Rörelser

Hej,
Jag är i vecka 20. Igår var jag på ultraljud och bebisen rörde sig måttligt men rörde inte sina armar ovanför huvudet och böjde inte i armen. Jag ska på extra kontroll pga detta. Är det normalt? Vad kan det indikera på för problem? I övrigt var bebisen frisk.
Mvh Sofie

Folsyra innan graviditet

Hej! Jag undrar hur viktigt det är att man ätit folsyra minst 1 månad innan man planerar att bli gravid? Vi är redo & har precis ätit sista kartan p-piller. Jag läste mig till nu att folsyra är väldigt viktigt. Om jag börjar äta folsyra imorgon, och som tidigast realistiskt (men otroligt) skulle bli gravid om två veckor, är det ok eller skulle du rekommendera att ha säkert sex tills jag ätit folsyra minst en månad? Är det något mer jag bör tänka på? Tacksam för svar!

Tatuering

Den 18/9 gjorde jag en tatuering, då ovetandes om att jag var gravid. Plusset kom sedan 22/9 och nu är jag väldigt väldigt orolig att detta kan ha påverkat fostret.
Hittills har tatueringen läkt fint och inte visat några tecken på infektioner eller så men är orolig att bläcket på något vis kan påverka.
Tatueringen är gjord på en seriös salong

Gravid v 7

Är gravid i v 7 och jobbar som undersköterska var och hjälpte en patient(väger kanske runt 90-100 kg)vad upp från golvet. kände inget efter lyftet men fick smärta efter ca 1 timme så nu undrar jag om det är fusk för missfall.

Snus och graviditet

Hej.
Jag är i vecka 4 + 3, plussade för 3 dagar sen. Jag är snusare och har jättesvårt att sluta. Har försökt flera gånger förut och får sådan ångest så jag klarar aldrig av att sluta. Förut har jag snusat kanske 15-20 snus/dag. Jag har trappat ner till 2 snus redan och är stolt över det. Det jag undrar är om 2 snus om dagen i kanske max 1 vecka till är livsfarligt för barnet? Förstår ju att det är bättre att sluta helt men nedtrappningen funkar. Därför undrar jag om jag kan fortsätta trappa ner från 2 snus till 1 snus och att nästa vecka va snusfri, om det går bra? Eller hur ska jag göra?

Hepatit c

Hej, jag har tidigare haft hepatit c infektion och när jag skrevs in på mvc berättade jag detta, hon tog då ett blodprov och bekräftade att jag hade utläkt hepatit c. Men vad jag förstått behövs 2 prover för att se detta? Hon gjorde bara ett. Behöver jag vara orolig?

utebliven mens

Hej. jag är 49 år och har allltid haft regelbunden mens . Nu har den uteblivit sen två veckor. Har dock värk precis som om mensen är på gång men inget kommer. var till och med och gjorde ett grav.test som naturligtvis visade negativt. Nu undrar jag , är jag i övergångsåldern eller vad? Ska jag boka en tid för undersöknig?

Flera ägglossningstest är positiva

Hej!
Jag har försökt hitta min ägglossning denna månad och testat med pappersstickor från graviditetskollen.se samt ägglossningsstickor från apoteket. Jag började testa redan dag 8 efter mens och fick negativa test i ganska många dagar tills jag fick mitt första positiva test. Jag fortsatte testa och fick positivt test dag ut och dag in. I närmare bestämt 8 dagar i rad. På de två första testen var kontrollstrecket starkare än teststrecket men efter det var alla streck lika starka och markanta. Vad beror detta på?

Alkohol tidig graviditet, panik!

Hej!
Jag hade ägglossning 7-8 augusti, tog test 10 dagar efter ÄL som var negativitet. Fick sedan min ”mens” exakt 14 dagar efter. Det var som en ”vanlig” blödning och kunde aldrig ana att jag var gravid?
Jag festade ganska rejält 2 september (var berusad!), dricker ALDRIG alkohol annars och har en väldigt god hälsa.
Sedan kom en blödning (mellanblödning) och jag behövde använda binda eller tampong. Tänkte inte mer på det.. men blödningen fortsatte – men ingen smärta. Till slut tyckte jag det var konstigt och tog ett gravtest mest för skojs skull – och det var positivt! Det stod 3+ på testet..
detta var 18/9. Jag har bara haft sex 7/8 och 11/9 – så måste vara vid någon av de tillfällena jag blivit befruktad. Jag har inga som helst symptom…
jag är rädd att mitt barn fått hjärnskador eller något annat pga den mängd alkohol jag drack i eventuellt V5..
jag är jättenervös och ångest som aldrig förr. Vill så gärna bli mamma trots att detta var oplanerat.. men vill inte föda ett barn med hjärnskador till världen som JAG har orsakat… Mår så dåligt och överallt läser man att just v.5 är jättekänslig period för hjärnan utvecklas då… Med vänlig hälsning, En orolig och ångestfylld blivande mamma.

Sen mens och ont vid sex ?

Hej !
Min mens skulle ha startat 23/10 men kom då inte igång.
Den 29/10 på förmiddagen så kom en liten blödning så jag antog att den var sen. Men kort därefter så avtog den helt.
Senare på kvällen hade jag sex vilket gjorde fruktansvärt ont. Varje gång han stötte in så ville jag skrika rakt ut av smärta.
Inget jag nånsin har varit med om tidigare.

Dagarna nu efteråt har det kommit lite “blod”. Inte klarrött utan lite dov färg, mer åt rosa hållet.
Borde jag kolla upp detta ? Vad kan vara fel ? Efter 10 år med sex, kan det helt plötsligt göra ont ?

Sen mens men negativt gravtest

Hej!
Min mens är 9 dagar sen men gravtesten är negativa?! Jag slutade med p- piller för 9 månader sen och har hagt 2 månaders regelbunden mens. Kan det kroppen fortfarande vara förvirrad av p-pillren jag slutade med för 9 månader sen eller kan jag bra gravid fast testen visar negativt? När kan kan man tidigast ta ett gravtest? Jag ör så förvirrad!

Försenad mens

Hej. Jag har en mens cykel mellan 30-40 dagar brukar variera mest mellan 35 till 40 dagar. Jag hade min senaste mens den 23 augusti 2018 och än har inte min mens kommit som den skulle. Är den påväg? Är det normalt med nästan 6 veckors mellanrum?

Spiral kylenaa

Hej.
Jag satte in Kylenaa spiralen i torsdags men barnmorskan rådde mig att fortsätta med Cerazette en vecka till för att ha fullt skydd. Stämmer det att spiralen inte gör fullt skydd mot graviditet direkt, utan först efter 1 vecka? Tyvärr så missade jag att ta Cerazette på torsdagen och tog därför dubbla tabletter på fredagen. Igår kväll hade jag och min partner sex, behöver jag vara orolig att jag nu kan bli gravid?
Hälsningar Victoria Carlsson

Behöver hjälp har panik!!

Hej! Jag hade sex söndag den 23/9. Jag kom hem och glömde helt bort att killen kom i mig så jag sov med hans sperma i mig. Jag går på piller och har gjort det nu i 2 år men jag är inte helt säker på att jag tagit pillrerna på samma tidpunkt varje dag (men jag har tagit dem). Jag är hypokondriker så så fort jag tänker på detta mår jag illa och vill kärkas. Jag får en inbillning om att jag är gravid. Vad ska jag göra??

Fler positiva ägglossningstest

Hej!
Jag har fått positiva ägglossningstest 7 dagar i rad. De två första var lite svagare streck på men sedan dess har både kontrollstrecket och teststrecket blivit väldigt tydliga..
Vad kan detta bero på?
Jag har haft ganska ont i nedre delen av magen i snart en vecka. Likt mesnvärk..

Urin

Hej.
luktar illa i underlivet och tycker det svider lite. tog en urin sticka som bara visade leukocyter 1+ och inget mer. Är gravid i v7. känner mig orolig.
har inte haft något inskrivningssamtal än vet inte vad jag ska göra

Hej

Hej jag undrar om det är normalt att blöda mycket när ja fått mens.Fick p piller som jag ätit desogestrel i två veckor.Har glömt ta p pillret två gånger och har haft sex en gång efter ja glömt tagit de.Är de mens eller är det något annat??Mvh Linda

Är jag gravid?

Hejsan, jag har ätit p-piller nu i 5 månader men jag skippade min mens för första gången denna månaden. Jag har varit mycket kissignödig, haft ömma bröst och ont i magen och ryggen.
Är det möjligt att jag har blivit gravid?

Hjälp??

Hej!
Jag är 18 år gammal och min sambo 20.
Vi har försökt blivit gravida i ett år nu men ingenting händer….
Jag har tidigare vart gravid med en annan kille, men då gjorde jag abort.

Är det något fel på någon av oss? Hur söker man hjälp? Vad ska jag göra?

Ppiller

Hej!
Hur lång tid tar de från ppiller går ur kroppen och man kan bli gravid? Vi planerar bli gravid till årsskiftet så skall jag sluta med ppiller nu då?

deprimerad

Hej! Jag har mått väldigt dåligt under min graviditet och jag är i vecka27 nu och det känner som att det är en evighet kvar pga hur jag mår. Jag sover dåligt på nätterna pga domningar i båda händerna/armarna och jag väntar på hjälp med handledsstöd osv. Jag har sen ett par månader tillbaka mått dåligt pyskiskt, känt mig väldigt nere och jag har inte haft någon slags glöd att orka gå upp och göra saker. Vissa dagar har gått bättre än andra men det blir bara värre och värre. Jag gråter och får kraftig ångest nästan var eller varannan kväll nu senaste veckorna. Jag studerar men jag klarar knappt av det pga sömnbristen och mitt psyke. Minsta lilla press slår ner mig helt. Samtidigt kan jag inte hoppa av plugget pga behov av studiebidraget och jag har ingen aning vad jag ska göra. Jag pluggar bara ca 6 veckor till sen gör jag avbrott då de går in i nya kurser. Men jag behöver nån slags inkomst och jag är otroligt stressad över det och ja men typ för allt. Blir lätt stressad och tankarna går mot det mörka ständigt. Vad är det för fel på mig och vad kan jag göra med studierna/ekonomin?

Hej

Hej
Min mens var tre dagar sen. Fick den i fredag. Men var slut redan på lördags eftermiddagen. Fick ytterligare en blödning igår måndag ca kl 15.00 som var slut på kvällen. Den var inte alls samma färg och mängd som den brukar och den brukar hålla på ca 4 dagar i sträck.
Sen har jag haft konstig värk(pirr) i magen i två veckor ca.
Borde jag ta ett gravtest?

Förvirrad!!

Hej! Jag har alldeles nyss fått en dotter på 2 månader, och förra veckan hade jag samlag med min kille

Jag har alldeles nyss haft ägglossning, och i förrgår trodde jag att jag fått min mens, men det kom bara ytterst lite sen slutade det helt och hållet.. eftersom jag inte vet när min mens ska komma, kan det möjligtvis vara ett tecken på graviditet?

Ps.. hörde att man lätt kunde bli gravid igen efter en förlossning, stämmer det och isåfall är det för tidigt att ta ett graviditetstest redan nu efter en vecka eller är det bättre att vänta? 😱

Gravid

Hej! Jag har en fråga det var så att jag tog clearblue digital gravid test och när jag tog testet visa den bara gravid men inte antal veckor.