kan du köpa allt från leksaker till barnkläder och barnvagnar.

  » Besök Barntema.se