allt om din graviditet och bebis

Fråga experten

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fråga   Bli gravid

Kan jag vara gravid?

Jag har för ungefär 4 månader sedan gjort en abort. Har lite dålig koll på mensen. Lite dålig på ta p-piller också. Men hade mens för ungefär 2 veckor sedan om jag nu minns rätt. Sen dess har jag inte tagit p-piller. På sista veckan har jag känt mig svag. Sugen på mat hela tiden, men kan inte riktigt äta. Har kissat väldigt ofta, mått illa på kvällen och fått huvudvärk, trött och har haft lite mensvärk ibland. Idag har jag haft väldig mensvärk på morgonen, sedan under dagen när jag skulle ta graviditetstest då såg jag att jag fick mens. Ändå tog jag testet och fick negativ. Men jag har fortfarande ont i magen och mensvärk, mår fortfarande illa och har huvudvärk nu på kvällen. Vad kan jag göra? Är jag gravid eller inte?
Skulle vara jätte tacksam för er svar.

Svar:

Hej,
När man börjar, slutar eller glömmer p-piller kan menscykeln bli oregelbunden och besvär som tex mellanblödningar, mensvärk och ömma bröst kan uppkomma. Din trötthet och huvudverk kan ev ha andra orsaker. Då du fått din mens och graviditetstestet var negativt borde du inte vara gravid. Men då det är svårt att veta var du befinner dig i din cykel och om detta är en mensturationsblödning eller bra en mellanblödning kan du ta ett nytt test igen om 2-3 veckor för att vara helt säker. Tänk på att skydda dig! Jag råder dig att ta kontakt med din barnmorskemottagning så ni tillsammans kan hitta ett preventivmedel som fungerar bättre för dig.
Therese – medbebis.se