Babyhjälp logo

Fråga om att bli gravid

- svar på frågor om att bli med barn

När man försöker bli gravid dyker det upp många frågor och funderingar. Läs gärna de frågor (och svar) som vi fått och se om det kan hjälpa dig att få svar på dina frågor.

Frågorna har besvarats av Therese Sok, legitimerad barnmorska. Klicka på "Läs svaret" för att se svaret på frågan!

 

Hejsan! När vet man efter att man har slutat med p-piller när ägglossningen kommer igång? För när man duschar sig ren i underlaget så kommer de klumpar. Är de ett tecken på ägglossning?

Hej! Jag hoppar över mensen då och då, men har den minst några gånger per år. Kan man bli steril av att hoppa över mensen för ofta?

Det är som så att min mens uteblev i juni. Jag va säker på att jag va gravid då mkt pekade på det. Men sen i juli när jag skulle göra ett test för att bekräfta fick jag en blödning, jag är inne på blödningsdag 12 nu. Jag gjorde ett test i veckan endå och det svarade "gravid" är det så att testet visar positivt om man fått missfall? Samt hur länge kommer jag blöda,för jag antar att man inte kan va gravid och ha en sådan här långdragen blödning utan att något är fel?

Jag slutade med mina p-piller (använt ca 6-7 år neovletta) i mars. Jag fick ingen blödning eller mens efter p-pillerstopp. Första mensen kom mitten av juni. Den varade endast 3 dagar. Alltså tre månader efter ppillerstoppet. Nu fick jag mens igen mitten av juli. Min fråga är, har jag ägglossning? Har testat med ägglossningsstickor både juni o juli nu. Men visar ingenting. Enligt beräkning borde jag ha min ägglossning nu. Jag är inte gravid. Jag har fast förhållande sedan 6 år tillbaka. Men visar inget på den stickan heller. Varit utan p-piller fem månader så de borde väl komma igång nu med både mens o ägglossning?

Jag har för ungefär 4 månader sedan gjort en abort. Har lite dålig koll på mensen. Lite dålig på ta p-piller också. Men hade mens för ungefär 2 veckor sedan om jag nu minns rätt. Sen dess har jag inte tagit p-piller. På sista veckan har jag känt mig svag. Sugen på mat hela tiden, men kan inte riktigt äta. Har kissat väldigt ofta, mått illa på kvällen och fått huvudvärk, trött och har haft lite mensvärk ibland. Idag har jag haft väldig mensvärk på morgonen, sedan under dagen när jag skulle ta graviditetstest då såg jag att jag fick mens. Ändå tog jag testet och fick negativ. Men jag har fortfarande ont i magen och mensvärk, mår fortfarande illa och har huvudvärk nu på kvällen. Vad kan jag göra? Är jag gravid eller inte?
Skulle vara jätte tacksam för er svar.

Hur långt behöver det vara mellan mensens sista dag och ägglossning för att ägg ska hinna mogna som dom ska om man vill bli gravid?

Hej!
Jag funderar på att försöka bli gravid igen. Min son är nu 1 år. Jag gjorde ett T kejsarsnitt med honom. Jag undrar ifall det är förtidigt att börjat försöka bli gravid igen? Vad är det för risker ifall jag blir gravid förtidigt?

Hej!
Jag funderar på att försöka bli gravid igen. Min son är nu 1 år. Jag gjorde ett T kejsarsnitt med honom. Jag undrar ifall det är förtidigt att börjat försöka bli gravid igen? Vad är det för risker ifall jag blir gravid förtidigt?

Hej!
Igår fick jag sån skarp värk i nedre delen, mådde jätte illa, av lukten av godis och ostbågar och mycket och igår fick jag nått blod aktigt flytning? Vad är det för symtom? har Kopparspiral, hoppas inte den har åkt på sniskan, så det ligget och skaver eller om det är annat? Andra dagen fick jag ljus rosa flytning och mår illa till och från och har ett barn sen innan.
Kan man bli gravid trots spiral?

Hej!
Försöker få koll på min ägglossning (äl) men vet inte hur jag ska tolka månadens menscykel, så behöver lite hjälp.
Dag 12 fick jag ljusrosa flytningar. Flytningarna ökade lite och var vita. Dag 16 kunde jag bygga nån kort bro med dom och dagens efter var dom vattniga, dom var dock vitaktiga så inga riktigt äl-flytningar. Dag 18 blev det torrt och dagen efter det åkte tempen upp. Men sedan sjönk den igen några dagar för att sedan åka i taket idag och höjas mer. Hela den här veckan har jag bara haft lotionflytningar. Trodde inte att äl va förra veckan, eftersom tempen sjönk, utan har gått och väntat på den men känns inte som att det var nu heller med tanke på flytningarna? Gjorde negativt äl-test i helgen och igår. Enligt en temp-app jag använder kan äl ha varit igår eller flera veckan? Blir inte klok på det här!
Hoppas på svar


Läs även tidigare frågor om:
Bli gravid - Graviditet - Förlossning - Nyfödda barn - Nybliven mamma

Ställ din fråga om att bli gravid

Namn:

E-post:

Jag vill ha ert nyhetsbrev: Ja Nej

Din fråga:


MedbebisTherese Sok erbjuder via sitt företag Med Bebis, profylaxkurser som gruppkurs, online och privat (nere i Skåne). De erbjuder även föreläsningen - den nya familjen.


De som besökt avsnittet: Fråga barnmorskan om att bli gravid har även läst mer om vad som är normalt under graviditeten.

Sponsrat innehåll Barntema

 Vi älskar di små!

Barntema är Sveriges barnvaruhus online. Här kan du köpa allt från leksaker till barnkläder och barnvagnar.

» Besök Barntema.se

Barntema