allt om din graviditet och bebis

Fråga experten

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fråga   Bli gravid

Jag förstår inte min cykel?

Hej!
Försöker få koll på min ägglossning (äl) men vet inte hur jag ska tolka månadens menscykel, så behöver lite hjälp.
Dag 12 fick jag ljusrosa flytningar. Flytningarna ökade lite och var vita. Dag 16 kunde jag bygga nån kort bro med dom och dagens efter var dom vattniga, dom var dock vitaktiga så inga riktigt äl-flytningar. Dag 18 blev det torrt och dagen efter det åkte tempen upp. Men sedan sjönk den igen några dagar för att sedan åka i taket idag och höjas mer. Hela den här veckan har jag bara haft lotionflytningar. Trodde inte att äl va förra veckan, eftersom tempen sjönk, utan har gått och väntat på den men känns inte som att det var nu heller med tanke på flytningarna? Gjorde negativt äl-test i helgen och igår. Enligt en temp-app jag använder kan äl ha varit igår eller flera veckan? Blir inte klok på det här!
Hoppas på svar

Svar:

Hej,
Att lära sig sin cykel är inte lätt. Generellt kan man säga att ägglossning sker på 14:e dagen efter sista mensens första dag, men detta kan variera. Om man tittar på sekretet är det tjockt och vitt under de ogynnsamma perioderna i din cykel och som rå äggvita (genomskinlig och segt i konsistensen) vid ägglossning. Tempen stiger något omkring ägglossning men denna är ganska svår att följa och temperatur förändringar kan variera på handhavandet av tempen. Är det så att ni försöker bli gravida hade jag hellre rekommenderat er att ha samlag regelbundet, ca var 3:e dag och inte fokusera så mycket på din cykel.
Lycka till!
Therese – medbebis.se