Cole slaw

Hej!
Jag är gravid i vecka 5. Vi har nyss varit på restaurang och ätit, jag åt hamburgare med pommes, sen åt jag några tuggor av deras Cole slaw innan jag kom på att det kanske man inte får äta som gravid? Är det någon fara tror du?

Sammandragningar

Hej! Jag väntar just nu mitt andra barn och är i vecka 18. Jag har börjat få sammandragningar och sedan i söndags kväll håller dem i sig väldigt länge. Ofta kommer det mot eftermiddag/kväll och det spelar ingen roll om jag är uppe och går eller om jag ligger och vilar. Väldigt obehagligt då magen blir så himla spänd och det släpper inte förens efter ca 10-20 minuter och att det även kommer tillbaka efter en stund igen. Behöver jag oroa mig? Har även försökt kontakta min bm i två dagar nu utan resultat. Vad ska jag göra?

Nidationsblödning – vad är det?

Jag har hört folk prata om nidationsblödning. Förstår inte vad det är och är en nidationsblödning något jag bör oroa mig för?
MVH
Emma

Ang befruktning

Hej, tänkte fråga om jag är osäker på när jag hade mens senast, kan man se vilken dag man blev befruktad på ett tidigt ultraljud?

Sf mått

Hej
Jag ska ha mitt första barn och är i vecka 26.
Jag mätte magen i torsdags och hadde 33 cm är det mycke?
Något jag behöver vara orolig för eller behöver tänka på ?

Gravid?

Hej! Om jag räknar ut själv så hade jag ägglossning i lördags den 24/11, hade oskyddat sex flera gånger under 22/11-25/11. Nu 1 vecka senare så har jag börjat fått inte i överdelen av magen, som håll ungefär. Mår ibland lite illa och känner mig hungrig oftare. Har kollat runt själv om det kan va graviditet men svårt att säga när.dwt är så nära. Jag har köpt en test som man Kan se tidiggraviditet på som jag ska ta på torsdag 6/12 för då är det 6 dagar innan planerad mens. Kan jag vara gravid? Kan tester visa så tidigt eller bör jag vänta och kolla om min mens kommer? Är bara nyfiken och vill veta så fort som möjligt!

bör jag vara orolig?

Hej!
jag är lite fundersam över denna graviditet, jag är tidigt gravid runt v 5+6 detta är min 4 graviditet och har två fina barn sen innan dock har jag haft svåra och jobbiga graviditeter då jag led utav hyperermisis och jag får det ganska tidigt i graviditeten men denna gången känner jag inte mig gravid mår inte illa eller något och det jag e orolig över är att jag hade ett utomkvedshavandeskap 2016 där graviditeten satt i min äggledare och då kände jag precis som nu inte mig gravid inga symtom på graviditet mer än utebliven mens ända skillnaden då och nu är att jag börja blöda sparsamt när jag hade X:et men det gör jag inte nu., bör jag vara orolig? kan tillägga att jag ska på tidigt VUL 3/12 just pga att jag haft ett X.

Bruna flytningar/blödningar

Hej,
Jag är, vad jag tror, gravid i v5. Jag gjorde ett test för mindre än en vecka sedan som visade gravid 1-2. Två dagar senare kom det lite blod när jag torkade mig efter toalettbesök. Dagen efter när jag skulle bajsa som kom det lite mer blod när jag torkade mig från slidan. Jag hade binda hela dagen, var super orolig för missfall, men inget mer blod under dagen. Efter det har jag bruna, ibland rödbruna flytningar varje dag och har trosskydd för att se hur mycket det är. Det är fortfarande väldigt lite men alltid när jag torkar mig efter toalettbesök.
Fortfarande när jag behöver bajsa kommer det lite blod från slidan, idag som senast var det lite mer klarrött, men fortfarande inte så mycket som vid mens.
Oroar jag mig i onödan eller kan det vara ett missfall? Har lite ont i magen, men vet inte om det är normalt då allting växer i magen? Har inte varit gravid innan så har svårt att avgöra vad som är normalt och ej. Har för övrigt inte jätte mycket symptom på att jag är gravid, lite halsbränna och liten aptit på morgonen, möjligtvis lite mer trött än vanligt.
Tack för ditt svar!

Blödningar i graviditeten

Hej!

Jag är idag i v 8+5 enligt senaste mens och säker ägglossning men i v 7+2 enligt vul i onsdags. I onsdags em började jag blöda, sparsamma mörka och lite slemmiga blödningar. Samtidigt var jag väldigt hängig och hade som ilnibgar och hugg i magen så jag fick åka in akut. Läkaren hittade en blödning i livmodern strax intill hinnsäcken och sa att jag troligtvis kommer fortsätta blöda. Hon ordinerade tranexamsyra och alvedon samt rekommenderade återbesök efter två veckor. Fostret såg för stunden bra ut och hjärtat tickade, dock var det lite litet. Jag har sedan dess fortsatt blöda och igår när jag skulle duscha kom det färskt blod, mer likt mens som senare på kvällen innehöll små mörka koagel. Idag är jag åter tillbaka till det mörkare blodet. Min fråga är om detta är vanligt? Är det ett missfall på gång? Är det bara bita i äpplet och vänta en och en halv vecka på återbesök? Har som vanlig mensvärk och ilningar till och från i magen.

Vem är pappan av dessa två

Hej det är såhär att jag plussade den 8e nov och gjorde ett digitalt test idag och fick 3+ och jag undrar hur långt jag kan ha gått då om jag hade sista mens den 13 okt. Och jag hade samlag den 1 med en annan ( jag är singel ) men hade samlag med mina 2 barns pappa den 27-28 pä ägglossningsdagarna. Är mitt ex som är pappan då?
Jag vet inte om jag ska behålla eller inte då det påverkar mitt val om det är exet eller den andra som är pappan ?
Hur ska jag gå tillväga?
Mvh Angelica

Druvbörd/mola?

Hej, man har mätt mitt hcg och i vecka 5+2 låg det på nästan 30000. Jag oroar mig för efter vad jag kan utläsa är det alldeles för högt? Eller läser jag tabellerna fel? Tack på förhand

Sluta snusa

Hej! Jag har precis fått reda på att jag är gravid, slutade snusa på direkten men har övergått till Onico nu, det är både tobaks- och nikotinfritt. Är det fritt fram att fortsätta med det eller vad säger du?
Tack!

Låg puls

Hej! Jag har normalt låg puls, brukar ligga runt 48. Är gravid i vecka 11 och pulsen har inte förändrad allt för mycket, uppe i 52-53 slag/min. Är detta normalt? Har hört att alla får mycket högre puls.
Hälsningar Angelica

Befruktning

Hej!
Jag funderar på från när man börjar räkna veckor. Jag som har en lång cykel, enligt test hade jag ägglossning 14/10. Och senaste mensen 24-30 september. Tog gravidtest 11 dagar efter ägglossning (bim-3) som visade negativt. Skulle fått mens igår 28/10 som inte kom. Väntar på nya gravtest så jag kan testa igen.

Men känns inte riktigt rättvist att räkna från sista mensens första dag om befruktningen skedde mycket senare. Ska iväg på en resa 16 juni och känner att jag behöver lugna mig i min oro, om jag är gravid och resan behöver ställas in eller ej.

Tjejen gravid

Hej min tjej säger att hon e gravid vi låg för 27dagar sen (oskyddat) och för 12 dagar sen hade hon mens och idag den 25 okt 2018 ringer hon o säger att hon e gravid kan de verkligen stämma? Kan tillägga att hon har spiral också

Missfall

Hej! Jag är i vecka 5 snart 6 och undrar hur många procent risk det är för missfall nu och undrar dessutom ifall risken för missfall minskar för varje vecka fram till vecka 12 eller om det är lika stor chans hela tiden?

Hugg i ljumsken

Hej, jag går in i vecka 19 imorgon och jag har haft nu två gånger nattetid inte på rad men en gång i torsdags och en gång inatt. Att det blir som en kniv som sticks in i vänster ljumske och det gör så ont.. får ligga kvar en stund och djupandas och sen pröva jag gå på toaletten och kissa, då gick det över men är det foglossning eller vad har du för tips för att det ska släppa fortare ?

Orolig

Va hos min barnmorska den 2/10 och då gjordes ett vanligt ultraljud där barnmorskan bara såg en hinnsäck. Han tyckte vi skulle vänta och göra ett nytt ultraljud 30/10. Är de rimligt att jag ska behöva vänta så länge? Är nu i vecka 8+5 eller 9+3.

Gravid + nikotin

Hej!
Jag har en otrolig ångest och fruktansvärt dåligt samvete…

Jag är nämligen gravid i v 33+5 och har rökt/snusat av och till i princip hela graviditeten. Cirka 3-6 prillor om dagen och 2-10 cigg om dagen. Sällan har jag snusat och rökat samtidigt. Oftast har det blivit snus en vecka eller två. Sen har det varit cigg någon vecka och sen tillbaka till snus. Jag har gjort detta i smyg då jag skäms något fruktansvärt. Nu har jag lagt av med både snus och rök. Jag önskar så att tiden gick att spola tillbaka och jag kunnat göra rätt val från början..

Ångesten är så stor nu då jag är så rädd att barnet tagit stor skada (vilket den säkert har gjort) och kommer få bestående men av mitt egoistiska beslut. Vid kontroller är bebisens hjärtljud bra och vid ultraljud har de inte kunnat se någon uppbar missbildning. Plötslig spädbarnsdöd är nog det jag är absolut mest orolig för.

Hur stora och vilka är “vinsterna” av att sluta med nikotin såhär långt in i gravidteten? Eller “skadan” är redan skedd? Minskar risken för plötslig spädbarnsdöd exempelvis?

Finns där något lugnande besked ni kan ge för att minska min ångest och dåliga samvete lite grann i alla fall?

Växtvärk v 29

Hej
Jag är gravid i v 29 med tvilling och har nyligen börjat känna av lite mensvärk till och från, men dock inga sammandragningar precis vid smärtan. Sammandragningar har jag ibland men inte när jag får dessa smärtor. Är detta växtvärk? Är det vanligt att få så här sent i graviditeten?

Tacksam för svar/ Madde

Utbliven mens

Hej! Jag har en utebliven mens, tog ett test men visar negativt. Är illamående, humörsvängningar och ömma bröst. Har haft ÄL. Kan jag vara gravid?

spark i underliv

Hej, jag undrar bara på om det kan vara normalt att känna spark liknande i underlivet. Det känns som bubblar inget blödning eller ökad flytning ( normal flytning) inget ont och jag känner det bara när jag sitter. Började att märka det i dag. jag är i vecka 21+4

Rörelser

Hej,
Jag är i vecka 20. Igår var jag på ultraljud och bebisen rörde sig måttligt men rörde inte sina armar ovanför huvudet och böjde inte i armen. Jag ska på extra kontroll pga detta. Är det normalt? Vad kan det indikera på för problem? I övrigt var bebisen frisk.
Mvh Sofie

Tatuering

Den 18/9 gjorde jag en tatuering, då ovetandes om att jag var gravid. Plusset kom sedan 22/9 och nu är jag väldigt väldigt orolig att detta kan ha påverkat fostret.
Hittills har tatueringen läkt fint och inte visat några tecken på infektioner eller så men är orolig att bläcket på något vis kan påverka.
Tatueringen är gjord på en seriös salong