Försenad mens

Hej!
Jag slutade med p-pillerna den 17 juni. Och jag och min sambo vill försöka bli gravida. Jag hade ägglossning runt den 23 juni och kände det tydligt med smärtor i magen. Jag skulle haft min mens i fredags men jag fortfarande inte fått den. Den år nu 2 dagar sen men visar inget på gravifitetstesten jag har tagit! Tog senast i morse med morgonurinen. Min fråga är nu kan jag ändå vara gravid eller är det med troligt att min mens är sen för att jag slutade med p-pillerna? Tycker det är så jobbigt att inte veta! Kan man ta andra och bättre graviditetstester hos en barnmorska kanske?
Mvh Malin

Tidig mens hela tiden

Hej!
Har det senaste halvåret börjat få
Min mens för tidigt? Kommer oftast 6-5 dagar för samtidigt men en mörkbrun färg innan själva ”blodet” kommer ca 1-2 dagar senare. Jag har p-ring och koll i appen när jag ska blöda, när ring ska ut/in. Varför kommer den för tidigt 4 av 6 gånger? Vad gör jag med p-ringen? Följer jag fortfarande appen eller ska jag ta ut den när jag märker de bruna fläckarna i trosorna?

Ingen mens och inga plus

Hej, jag tog ut min p-stav i mars 2018 och fick ett positivt test den 1 maj men troligtvis ett tidigt missfall 3 dagar senare. Nu väntar jag på mensen igen men idag är det en månad och några dagar sen jag sist blödde (MF). Jag har tagit en massa tester och jag får svagt positivt på clearblue early men alla andra tester visar negativt.. jag är rädd för att gå till barnmorskan ifall det skulle vara fel på mig, men undrar om det finns en chans att jag är gravid trots alla negativa tester?

Gravid v 8

Hej!
Jag undrar om det är farligt att åka fyrhjuling när man är gravid? Åker lugnt men tänkte på vibrationerna.

P-piller

Hej! Råkat ta två p-piller på en gång då jag fick för mig att jag hade glömt gårdagens. Är man fortfarande skyddad om man tagit två åt gången? Eller kan man bli GRAVID?

Fågelbajs

Hej! Min dotter har varit i kontakt med fågelbajs ett flertal gånger, (torkad antar jag) ute Näe hon Bl a hoppat på grannbarnen studsmatta. Jag tycker inte alls om detta då jag är livrädd för bakterierna från fågelbajset för mig som är gravid… men min man rycker att jag äe löjlig och låter henne ändå gång på gång hoppa där å jag kommer ut och blir arg. Är det farligt för gravida att vara/komma i kontakt med fågelbajs? Jag är ju ständigt väldigt nära min dotter då hon bara är 14 månader… bär och pussar på henne.
Och isåfall hur/vad kan fostret få för skada om jag skulle få någon bakterie ifrån det?

Mvh orolig gravid

Skolios

Hej, jag har en krokig ryggrad dvs skolios och är rädd att detta på något sätt ska hindra mig från att föda barn. Kommer jag kunna föda barn i framtiden även med en sne ryggrad?

Barn karusell

Hej. I går åkte jag med min ivriga son i en karusell på Skara sommarland som heter fyren. Det är en 6 meters hög karusell som fritt fall för barn. Den åkte fritt fall och det kittlade såklart rejält i magen. Hade ingen tanke att man kanske inte får åka som gravid? Jag är i v 26 och åkte den 2 gånger. Bör jag vara orolig? Hälsn Maria

Barn karusell

Hej. I går åkte jag med min ivriga son i en karusell på Skara sommarland som heter fyren. Det är en 6 meters hög karusell som fritt fall för barn. Den åkte fritt fall och det kittlade såklart rejält i magen. Hade ingen tanke att man kanske inte får åka som gravid? Jag är i v 26 och åkte den 2 gånger. Bör jag vara orolig? Hälsn Maria

Kost

Hej
Jag är gravid och allergisk mot fisk och kan därmed inte heller äta omega 3 kapslar, vad ska jag äta för att få i mig tillräckligt av detta?

Planerat kejsarsnitt

Hej
Jag har fått reda på att vi ska ha ett planerat kejsarsnitt. Men är livrädd för epidural bedövning . Hur känns det med sticket och när det sprutar in bedövningsmedlet. Både epi och spinal.
Mvh

Ägglossning

Hej. Jag och min sambo försöker att bli gravida. Har försökt att räkna ut hur min cykel är och den verkar vara väldigt oregelbunden. Jag kan känna av i nedre delen av ryggen i någon minut ca två veckor innan mens och jag tror att det är då jag har ägglossning. Kan detta stämma? Är det försent att ha samlag den dagen jag har känt av det?
Försöker följa min cykel via två appar och har gjort sedan januari men de visar hels tiden olika.
mvh
Amanda

Negativt gravtest trots gravidsymptom

Hej! Äter minipiller och har därför ingen koll på mensen. Missade att ta piller i några dagar för ca 3-4 veckor sedan. Nu har jag varit illamående nästan konstant i ca 5 dagar samt haft lite huvudvärk. Har även känt av flera gravidsymptom såsom: halsbränna, ont i ryggen, otrolig trötthet (vågar knappt köra bil längre så trött jag är), hungrig, kissar VÄLDIGT ofta, ömma bröstvårtor samt hugg i nedre delen av magen. Tog 2 olika gravtest med 1 dags mellanrum men båda visar ¨inte gravid¨. Kan det vara så att jag är gravid ändå och när kan man isåfall förvänta sig ett positivt svar på stickan?

Sveda/klåda i underlivet

Hej. Jag är gravid i v 15. Har de sista dagarna fått en stark klåda/sveda i underlivet. Är det en svampinfektion eller beror det på hormoner? Kan jag smörja med någon salva? Nu använder jag barnolja, lindrar svedan men inte klådan. Klådan är värst på morgonen. Har rikliga flytningar men de är luktlösa. Mvh

Fotsvamp

Vilka läkemedel mot fotsvamp kan jag använda i tredje trimestern?

Tatuera sig

Hej, gick in i vecka 15 idag o har bokat tatuering på fredag. Ett litet G för min sambo på sidan av handleden. E de något som är farligt eller kan man göra de eller ska man vänta tills sen?

Mvh Maria

Foglossning?

Hej
Jag har såna smärtor i magen ochi ryggslutet och jag har så ont at tjag kräkts 3ggr pga smärtan har legati sängen sedan kl 21 och kan inte sova är jätteorolig för mig själv och barnet vill ha hjälp nu! Klarar inte ta denna smärta mer.
MVH Anna

Bada på allmänt spa

Hej!

Jag undrar hur det är att bada bubbelbad / vistas i allmän pool under graviditeten? Jag har fått höra att man bör undvika det, stämmer det?

Missfall?

Hej! Äter p piller men tror att jag fick ett missfall. Började äta mina sockerpiller, och efter 4:e dagen(sista dagen) så fick jag så ont i magen att jag höll på att svimma flertal gånger, aldrig känns sådan smärta. Blödde som vanligt men efter denna intensiva smärta i ungefär 30-40 minuter så kom det ut en ”skinn/köttbit” jag tyckte nästan att jag såg formen av ett foster med ansiktsdetaljer..
Men nu är det bra, har inte ont och blöder lite. Borde jag gå till en barnmorska? Och kan jag fortsätta äta mina p piller som vanligt? Och skyddar dom ändå?

Klåda under fötterna och händerna

Hej jag är gravid i vecka 34 , under 2 veckor tror jag det är så här jag haft sån otrolig klåda på handflatorna och under fötterna som bara bli värre . Jag smörjer varje dag med antingen idominsalva,inotyolsalva eller helosansalva men inget hjälper o nu har det börja komma röda prickar .. vad tror du kan hjälpa mot det

En stor bebis

Hej va hos min barnmorska igår och har nu gått över tiden.
Min barnmorska tror att min bebis kommer väga över 4000 gram.
Detta gör mig väldigt nervös och rädd för vaginal födsel av min son.
Så min fråga är här ag rätt till kejsarsnitt?

Befruktning

Hejsan!
Jag fick pos. på ett graviditets test idag och den visade gravid +3.
Jag har verkligen längtat men det är super super viktigt för mig att få veta om det rör sig om 3-4 veckor eller om jag blev gravid för redan 8 veckor sedan.
Finns det något sätt att få reda på hur många veckor man är gravid med hjälp av en barnmorska? Jag har noll koll på mens och ägglossning och behöver verkligen veta!! Tack snälla för svar!!

Partus?

Hej jag undrar vad det menas med att huvudet står en värk före partus ? Mvh

Fortfarande ingen mens, den molnande värken har kommit tillbaka

Hej!
Jag skrev tidigare och frågande om jag kunde va gravid. Vi försöker skaffa vårt andra barn.
Nu har det gått över två veckor jag fick rådet att ta ett nytt graviditetstest, för förra ängen jag skrev svarade du att det var för tidigt att säga om jag var gravid eller inte. Sist jag fick mens var 24april, ingenting sen dess. Inga småblödningar, absolut ingenting. Men har tagit graviditetstest och det visar fortfarande negativt. Kan jag vara gravid? Kan det fortfarande vara för tidigt att se? Eller nu när det har gått så länge kan det vara något annat som krånglar?

Vin i fisksoppa

Hej!
Är gravid i vecka 8. Är det farligt för fostret/barnet om jag ätit fisksoppa med vin i?