Babyhjälp logo

Sulkyvagn

-Fakta och tips om sulkyvagnar

En sulkyvagn är en mycket enkel sittvagn utan liggläge som är perfekt för lite större barn som börjat gå men som fortfarande inte orkar gå några längre sträckor. Sulkyvagnen är liten, är lätt att manövrera, har ofta en liten varukorg under sitsen och får ofta relativt enkelt plats även i den lilla bilen.

Det som kännetecknar en sulkyvagn är dess flexibilitet.

Sulkyvagnar

SulkyvagnEn sulkyvagn används framför allt när barnet har blivit lite äldre, men då han eller hon fortfarande inte orkar gå några längre sträckor. Sulkyvagnar finns i en mängd olika utförande och vissa är nästan jämförbara med en riktig barnvagn. Det som dock är praktiskt med en barnvagn är dess flexibilitet och att de flesta modeller blir extremt små när de är ihopvikta.

Sponsrat innehåll - texten fortsätter nedanför

När du köper en sulkyvagn ska du tänka på att den ska klara de svenska väderförhållandena. Den bör klara av att rulla bra i regn, i snö, i sand både med barn och utan barn sittande i vagnen. Klädseln bör även vara avtagbar så att den går att tvätta. Du bör även tänka över hur mycket plats och fack du behöver för prylar, då dessa utrymme skiljer sig enormt mellan de olika modellerna.

En sulkyvagn är även perfekt när man ska på solsemester och inte orkar släpa runt på en stor och klumplig barnvagn. Har sulkyn inte någon sufflett så går det på i de flesta barnvagnsbutiker enkelt att köpa till ett parasoll eller en separat solsufflett. En sulkyvagn kan beroende på modell kosta allt från några hundralappar upp till flera tusen.

Tips! Köp sulkyvagn på Barntema.

Tips på sulkyvagnar

Bugaboo Cameleon

En komplett sittvagn för hela barnvagnstiden. Barnvagnen kostar runt 6 000kronor, men då får man också kvalitet för pengarna.

Mer info / beställ

Barnvagnstillbehör:

Är du intresserad av tillbehör till barnvagnen så finns nedanstående saker i de flesta nätbutiker:

Solskydd
Mugghållare
Krokar
Speldosor
Barnvagnsleksaker
Regnskydd
Parasoll med UV skydd
Myggnät
mm

Hitta en bra barnvagnsbutik i vår butiksguide


Tyckte du faktan om sulkyvagnar var bra kanske du även är intresserad av att läsa fördjupad fakta om barnvagnar, liggvagnar, sittvagnar, duovagnar, kombivagnar, syskonvagnar, sulkyvagnar.

Till toppen av sidan

Barnsäkerhet

Varje år åker tusentals barn till akuten för att de har skadat sig hemmet. Har du barnsäkrat alla skåp, fönster och dörrar? Har du satt petskydd på alla eluttag? När barnet börjar krypa och ta sig fram på egen hand är det dags att barnsäkra hemmet. Läs mer om:

» Mer om barnsäkerhet

Sponsrat innehåll Barntema

 Vi älskar di små!

Barntema är Sveriges barnvaruhus online. Här kan du köpa allt från leksaker till barnkläder och barnvagnar.

» Besök Barntema.se