Bakterier i maten

Hej!
Kan man som gravid äta mat som man själv har lagat och som stått i kylskåpet dagen innan? Tänker mer om det kan påverka fostret?

En svag skugga

Hej, jag testade mig igår, å fick fram en jätte svag skugga på test stick. Idag typ lika så. Tog sånt billigt test. Överväger att köpa clear blue, å kolla, känns mer pålitliga, ammar mitt barn fortfarande, är de nån fara? Har privat bli gravid i 6 månader nu, å blev glad för den skuggan men vågar inte hoppas?

Är cheyennepeppar farligt om man är gravid

Jag gjorde en tomatsoppa med krossade tomater, Cheyennepeppar, chili krydda, ingefära, lök, vitlök och vispgrädde. Efter fyra skedar av soppan slängde jag soppan… För jag var rädd att jag inte fick äta cheyennepeppar eftersom jag sen läste att det kan resultera I missfall…min fråga är då är det farligt att jag åt det?

vilka vitaminer

hej fick veta att jag blev gravid för några dagar sen. vilka vitaminer eller kosttillskott ska man äta för att det ska vara bra för mamma o barn.?

Uppehåll av minipiller

Jag har haft ett uppehåll av minipiller på ca 2 veckor och undrar om jag bara kan börja med dom som vanligt igen? Tog dom kl.12 förut, kan jag byta tid också samtidigt?

Missfall

Fick bruna flytningar som övergick till rosa/ljust röda efter en dag. Kom rödaktigt sträng/hinnliknande slem.
Övergick på em till rosa lite vattniga sen gulaktiga flytningar.
Hur vet jag om det var ett missfall och om allt är ute? Kan jag ta ett nytt grav.test?

Blödningar!

Hej. Två dagar innan jag plussade så fick jag lite ljust rosa flytningar och de har fortsatt nu och går mellan bruna och rosa hela tiden. Jag är gravid nu i v. 5 (4+5) och är så orolig över att det är ett missfall jag har. Dock så har jag tagit gravtest varannan dag och det pluset syns tydligare för varje dag så det verkar som att hcg hormonet ökar.
Behöver jag vara orolig eller tror du att det är lugnt?

Gravid tätt inpå ett kejsarsnitt

Hej! Jag födde min son i början av januari med akutsnitt. På efterkontrollen såg allt normalt ut och hon som undersökte mig rekommenderade att vänta med en ny graviditet i 6 mån. Fick även en kallelse för att göra bäckenmätning och där visade resultaten normala mått och ska därför kunna föda vaginalt kommande förlossning.
Nu till min fråga.. Jag har blivit gravid på nytt, testade positivt för 2 dagar sedan och min son är 4,5 månad. Vad ska jag göra? Kan vi behålla eller måste jag göra abort?

Byta tid p-piller

Hej! Jag tar mina p-piller 07:00 på morgonen men vill byta till några timmar senare 12:00 på förmiddagen då 07:00 är för tidigt för mig och opassande. Undrar då om jag direkt kan hoppa till 12:00 nästa dag eller är det chans att bli gravid?

Mens/gravid

Jag har massor av grviditetssymtom och är nästan säker på att jag är gravid här fått svullen och större mage och bröst.
Men jag har haft mens som vanligt i tre månader nu och den här kommit efter tre veckor istället för fyra varje gång,
I så fall är jag långt gången vecka 11,14 .Jag äter också malariaprofylax för jag är i Afrika, har ätit lariam väldigt starka fick byta dem till en annan på grund av dåliga symptom,
Kan det fortfarande vara graviditet fast jag haft mens?
För det känns fortfarande som graviditet. Det är inte något som vi försökt med så jag är inte skengravid.

Är jag gravid?

Jag hade sex för två veckor sen. Är osäker men det kändes som att det kom sperma i mig, orolig att jag är gravid. Nu idag så har jag fått min mens, kan jag ändå vara gravid? Eller är jag inte det nu för har jag fått mens ?
Tacksam för svar

Ser man barnets kön i vecka 17+1

Hej!
Vi har varit på ul och jag var i v 17+1 och bm sa då att hon inte kan se barnets kön än. Kan det stämma att man inte ser ? Jag har en bild som jag vill skicka om du kan se något.
Med vänlig hälsning

Kan jag gå ner i vikt när jag försöker bli gravid?

Hej!
Jag undrar angående viktnedgång när man är gravid. Fick mitt andra barn för 9 månader sedan idag och vi vill gärna ha en till tätt inpå. Slutade amma för 3 veckor sedan. Har ca 25 kg i övervikt nu, är det skadligt för barnet/fostret om jag skulle bli gravid medans jag försöker gå ner i vikt hälsosamt, t.ex. Äta bra mat i samband med motion vilket resulterar i en viktminsking. Kan det vara skadligt när man går ner i vikt på ett hälsosamt sätt?

Hur vet jag vem som är pappan?

Hej,
Jag har ett väldigt stort problem. Jag vet inte med säkerhet vem som är pappa till mitt barn.
Jag hade mens 4de oktober och jag hade även samlag samma dag oskyddat.
Den 19nde oktober så hade jag samlag med min nuvarande kille och vi skyddade oss inte. Jag åt ett dagen-efter piller 30h efter samlaget.
Jag är gravid i vecka 22 nu och jag mår fruktansvärt dåligt över att inte vara säker på vem som är pappan till mitt barn.
Vilken av dessa två killar är mest trolig att vara far till mitt barn?

Utomlands och gravid

Hej Therese!
Jag har precis insett att jag är gravid och enligt egna beräkningar är jag redan i vecka 9 (8+3). Dock är det lite osäkert eftersom jag nyligen slutat med p-piller och min mens varit oregelbunden och minimal utan p-piller.
Jag och min sambo befinner oss på långresa i Asien och planerar att flyga hem om drygt 5 veckor. Även om jag bokar in en tid hos BM första vardagen efter hemkomst kommer jag ju då att vara i vecka 16. Jag är 37 år, gravid för första gången och vill göra ett KUB-test, vilket jag har förstått är för sent att göra i vecka 16.
Nu till mina frågor: rekommenderar du att jag uppsöker en gynekolog här på plats (kommer att befinna mig i Singapore/Malaysia from. nästa vecka) för att göra ett KUB-test?
Vilka andra tester bör göras före vecka 16?
Jag mår än så länge lika bra som vanligt och vi har inga allvarliga sjukdomar i familjen.

Jag är rädd för att jag fått missfall

När jag gick in i v.15 fick jag en liten blödning och blev super nojig. Åkte in och gjorde vul och allt såg bra ut med bebis. Går nu in i v.18 och det fortsätter komma lite rosa/bruna flytningar. Har inte kontaktat mvc eller gym efter första besöket men blir lika förtvivlad varje gång jag torkar mig eller ser en fläck i trosan. Är detta något farligt? Har lite stickningar och molvärk till och från och ibland känns det som em tryckande känsla. Ska på ul om ca 2 veckor och är så himla rädd för att något har hänt. Tacksam för svar!

Jag har ont i njurarna

Hej,
jag är gravid med mitt första barn. Är i vecka 33+2 nu och har under tre månader haft sjukt ont i njurarna som ena är alldeles för svullen än vad man brukar ha när man är gravid, förut hade jag ont i en skala 8 på nätterna o pendlade mellan starka smärtstillanden och bada varmt o nu senaste veckan har jag haft konstant ont men kanske mer på en skala 5-6 och det tar så fysiskt att jag mestadels är sängliggandes. Får olika svar från olika läkare varenda gång jag är på sjukhus o då är min fråga om de hellre skulle sätta igång mig v 36-37 istället för att jag ska förlora all min energi till en förlossning i vecka 40 el senare? Vill tillägga att jag haft tre urinvägsinfektioner dessa tre månader oxå.
Mvh

Vågar man skaffa ett barn till?

Hej!
Jag fick mitt första barn januari 2012, ett planerat snitt, men förlossningen kom igång av sig själv så vi provade vaginalt, men blev sedan akut snitt.
I december 2013 födde jag mitt andra barn vaginalt, förlossningen startade av sig själv, gick relativt fort men krystningsfasen blev lite utdragen. Fick lite värkstimulerande, men dom fick stänga av igen eftersom jag fick ont i magen, efter en stund testade man med värkstimulerande igen och det gick bra.
Har alltså gjort ett snitt 2012 januari och fött vaginalt december 2013 ca 2 år mellan. Vi pratar nu om att eventuellt skaffa ett barn till, men har hört mycket om risker på grund av snitt, framför allt att livmodern kan ha blivit svag och brista. Detta har hänt en bekant till mig som blev igångsatt efter snitt.
Vågar man skaffa ett barn till? Har riskerna minskat eftersom jag fött ett barn vaginalt efter snittet? Varför fick jag känningar i magen av värkstimulerande dropp? Berodde det på snittet?
Har två underbara pojkar och vill inte utsätta för onödiga risker, men vi skulle vilja ha ett barn till.
Mvh Terese

 

Hur kan jag sluta vara ledsen för att jag inte kan amma?

Hej!
Jag är en förstagångsmamma och min dotter är 6 månader gammal. Hon är frisk och mår bra. Men jag verkar inte kunna komma över det faktum att amningen misslyckades totalt. Det kommer tillbaka till mig nästan varje kväll och det gör mig så ledsen. Hur kan jag göra för att komma över det här?
Mvh

Barnet skriker när jag försöker lägga det

Hej!
Jag läser hos er om spädbarn och sömn. Där det står att man helst ska lägga barnet när det börjar bli trött för att få somna själv och inte somna hos mig som mamma i samband med amning eller så. Har ni några tips om barnet enbart skriker när man lägger det själv? Enda chansen att hon kan somna är när hon ammat och får ligga kvar nära mig och ibland kan jag då lägga över henne i egen säng/babynest men ibland vaknar hon till då och då börjar hon gallskrika igen.

Kan hål i bröstvårtan påverka amningen?

Hej!
Jag tog som tonåring hål i bröstvårtan, den blev sned och läkte inte riktigt helt. Efter x antal år med denna så tog jag ur den och hålet läkte ihop fint utan problem. Något år därefter tog jag ett andra hål i samma bröstvårta som idag är uttaget och läkt utan komplikationer. Nu funderar jag på hur detta kan påverka min amning, är VÄLDIGT orolig över detta och undrar hur befogat det är?