Stöt mot magen

Hej är i vecka sju och jobbar inom restaurang så när jag skulle bära en back med disk så slog jag till backen i diskmaskinen så den stötte till magen, är detta något farligt? Har ingen smärta eller så

Kramp

Hej! Har fått en slags krampande känsla i högra sidan i magen och undrar om detta är något farligt ? Känns mest när jag kanske hostar/ nyser.

gravid?

Jag har p stav sedan 1 & ett halvt år tillbaks och har aldrig haft en blödning sedan den sattes in men igår morse insåg jag att jag fått en blödning, och har noterat att jag mått illa den senaste veckan (om jag är gravid är jag i vecka 4), jag har läst om att man kan få en blödning i just vecka 4 pga att då fäster ägget i livmodern? mår illa till och från (mest på natten) och är känslig mot vissa lukter, har även ont i magen till och från. blir även yr från ingenstans ibland. kan detta tyda på att jag är gravid?

40 årig överviktig typ 2 diabetiker är orolig…

Hej.
Jag är en tjej på snart 40 år som är gravid i vecka 12. Fick reda på att jag var gravid i vecka 9 och sedan dess har jag mer eller mindre haft ständig värk i magen, både i övre delen och nedre delen, är detta normalt? Kommer jag ha ont hela graviditeten?
Sen undrar jag även om jag ska vara försiktigare i och med att jag är 40 år, har typ 2 diabetes samt är överviktig? Är väldigt försiktig utav mig redan då detta är min allra första graviditet och vill absolut inte få missfall.

kosttillskott

Hej! jag har jättesvårt för fisk. Tycker helt enkelt inte om det. Har under det senaste året ätit kosttillskott vitamin D3 + Omega 3. varav D3 högkonsentrerad. Har fortsatt äta dem nu när jag är gravid. Har läst att omega 3 är bra för fostret, men blev orolig över mängden D3. Har mitt första möte hos mvc först om 3 veckor men vill veta snarast möjligt om kosttillskottet är bra eller dåligt för min bebis. Är i vecka 6.

konstant illamående vare sig hungrig eller mätt, gravid v 14

Hej,
jag är gravid i vecka 14 (13+3) och är konstant illamående oavsett hungrig eller mätt. Inga mediciner hjälper (Lergigan, Lergigan Comp eller Postafen). Det hjälper inte heller att småäta. Är sugen på viss mat men mår jätteilla efteråt, har jag tur så får jag behålla en del. Magen krånglar, antingen diarré eller tvärtom. Kan tack och lov dricka vatten utan besvär efteråt. Kan bara ligga i soffan eller sängen för någorlunda komfort, tyvärr kan jag inte promenera utan att må sämre. Orkar inte må så här, livskvalitén har försämrats av att vara instängd i hemmet. Finns det nåt som kan hjälpa? Utesluta mjölkprodukter eller gluten? Hur vanliga är dessa besvär? Min BM återkopplar inte och läkaren som jag fått träffa har skrivit ut medicin mot illamående som inte ens finns att köpa på apoteket längre.
Tacksam för svar!

Få i sig chevré som gravid

Hej!
Jag är gravid i vecka 11+6. Idag köpte jag en kycklingsallad till lunch, när dom plockade ihop salladen före min upptäckte jag att dom höll i chevré och skar upp den på tallriken. När dom sen skulle lägga upp min kycklingsallad så hade dom chevré på handsken och plockade ihop min sallad. Kan jag ha fått i mig sånt nu? Är det något att oroa sig för? Vet att man inte får äta såna ostar.

Berätta

Hej!
De är så att jag nyligen plussade pp stickan och är i vecka 4 3+5, jag har ett ganska tungt och krävande arbete. Med tunga lyft och stress! Undrar när de är bra att berätta för sin chef att man är gravid.
Tänkte om man kanske kan minska stressen på något sätt eller så?

Brasiliansk vaxning

Hej, kan man göra brasiliansk vaxning innan förlossning? Är i vecka 36 nu och når inte ner och ansa där nere 😬 därför funderar jag på att vaxa istället.
Tacksam för svar!

luft jag andas in

Hej!
Är orolig av mig. Var ute och promenerade och plötsligt så hamnar jag in en riktigt dålig doft (typ någon som rökt på), Var ingen i direkt närhet/inte heller någon rök, men luktade väldigt illa under några meter. Kan inte säga med säkerhet vad det var som var anledningen till doften, men kan det påverka barnet i magen? Tack på förhand.

Blödning

Hej min fru har fått brunaktig blod/flytning och är enligt barnmorskan i v 12 är det något allvarligt. Hur kan man tolka detta?

Missfall

Hej! Jag har en fråga till er. Jag är kille. Det är så att jag och min tjej har varit skyddade med preventivmedel men lyckats bli gravida ändå. Efter att vi fick reda på att vi var gravida efter 4 veckor så tog vi ut pstaven. Och vi har haft regelbundet oskyddat sex nu i snart 3 veckor. Och vi vill inte ha barn just nu heller. Igår så fick min tjej extrema magsmärtor, och blödde igenom bindor & byxor. Så vi åkte in till GYN. Dom tog lite prover osv. Sen under ultraljudet så var det mycket blod. Fostret låg kvar, men hade dött i vecka 6. Så kroppen har inte stött ifrån det än. Annars skulle vi in och få tabletter.Vi hade senast oskyddat sex för 3 dagar sedan. Min fråga är då? Skulle hon på nått sätt kunna bli gravid igen?? Så fort fostret stöts ut? Ligger spermierna kvar och kan vänta på ägglossning? För ingen av oss vill bli gravida igen, och det är vår största rädsla. Tacksam för svar /Mvh

När kan jag blivit befruktad?

När kan jag blivit befruktad?
Då jag hade mens den 13e oktober och hade 30 dagar menscykeln? Plussade den 8e november. Är i vecka 12 ( 11+2 )
Då ett vul visat det.

Använda ögonfransserum under graviditet?

Hej
Jag fick ögonfransserumet xLash Pro i julklapp då jag inte vill använda mig av fransförlängning eller färga fransarna under graviditeten. Nu försöker jag hitta information om detta och graviditet men hittar ingenting.
kan jag använda det, jag är gravid i v. 20. Varit på RUL och det var helt UA.
tusen tack på förhand

Läkemedel

Hej!
Jag har får Kåvepenin mot halsfluss och ska ta det i tio dagar. Dosen är 1g,3 gånger/dag. Är det farligt för barnen? Väntar tvillingar vecka 21. Jag känner mig bättre efter tredje dagen redan och undrar om man måste fullfölja kuren.

Är det foglossning?

Hej! Jag har i flera veckor haft som en brännande/svidande smärta till höger om venusberget och det är där största problemet sitter. Är hemskt att gå och nu har det börja bränna där nere även om jag bara sitter ner. Känns så ytligt men inget som syns, är så konstigt…så undrar om det är förlossningen eller något annat?

Canesten kräm farlig att använda

Hej,
Jag är snart i v 30 på min graviditet.
Har haft återkommande problem m svamp sen ungefär v 10. Och har behandlat m canesten kräm när symptom uppstår. Har inte använt applikatorn utan bara strukit på m fingrarna. Vilket brukar hjälpa. Använt ungefär en totalt på dessa 20v. 1gång fick jag tag i en vaginaltablett efter att pratat m BM, ca 7 veckor sen, vilket hjälpte än bättre men nu står dom som restprodukt och går inte att få tag på. Så därför försöker jag nu klara mig m krämen. Men blir förvirrad, det står på vissa ställen att krämen inte ska användas och på vissa ställen att krämen går bra att använda men att applikatorn är det som ska undvikas. Själv tänker jag att kräm borde vara det som kan påverka absolut minst eftersom mängderna som kommer in i blodet måste vara mindre än tabletter. Så min fråga är; kan jag fortsätta stryka på krämen med fingrarna?

svårt att andas

Det känns som jag inte kan andas, men jag kan. Det känns som att jag inte får i mig någon luft när jag andas. jag får panik. Kan detta vara skadligt för barnet?
När jag känner så här får jag byta ställning det kan hjälpa lite ibland. vad ska jag göra?

Rosa flytning

Hejsan, fick imorse en flytning som var persika, rosa färgad flytning. Och det håller på inu. Jag sitter på 4 missfall och såklart blir man orolig igen. Jag är öm på höger äggstock.. Någon som vet?

Medicin

Hej! Jag har smörjt in min vän med en medicinkräm för utslag ett par gånger. Har varit noga med att tvätta händerna efter detta. Krämen heter Elocon 0,1%. Börjar bli lite orolig över detta. Kan det ha påverkat mitt foster negativt?

Viktuppgång

Hej,
Jag är i vecka 31 nu och enl vågen har jag ”bara” gått upp 3,5-4 kg än. Är det normalt eller för lite så jag bör jag kolla upp?

Symtom variera?

Hej!
Jag är gravid i vecka 5+0 (6). Har haft ömmande bröst och molande mensvärk sedan jag plussade för mer än 1 vecka sedan. Idag när jag vaknade så har jag inte alls lika ont i brösten längre och mensvärken känns bara litegrann. Har varit gravid 4 gånger tidigare, 2 av dessa graviditeter är mina älskade söner och 2 graviditeter blev tyvärr missfall. Är jätteorolig att det har blivit missfall igen. Är det vanligt att symtom kommer och går? Har inga blödningar eller ont.

Cole slaw

Hej!
Jag är gravid i vecka 5. Vi har nyss varit på restaurang och ätit, jag åt hamburgare med pommes, sen åt jag några tuggor av deras Cole slaw innan jag kom på att det kanske man inte får äta som gravid? Är det någon fara tror du?