Gravid v 8

Hej!
Jag undrar om det är farligt att åka fyrhjuling när man är gravid? Åker lugnt men tänkte på vibrationerna.

Fågelbajs

Hej! Min dotter har varit i kontakt med fågelbajs ett flertal gånger, (torkad antar jag) ute Näe hon Bl a hoppat på grannbarnen studsmatta. Jag tycker inte alls om detta då jag är livrädd för bakterierna från fågelbajset för mig som är gravid… men min man rycker att jag äe löjlig och låter henne ändå gång på gång hoppa där å jag kommer ut och blir arg. Är det farligt för gravida att vara/komma i kontakt med fågelbajs? Jag är ju ständigt väldigt nära min dotter då hon bara är 14 månader… bär och pussar på henne.
Och isåfall hur/vad kan fostret få för skada om jag skulle få någon bakterie ifrån det?

Mvh orolig gravid

Skolios

Hej, jag har en krokig ryggrad dvs skolios och är rädd att detta på något sätt ska hindra mig från att föda barn. Kommer jag kunna föda barn i framtiden även med en sne ryggrad?

Barn karusell

Hej. I går åkte jag med min ivriga son i en karusell på Skara sommarland som heter fyren. Det är en 6 meters hög karusell som fritt fall för barn. Den åkte fritt fall och det kittlade såklart rejält i magen. Hade ingen tanke att man kanske inte får åka som gravid? Jag är i v 26 och åkte den 2 gånger. Bör jag vara orolig? Hälsn Maria

Barn karusell

Hej. I går åkte jag med min ivriga son i en karusell på Skara sommarland som heter fyren. Det är en 6 meters hög karusell som fritt fall för barn. Den åkte fritt fall och det kittlade såklart rejält i magen. Hade ingen tanke att man kanske inte får åka som gravid? Jag är i v 26 och åkte den 2 gånger. Bör jag vara orolig? Hälsn Maria

Kost

Hej
Jag är gravid och allergisk mot fisk och kan därmed inte heller äta omega 3 kapslar, vad ska jag äta för att få i mig tillräckligt av detta?

Negativt gravtest trots gravidsymptom

Hej! Äter minipiller och har därför ingen koll på mensen. Missade att ta piller i några dagar för ca 3-4 veckor sedan. Nu har jag varit illamående nästan konstant i ca 5 dagar samt haft lite huvudvärk. Har även känt av flera gravidsymptom såsom: halsbränna, ont i ryggen, otrolig trötthet (vågar knappt köra bil längre så trött jag är), hungrig, kissar VÄLDIGT ofta, ömma bröstvårtor samt hugg i nedre delen av magen. Tog 2 olika gravtest med 1 dags mellanrum men båda visar ¨inte gravid¨. Kan det vara så att jag är gravid ändå och när kan man isåfall förvänta sig ett positivt svar på stickan?

Sveda/klåda i underlivet

Hej. Jag är gravid i v 15. Har de sista dagarna fått en stark klåda/sveda i underlivet. Är det en svampinfektion eller beror det på hormoner? Kan jag smörja med någon salva? Nu använder jag barnolja, lindrar svedan men inte klådan. Klådan är värst på morgonen. Har rikliga flytningar men de är luktlösa. Mvh

Tatuera sig

Hej, gick in i vecka 15 idag o har bokat tatuering på fredag. Ett litet G för min sambo på sidan av handleden. E de något som är farligt eller kan man göra de eller ska man vänta tills sen?

Mvh Maria

Foglossning?

Hej
Jag har såna smärtor i magen ochi ryggslutet och jag har så ont at tjag kräkts 3ggr pga smärtan har legati sängen sedan kl 21 och kan inte sova är jätteorolig för mig själv och barnet vill ha hjälp nu! Klarar inte ta denna smärta mer.
MVH Anna

Bada på allmänt spa

Hej!

Jag undrar hur det är att bada bubbelbad / vistas i allmän pool under graviditeten? Jag har fått höra att man bör undvika det, stämmer det?

Klåda under fötterna och händerna

Hej jag är gravid i vecka 34 , under 2 veckor tror jag det är så här jag haft sån otrolig klåda på handflatorna och under fötterna som bara bli värre . Jag smörjer varje dag med antingen idominsalva,inotyolsalva eller helosansalva men inget hjälper o nu har det börja komma röda prickar .. vad tror du kan hjälpa mot det

Befruktning

Hejsan!
Jag fick pos. på ett graviditets test idag och den visade gravid +3.
Jag har verkligen längtat men det är super super viktigt för mig att få veta om det rör sig om 3-4 veckor eller om jag blev gravid för redan 8 veckor sedan.
Finns det något sätt att få reda på hur många veckor man är gravid med hjälp av en barnmorska? Jag har noll koll på mens och ägglossning och behöver verkligen veta!! Tack snälla för svar!!

Folsyra 5 mg

Hej. Detta är min andra graviditet. Vid första åt jag folsyra 0.5 mg. Min dotter är nu 5 månader och jag har blivit gravid igen. Befinner mig utomlands under min föräldrarledighet, i Thailand, och har sökt upp en läkare här för undersökning. Fått folsyra men i 5 mg dos. 10 ggr högre än svenska rekomendationer. Är det okey att äta?

Rebarber

Är rebarber farlig för gravida o för dem som ammar? Jag dricker det som limonade. Tackar

Kosttillskott

Jag har i flera år fått äta extra tillskott av magnesium p.g.a myror i benen. När jag nu blev gravid slutade jag med magnesium för rädslan vad det kan göra med bebis. Tyvärr klarar jag mig inte utan då mina nätter är plågsamma med mycket myror och störd nattsömn. Så nu funderar jag på att börja ta magnesium igen. Sedan jag blev gravid har jag dock fått underproduktion av sköldkörtel och äter nu Levaxin. Och undrar om Levaxin och magnesiumtillskott “krockar”? Äter även folsyra sedan drygt 1 år tillbaka.

Läcker fostervatten?

Hej! Jag är i v.25 och de senaste 2 veckorna så har det läckt i trosan på mig. Det händer ca 1gång om dagen, ibland mer och ibland mer sällan. Men jag är ganska säker på att det känns som att det inte kommer från ”kiss hålet”..
Men det känns som att jag kissar på mig, då hela trosan blir blöt och jag behöver gå runt med binda eller papper i trosan konstant.
Är detta ofarligt eller är det nått jag borde kolla upp?

Graviditet och förlossning förr i tiden

Hej!
Undrar hur det var att vara gravid förr i tiden jämfört med hur det är nu. Jag tänker mig typ stormaktstiden och framåt. Hur såg man på kvinnor som var gravida? Var det tuffare att vara gravid förr med tanke på hur lite teknologi man hade? Hur skedde uppfostringen förr? Var det annorlunda att föda barnet förr?
Tacksam för snabbt svar.

Föda förtidigt pga tandköttsinflammation?

Hej. Blir förvirrad.. har läst både att det är orimligt att tandköttsinflammation ska orsaka förtidig födsel, men också att tandköttsinflammation kan orsaka förtidig födsel..
Jag undrar då vilket som stämmer?
Och hur mycket förtidig födsel om de skulle vara så? Några enstaka veckor eller långt innan bf?

Jag har nämligen två inflammerade tänder längst bak.. hoppas att de kommer läka snart men har hört kvinnor som gått med de hela graviditeten.

Hur länge kan man använda corsodyl?

Är mest orolig för förtidig förlossning.

Tack på förhand.
mvh

Är cheyennepeppar farligt om man är gravid

Jag gjorde en tomatsoppa med krossade tomater, Cheyennepeppar, chili krydda, ingefära, lök, vitlök och vispgrädde. Efter fyra skedar av soppan slängde jag soppan… För jag var rädd att jag inte fick äta cheyennepeppar eftersom jag sen läste att det kan resultera I missfall…min fråga är då är det farligt att jag åt det?

vilka vitaminer

hej fick veta att jag blev gravid för några dagar sen. vilka vitaminer eller kosttillskott ska man äta för att det ska vara bra för mamma o barn.?

Missfall

Fick bruna flytningar som övergick till rosa/ljust röda efter en dag. Kom rödaktigt sträng/hinnliknande slem.
Övergick på em till rosa lite vattniga sen gulaktiga flytningar.
Hur vet jag om det var ett missfall och om allt är ute? Kan jag ta ett nytt grav.test?

Blödningar!

Hej. Två dagar innan jag plussade så fick jag lite ljust rosa flytningar och de har fortsatt nu och går mellan bruna och rosa hela tiden. Jag är gravid nu i v. 5 (4+5) och är så orolig över att det är ett missfall jag har. Dock så har jag tagit gravtest varannan dag och det pluset syns tydligare för varje dag så det verkar som att hcg hormonet ökar.
Behöver jag vara orolig eller tror du att det är lugnt?

Byta tid p-piller

Hej! Jag tar mina p-piller 07:00 på morgonen men vill byta till några timmar senare 12:00 på förmiddagen då 07:00 är för tidigt för mig och opassande. Undrar då om jag direkt kan hoppa till 12:00 nästa dag eller är det chans att bli gravid?

Mens/gravid

Jag har massor av grviditetssymtom och är nästan säker på att jag är gravid här fått svullen och större mage och bröst.
Men jag har haft mens som vanligt i tre månader nu och den här kommit efter tre veckor istället för fyra varje gång,
I så fall är jag långt gången vecka 11,14 .Jag äter också malariaprofylax för jag är i Afrika, har ätit lariam väldigt starka fick byta dem till en annan på grund av dåliga symptom,
Kan det fortfarande vara graviditet fast jag haft mens?
För det känns fortfarande som graviditet. Det är inte något som vi försökt med så jag är inte skengravid.