Rörelser

Hej,
Jag är i vecka 20. Igår var jag på ultraljud och bebisen rörde sig måttligt men rörde inte sina armar ovanför huvudet och böjde inte i armen. Jag ska på extra kontroll pga detta. Är det normalt? Vad kan det indikera på för problem? I övrigt var bebisen frisk.
Mvh Sofie

Tatuering

Den 18/9 gjorde jag en tatuering, då ovetandes om att jag var gravid. Plusset kom sedan 22/9 och nu är jag väldigt väldigt orolig att detta kan ha påverkat fostret.
Hittills har tatueringen läkt fint och inte visat några tecken på infektioner eller så men är orolig att bläcket på något vis kan påverka.
Tatueringen är gjord på en seriös salong

Gravid v 7

Är gravid i v 7 och jobbar som undersköterska var och hjälpte en patient(väger kanske runt 90-100 kg)vad upp från golvet. kände inget efter lyftet men fick smärta efter ca 1 timme så nu undrar jag om det är fusk för missfall.

Snus och graviditet

Hej.
Jag är i vecka 4 + 3, plussade för 3 dagar sen. Jag är snusare och har jättesvårt att sluta. Har försökt flera gånger förut och får sådan ångest så jag klarar aldrig av att sluta. Förut har jag snusat kanske 15-20 snus/dag. Jag har trappat ner till 2 snus redan och är stolt över det. Det jag undrar är om 2 snus om dagen i kanske max 1 vecka till är livsfarligt för barnet? Förstår ju att det är bättre att sluta helt men nedtrappningen funkar. Därför undrar jag om jag kan fortsätta trappa ner från 2 snus till 1 snus och att nästa vecka va snusfri, om det går bra? Eller hur ska jag göra?

Alkohol tidig graviditet, panik!

Hej!
Jag hade ägglossning 7-8 augusti, tog test 10 dagar efter ÄL som var negativitet. Fick sedan min ”mens” exakt 14 dagar efter. Det var som en ”vanlig” blödning och kunde aldrig ana att jag var gravid?
Jag festade ganska rejält 2 september (var berusad!), dricker ALDRIG alkohol annars och har en väldigt god hälsa.
Sedan kom en blödning (mellanblödning) och jag behövde använda binda eller tampong. Tänkte inte mer på det.. men blödningen fortsatte – men ingen smärta. Till slut tyckte jag det var konstigt och tog ett gravtest mest för skojs skull – och det var positivt! Det stod 3+ på testet..
detta var 18/9. Jag har bara haft sex 7/8 och 11/9 – så måste vara vid någon av de tillfällena jag blivit befruktad. Jag har inga som helst symptom…
jag är rädd att mitt barn fått hjärnskador eller något annat pga den mängd alkohol jag drack i eventuellt V5..
jag är jättenervös och ångest som aldrig förr. Vill så gärna bli mamma trots att detta var oplanerat.. men vill inte föda ett barn med hjärnskador till världen som JAG har orsakat… Mår så dåligt och överallt läser man att just v.5 är jättekänslig period för hjärnan utvecklas då… Med vänlig hälsning, En orolig och ångestfylld blivande mamma.

Urin

Hej.
luktar illa i underlivet och tycker det svider lite. tog en urin sticka som bara visade leukocyter 1+ och inget mer. Är gravid i v7. känner mig orolig.
har inte haft något inskrivningssamtal än vet inte vad jag ska göra

Är jag gravid?

Hejsan, jag har ätit p-piller nu i 5 månader men jag skippade min mens för första gången denna månaden. Jag har varit mycket kissignödig, haft ömma bröst och ont i magen och ryggen.
Är det möjligt att jag har blivit gravid?

deprimerad

Hej! Jag har mått väldigt dåligt under min graviditet och jag är i vecka27 nu och det känner som att det är en evighet kvar pga hur jag mår. Jag sover dåligt på nätterna pga domningar i båda händerna/armarna och jag väntar på hjälp med handledsstöd osv. Jag har sen ett par månader tillbaka mått dåligt pyskiskt, känt mig väldigt nere och jag har inte haft någon slags glöd att orka gå upp och göra saker. Vissa dagar har gått bättre än andra men det blir bara värre och värre. Jag gråter och får kraftig ångest nästan var eller varannan kväll nu senaste veckorna. Jag studerar men jag klarar knappt av det pga sömnbristen och mitt psyke. Minsta lilla press slår ner mig helt. Samtidigt kan jag inte hoppa av plugget pga behov av studiebidraget och jag har ingen aning vad jag ska göra. Jag pluggar bara ca 6 veckor till sen gör jag avbrott då de går in i nya kurser. Men jag behöver nån slags inkomst och jag är otroligt stressad över det och ja men typ för allt. Blir lätt stressad och tankarna går mot det mörka ständigt. Vad är det för fel på mig och vad kan jag göra med studierna/ekonomin?

Gravid

Hej! Jag har en fråga det var så att jag tog clearblue digital gravid test och när jag tog testet visa den bara gravid men inte antal veckor.

Folsyra

Hej! Jag är gravid i v16 (15+0)
Jag äter mitt val kvinna och har gjort det sen jag blev gravid. Jag undrar bara när ska jag sluta med dessa?
Min BM sa senast bara att du ska äta dom ett tag till.. då var jag i v12 (11+0)

Högt hb

Hej

I dag mär jag var hos MVC så var mitt hb värde 144. Jag är gravid i v37 och äter inte järntabletter. Jag har nu läst att det inte är bra att ha högt hb värde då blodet blir trögflytande.Bör jag kolla upp detta?

Is och isvatten

Hej,
Jag är i vecka 27 och har ett ständigt sug efter iskallt vatten eller att “äta” isbitar. Är det på något sätt skadligt för fostret att det kommer ner så mycket kallt i magsäcken och tarmen varje dag?

Molande värk i mage och ländrygg

Hej,
Jag är gravid i Vecka 6(5+2) och har:
Molande värk i ländryggen som kan sträcka sig ner mot skinkorna och runt höftbenen.
Huggande smärta bredvid äggstockarna.
En känsla som är lik träningsvärk i nedre delen av magen samt molande värk då och då.
Mycket olika känslor men inget som gör direkt ont utan mer känns dryga och ”i vägen”.
En vetekudde underlättar och gör det mer bekvämt.

Vad kan detta bero på?

Bruna flytningar

Jag har haft bruna flytningar i två dagar. Väldigt lite men skrämmande iallafall och har inte upphört. Är i vecka 6, går in i vecka 7 imorgon. Har inte ont och känner just nu inga andra graviditetssymptom. Kan det vara början på missfall? 🙁

Förstoppning

Hej!

Har en fråga ang receptfria läkemedel/kosttillskott man kan köpa på apoteket mot förstoppning. Har alltid haft en trög mage trots regelbunden motion, mycket vätska och fibrer och har därför fått ta hjälp av diverse medel som tex inolaxol, dulcolax suppar och vid något tillfälle movicol. Undrar om man kan ta dessa när man är gravid, har läst på fass och kan bara där se att movicol verkar okej men att de andra saknar studier etc.
Tacksam för hjälp då jag upplever förstoppningen som att den blivit värre sen graviditeten.

Listeria vid bäst-före-datum?

Hej!

Jag är gravid. Jag köpte en förpackad fralla med ost och skinka med bäst-före-datum 25/8. Jag åt frallan den 25/8 alltså under sista dagen på bäst-före-datumet.

Först efteråt har jag läst på 1177-sidan: “undvik skivat smörgåspålägg och kall färdigmat mot slutet av hållbarhetstiden”
Nu har jag enorma skuldkänslor och ångest över att jag åt frallan…

Är det stor chans att jag har fått Listeria?
Kan man göra blodprov för att se om jag fått Listeria?
Syns det på ultraljud om barnet blir drabbat?
Vad ska jag göra?
Behöver jag oroa mig?

Blir jättetacksam för svar
// orolig M

Kosttilskott

Hej! Jag är snart gravid i vecka 8 och har börjat att äta 1 tablett av kosttillskott speciellt för gravida ifrån Lloyds Apotek den senaste veckan då jag har hört att det är väldigt viktigt att ta under graviditeten. . Dock när jag läser på livsmedelsverket så står det att man ska vara försiktig med att äta det då man inte vet vad som kan vara skadligt för fostret? Jag har inte en tid med min barnmorska förens om 18 dagar och blev väldigt orolig när jag läste detta.. hur ska jag göra? ska jag fortsätta äta vitaminerna eller avvakta?

/Victoria

Missfallsrisk.

Hej!

Jag är gravid i vecka 8. Jag har varit på ultraljud (igår) där man kunde se ett tickande hjärta. Jag vet att vecka 12 är en kritisk gräns. Jag undrar om sannolikheten för missfall minskar när man har sett hjärtat slå?

mvh,
Bettina

Borrelia

Hej!
Min pojkvän har fått Borrelia av en fästing. Jag har precis fått reda på att jag är gravid, och det skedde alltså under tiden han hade Borrelia. Jag undrar om Borrelia kan överföras och/eller påverka spermierna på något vis? I så fall hur? kan Borrelia påverka fostret eller mig?

Jag är jätteorolig så jag hoppas på svar
Mvh
M

Tampong under graviditet

Hej
Jag har googlat runt på detta och inte fått något vettigt svar då alla säger olika.
Kan man använda tampong under graviditeten?
Intressant att veta för mig som har en nidblödning en gång i månaden, runt då jag skulle ha min mens egentligen.

Så vad stämmer? Kan man ha det riskfritt eller kan man inte ha det pga infektionsrisk?

Mvh
Lizzie Tigersjäl

Kramp i sidan av magen

Hej! Jag är i gravid vecka 36 (35+4) och vaknar nästan varje natt av kramp i vänstra sidan av magen och det gör så ont och det kan ske flera gånger per natt och på dagen är jag så känslig just där och har fortfarande lite ont. Är det nåt jag behöver ringa min barnmorska om? Detta är andra graviditeten i första upplevde jag bara kramp i benen. Man blir lite orolig bara. Tack/ Caroline

Vad är detta?

Hej!
Jag kom hem ifrån en resa i veckan och har nu fått något mens liknande i trosorna (haft detta i 2 dagar) För ungefär 3 veckor sedan fick jag min mens och efter några dagar bytte jag p-ring dvs att min mens tog slut för 2 veckor sedan. På torsdag ska jag byta p ring igen och få mens men jag undrar då varför jag fått blod i trosorna nu? Kanke ska tillägga att min mens kom några dagar innan den skulle för 3 veckor sedan, är det konstigt då att jag får mens igen några dagar innan den ska? Är jag gravid, kan det vara en tidig mens eller vad kan detta bero på?

Mensvärk

Hej, har problem med rygg sen tidigare och nu även foglossning. Vid ansträngning, så som att stå eller gå under en period på 2h, så får jag kraftig mensvärk. Smärtan lägger sig efter 1-2h men efter har jag som en molande värk över livmodern resten av dagen. Ibland kan smärtan vara så pass intensiv att jag kräks. Är i v16 och undrar om det kan vara något farligt?

Flyga

Hej!

Jag är gravid i vecka 23+3 och ska nästa vecka på en resa med familjen. Får panik över tanken att flyga, och drömmer mardrömmar om att föda alldeles för tidigt. Stressar upp mig för allt som kan hända med barnet på flyget och under resan, känns inte ens som jag kommer kunna njuta av denna resa.

Utsätter jag barnet för någon risk genom att flyga?? Hur ska jag tänka??