Babyhjälp logo

Babyhjälp.se

Babyhjälp.se hjälper dig under barnets första levnadsår, från det att ni blir med barn tills dess att barnet fyller ett år. En tid som ofta är fylld av oro och osäkerhet. I huvudmenyn till vänster hittar du våra fokusområden och i menyn ovan hittar du en undermenyn som uppdateras efterhand som du klickar dig runt. Prova så får du se.

Sidans huvudfokus ligger på barnets utveckling under det första året. Vi går igenom allt såsom gripförmåga, sömn, skrik, näring, fysik, utvecklingssteg, och mycket mer. Dessutom får du hjälp med de jobbiga reglerna kring ledighet och föräldrapenning. Vi hjälper även föräldrar under den jobbiga perioden under graviditeten. Du kan följa fostrets utveckling vecka för vecka samt läsa om vad du bör äta under graviditeten. Vi går även igenom situationen kring förlossningen. Vad behöver du känna till?

Cipro Online

Annons från Posterkid.se - texten fortsätter nedanför

Namntavlor, doptavlorPersonliga barntavlor

Moderna tavlor som pryder väggen i barnrum, sovrum, skötrum eller där du vill fylla rummet med kärlek. Posterkid.se säljer namntavlor, doptavlor, barntavlor och personliga tavlor som skapar en personlig känsla i rummet där de hänger.
Se våra tavlor på Posterkid.se.

Annons - texten fortsätter nedanför

Hur går det med din träning?

Bara för att man är gravid eller precis har fött barn så finns det inget som hindrar dig från att komma igång med träningen. Det gäller bara att lyssna på din kropp och anpassa träningen efter din förmåga just nu. Du bör inte ha som målsättning att bli mer vältränad, utan att hålla sig kvar på samma nivå som tidigare är mer än nog. Det finns mycket som påverkar din kropp under den här perioden.

Läs mer om träning under graviditeten.

Läs mer om träning efter förlossningen.

Väntar du en pojke eller flicka?

Vi har sammanställt 15 olika tecken som kan avslöja barnets kön. Vissa kommer från myter och andra från forskning. I vilken riktning putar magen? Har du cravings? Har din näsa blivit större under graviditeten? Gå igenom våra 15 tecken för att se vad som stämmer in på dig och din graviditet.

Shopping på nätet - butiksguide

Första året med en liten i familjen är det mycket som behöver köpas och som måste förnyas. Många saker ska inhandlas och det blir ofta allt från leksaker, kläder, filtar till möbler och saker till mamman eller pappan. Som föräldrar vet vi att det inte alltid är lätt att hitta bra butiker på nätet där man tryggt kan göra sina inköp. Vi har därför påbörjat arbetet med att sammanställa en butiksguide över bra nätbutiker.

Här hittar du tips på nätbutiker och shopping.

Presenttips på Babyhjälp.se

En ny medlem i familjen, bästa vännens nyfödda barn eller en ny släkting innebär även present- och gåvotid. Inom kort blir det även tid för namnkalas, dop och andra evenemang som hör barnen till. Här nedan bjuder nu babyhjälp.se på lite presenttips:

Böcker är alltid uppskattat! Visste du även att man genom att läsa böcker för barnet kan stimulera deras språkliga utveckling? Ta en titt på våra rekommenderade barnböcker för barn i olika åldrar.

Leksaker kan man aldrig få för mycket av. Visst är det kul att köpa leksaker till små barn. Glöm dock inte att säkerställa att leksakerna är säkra nog för barnet. Här får du tips på leksaker som passar barn i olika åldrar.

Personliga sagoböcker! Du kan nu enkelt beställa personliga sagoböcker på vår webbsida. I dessa böcker blir ditt barn tillsammans med sina kompisar bokens hjältar. Det går att välja mellan flera olika äventyr och boken kostar endast 189 kronor. Läs mer om personliga sagoböcker eller beställ.

Namntavla! Ge bort en personlig tavla med barnets namn och födelseuppgifter. Du kan välja mellan flera olika motiv, både med bilder och text. Du fyller i barnets namn, födelsedag och på vissa tavlor lägger du även till födelselängd och vikt. Här köper du namntavla till barn.

Sponsrat innehåll - texten fortsätter nedanför

Vår & Sommar med barn

Visst är det härligt när det blir vår och värmen smyger sig på. Barnen kan springa ut och leka och de flesta påverkas positivt av det fina vädret. Sommaren är en perfekt tid att sluta med blöjan så små barn kan springa runt utan blöja i värmen.

När det blir varmt så kommer det även vissa tankar kring solen och strålning eller om hur det är att resa med barn. Här har ni lite mer fakta och tips som hör sommar och värme till:

 • Sol och bad under graviditeten
 • Resa med barn
 • Barn i sol och värme
 • Förälder - inget enkelt jobb

  Barnets utveckling

  Barnets utveckling - När kan barnet egenligen sitta upp, när börjar det gripa efter saker, varför skriker det om natten.

  Barnets kost & näring

  Kost & Näring - Barnet har ett behov av olika kost under olika perioder av sitt liv. Vad ska barnet egentligen äta?

  Graviditeten

  Graviditeten - Under graviditet händer en massa saker med kvinnans kropp och inte minst så utvecklas ett barn långsamt inne i magen. Hur utvecklas barnet under graviditeten och vad bör ni blivande föräldrar tänka på?

  Inköpslista barn

  Inköpslista - Under olika delar av barnets utveckling så behövs olika saker. Vissa saker behövs av praktiska skäl såsom barnvagn och säng, medans andra saker krävs för barnets utveckling. Kolla när du behöver köpa saker.

  Barnprylar köper du på Barntema.

  Milstolpar i barnets utveckling

  Alla barn är olika men här är lite riktlinjer:

  • Vid 2-3 månader kan barnet ofta ligga på magen och lyfta på huvudet.
  • Vid 3-4 månaders ålder kan barnet ofta gripa medvetet.
  • Vid 5-6 månaders ålder kan barnet ofta vända sig från mage till rygg samt sitta med hjälp av stöd.
  • Vid 7-8 månaders ålder sitter många barn själv.
  • Krypa börjar barn ofta göra mellan 7-10 månaders ålder.
  • Vid 9-10 månaders ålder reser sig många barn och går med hjälp av föräldrarna eller med stöd från möbler.
  • Först vid 10-14 månaders ålder går vanligtvis små barn.

  Läs mer om barns utveckling

  Posterkid
  Sömn

  Ett spädbarn behöver sova i snitt 16 timmar per dygn, vilket inte alltid är lätt att uppnå. Hur får man barnet att sova? Hur skapar man sovrutiner? och Varför vill barnet inte sova på natten? Detta och mycket mer får du svar på under avsnittet om sömn. Läs mer om sömn.

  Barntema
  Barnskrik

  Barnets enda sätt att kommunicera den första tiden är genom gråt och skrik. Vad betyder de olika skriken och hur lär man sig att skilja dem åt? Hur får man barnet att sluta skrika? Detta och mycket mer hittar du under avsnittet om barnskrik. Läs mer om barnskrik.

  Nio månader

  Vad händer med barnet när det ligger där i magen. När utvecklar fostret armar och ben och när kan bestäms egentligen könet på barnet. Det händer otroligt mycket under de nio månaderna av graviditet så läs om vad som händer under de olika månaderna. Läs mer i vår graviditetskalender

  Sponsrat innehåll Barntema

   Vi älskar di små!

  Barntema är Sveriges barnvaruhus online. Här kan du köpa allt från leksaker till barnkläder och barnvagnar.

  » Besök Barntema.se

  Inköpslista

  I väntan på barn så är det flera saker som skall förberedas. Vet du vad du bör ha hemma när barnet kommer? En viktig sak som du inte får glömma är att köpa en mössa till bebisen. Han eller hon är van vid värme när han kommer ut och får inte bli nedkyld. Läs mer om vår gravidlista