allt om din graviditet och bebis

Fråga experten

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fråga   Graviditeten

Jag är rädd för att jag fått missfall

När jag gick in i v.15 fick jag en liten blödning och blev super nojig. Åkte in och gjorde vul och allt såg bra ut med bebis. Går nu in i v.18 och det fortsätter komma lite rosa/bruna flytningar. Har inte kontaktat mvc eller gym efter första besöket men blir lika förtvivlad varje gång jag torkar mig eller ser en fläck i trosan. Är detta något farligt? Har lite stickningar och molvärk till och från och ibland känns det som em tryckande känsla. Ska på ul om ca 2 veckor och är så himla rädd för att något har hänt. Tacksam för svar!

Svar:

Små rosa blödningar kommer oftast från slemhinnan. När du är gravid blir slemhinnan mycket känsligare och lättblödande. Vid missfall har man oftast rikliga och klumpiga blödningar och smärta. Jag tror inte att du behöver oroa dig. Men känner du dig orolig så kan det vara skönt att få göra ett nytt ultraljud bara för att kunna släppa det eller kanske du kan höra med din barnmorska om du kan få komma in och lyssna på barnets hjärta, det borde ni kunna höra nu 🙂
Lycka till!
Hälsningar, Therese Sok