Folsyra innan graviditet

Hej! Jag undrar hur viktigt det är att man ätit folsyra minst 1 månad innan man planerar att bli gravid? Vi är redo & har precis ätit sista kartan p-piller. Jag läste mig till nu att folsyra är väldigt viktigt. Om jag börjar äta folsyra imorgon, och som tidigast realistiskt (men otroligt) skulle bli gravid om två veckor, är det ok eller skulle du rekommendera att ha säkert sex tills jag ätit folsyra minst en månad? Är det något mer jag bör tänka på? Tacksam för svar!

Flera ägglossningstest är positiva

Hej!
Jag har försökt hitta min ägglossning denna månad och testat med pappersstickor från graviditetskollen.se samt ägglossningsstickor från apoteket. Jag började testa redan dag 8 efter mens och fick negativa test i ganska många dagar tills jag fick mitt första positiva test. Jag fortsatte testa och fick positivt test dag ut och dag in. I närmare bestämt 8 dagar i rad. På de två första testen var kontrollstrecket starkare än teststrecket men efter det var alla streck lika starka och markanta. Vad beror detta på?

Sen mens men negativt gravtest

Hej!
Min mens är 9 dagar sen men gravtesten är negativa?! Jag slutade med p- piller för 9 månader sen och har hagt 2 månaders regelbunden mens. Kan det kroppen fortfarande vara förvirrad av p-pillren jag slutade med för 9 månader sen eller kan jag bra gravid fast testen visar negativt? När kan kan man tidigast ta ett gravtest? Jag ör så förvirrad!

Försenad mens

Hej. Jag har en mens cykel mellan 30-40 dagar brukar variera mest mellan 35 till 40 dagar. Jag hade min senaste mens den 23 augusti 2018 och än har inte min mens kommit som den skulle. Är den påväg? Är det normalt med nästan 6 veckors mellanrum?

Behöver hjälp har panik!!

Hej! Jag hade sex söndag den 23/9. Jag kom hem och glömde helt bort att killen kom i mig så jag sov med hans sperma i mig. Jag går på piller och har gjort det nu i 2 år men jag är inte helt säker på att jag tagit pillrerna på samma tidpunkt varje dag (men jag har tagit dem). Jag är hypokondriker så så fort jag tänker på detta mår jag illa och vill kärkas. Jag får en inbillning om att jag är gravid. Vad ska jag göra??

Fler positiva ägglossningstest

Hej!
Jag har fått positiva ägglossningstest 7 dagar i rad. De två första var lite svagare streck på men sedan dess har både kontrollstrecket och teststrecket blivit väldigt tydliga..
Vad kan detta bero på?
Jag har haft ganska ont i nedre delen av magen i snart en vecka. Likt mesnvärk..

Hjälp??

Hej!
Jag är 18 år gammal och min sambo 20.
Vi har försökt blivit gravida i ett år nu men ingenting händer….
Jag har tidigare vart gravid med en annan kille, men då gjorde jag abort.

Är det något fel på någon av oss? Hur söker man hjälp? Vad ska jag göra?

Ppiller

Hej!
Hur lång tid tar de från ppiller går ur kroppen och man kan bli gravid? Vi planerar bli gravid till årsskiftet så skall jag sluta med ppiller nu då?

Hej

Hej
Min mens var tre dagar sen. Fick den i fredag. Men var slut redan på lördags eftermiddagen. Fick ytterligare en blödning igår måndag ca kl 15.00 som var slut på kvällen. Den var inte alls samma färg och mängd som den brukar och den brukar hålla på ca 4 dagar i sträck.
Sen har jag haft konstig värk(pirr) i magen i två veckor ca.
Borde jag ta ett gravtest?

Ägglossning fram till mens?

Hej. Har försökt bli gravid och använt mig utav clear blues digitala ägglossningstester. Jag började testa redan dag 8 för att va på den säkra sidan (har haft regelbunden menscykel 32-33 dagar) och dag 20 visade testen blinkande smiley som visar höjd hormonhalt =snart ägglossning. Fortsatte testa och väntade på smileyn som ej blinkar då den visar att du har störst chans att bli gravid då, men den kom aldrig. Testen visade dock blinkande smiley i 8 dagar! Sen negativt 1 dag och sen mens. Fattar ingenting? Kan jag verkligen Ha ägglossning fram till mens, aldrig hört om. Och sen kom mensen helt plötsligt 4 dagar tidigt ( inte hänt förut ) har varit gravid med min nuvarande partner och har oxå genomgått blodprov och ultraljud där de kunde se att jag hade ägglossning . Så vet ju att det funkar men börjat bli väldigt frustrerad efter 2 års försök.

Ömma bröstvårtor

Hej
Jag och min pojkvän slutade med p-piller inför september. Gjorde detta för att min mens hade börjat utebliva fast jag inte var gravid. (troligtvis på grund att jag slarvat med piller någon dag och min cykel påverkats av det). Jag trodde att pågrund av utebliven mens skulle jag inte heller få ägglossning och vi har haft regelbunden oskyddat sex. Denna månaden har jag nu börjat få extremt ömma bröstvårtor, de är även mycket styvare än vanligt.
Kan detta vara ett tecken på att jag är gravid, eller är det även ett tecken på att mensen snart ska komma?
Tack på förhand

HPV – Virus

Hej
Om man har HPV- virus.
Har googlat (nått man kanske inte ska göra)
Stämmer det att man kommer smitta över hpv viruset, till fosret?

Sex dagen efter ägglossning

Hej,

Jag och min sambo hade sex dagen efter ägglossning,
har nu känt i ca 3 dagar ett illamåande, ömande bröstvårtor samt att jag kissar otroligt mycket oftare.
Jag har Bim om 6 dagar.
Kan jag vara gravid?

Kan jag vara gravid?

Hej, slutade med mina p-piller efter avslutad karta och hade då min sista mens sista dag den 10/8.

Har inte fått min första vanliga mens som enligt app med 28 dagars cykel skulle kommit igår.

Jag känner mig väldigt trött, sliten, lätt illamående så fort jag äter men samtidigt extremt hungrig och ständigt sug. Också väldigt känslomässigt instabil.
Känner mig lite uppblåst och allmän olustig känsla i kroppen.

Vad tror du? Är det ens möjligt?

Är detta gravidsymtom bim-6

Hej,

Jag har dom senaste dagarna mått illa under hela dagarna, så går jag nu på toa ca 6 gånger innan lunch.(detta tycker jag är konstigt då jag annars går på ta ca 4 gånger om dagen totalt.)
Jag är hungrig men har ingen matlust då jag mår illa. Rapar mycket.
Jag har bm om 6 dagar, Kan detta vara gravidsymtom?
Vågar inte ta något test då jag inte vill bli besviken.

Zika-virus

Hej!
Vi ska åka till Gambia och enligt reseledaren är zika-virus inte utbrett där (utbrott för många år sedan) vi ska åka charter 1 vecka. enligt folkhälsomyndigheten ska man avvakta med att bli gravid om man varit i Afrika. Vad råder ni till nu? Ska man avvakta med att bli gravid? Med vänlig hälsning, Caroline

Hpv viruis

Hej
Jag har en fråga
Om man har hpv virus
Påverkar det att bli gravid Eller smittas till barnet

Kan jag vara gravid

Jag tog ut min kopparspiral i mitten på juli pga min pojkvän och jag tänker försöka skaffa barn. Fick mens ca två dagar efter, normal men lite mindre än jag brukade ha med kopparspiral men en fyra, fem dagar och lite mensvärk. Hade ganska mkt sex runt ÄL och dagen då jag enligt min cykel ska ha mens kommer det mens, vad jag tror iaf. Ganska lite men rent blod rann hela dagen, räckte dock med lite papper i trosan. När det inte gav med sig satte jag i min menskopp över natten och dagen efter hade jag bara en stor tjock blodklump med ganska mkt slem i, sen ingenting mer och har inte haft en tillstymmelse till mer mens sen dess, detta var i fredags och idag är det måndag. Ska tillägga att jag inte haft en tillstymmelse till mensvärk heller. Tog ett gravtest förut som visade negativt, var t.o.m cearblues veckotest så borde vara förltligt. Men undrar främst om någon annan som tagit ut kopparspiral bara fått en dags mens och sen inget mer strax efter, för clearblues tester ska ju vara 99% säkra efter BIM

Citalopram under graviditet

Hej,
Jag och min man ska nu börja försöka bli gravida. Med andledning av detta förnyade jag inte mitt recept på citalopram när det tog slut i februari. Jag tog detta mot oro och panikångest. Under den senaste månaden har detta dock kommit tillbaka och jag känner mig både ledsen, orolig och inte stabil nog för att vara gravid. Jag funderar på att börja äta min medicin igen men är så orolig att skada barnet om jag skulle bli gravid. Har ni råd?

Kan ja vara gravid?

Sista mensens första dag var den 29/7 hade sex den 9/8 ska ha äl den 12/8 kan de hända att ja blir gravid då? Mvh Jennifer

Undran

Hej det är så att jag och min man försöker bli gravida och många säger att sperimierna blir påverkade om mam har sex varje dag stämmer detta? Vi har försökt bli gravida sen 10 nov 2017 när ja tog ur p staven.

Risker för högt blodtryck igen vid ny graviditet?

Hej! Jag är en kvinna på 40 år som fick barn för snart två år sedan. Vi är sugna på ett syskon, men jag fick högt blodtryck förra graviditeten som ledde till en hemsk igångsättning. Hur stor är risken att drabbas av samma sak igen? Kan tilläggas att jag är ganska så överviktig.

Blödningar efter ägglossning

Hej! Jag har fått små ljusrosa blödningar i 2 dagar nu. Hade ägglossning för ca 5-6 dagar sedan enligt ägglossningstest.
Är detta ett positivt tecken för eventuell graviditet, eller är det någon jag borde kolla upp om de inte försvinner?

Gravid 4a dagar före ägglossning?

Hej,
Jag hade sex med min pojkvän förra lördagen, sen fick jag positivt ägglossningstest på tisdagen och min temp gick upp igen på onsdagen så antar att jag hade haft min ägglossning då. Är det möjligt att jag kan blivit befruktade på den tiden trots att vi bara hade sex lördagen?

Mvh
Sara

Missfall eller gravid?

Jag och min kille har försökt bli gravida i 1,5 år nu och första gången fick jag missfall och det andra gångerna har det bara inte blivit något.
MEN NU?! 3-7:de Juli hade jag mens 15 Hade jag ÄL,
Vi hade samlag.
Men har inte tänkt mer på det, Mer än att det inte blev något denna gången heller..
Men Sista juli var min mens beräknad och inget kom förutom mot kvällen en JÄTTE ljus rosa tjock/slemmig flyttning med en liten liten PRICK rött i.
Min vän som är gravid sa att det är missfall och min mamma sa att jag kan vara gravid och missfall är på gång, Vad tror du. Jag vågar inte testa mig längre för blir bara ledsen