Stöt mot magen

Hej är i vecka sju och jobbar inom restaurang så när jag skulle bära en back med disk så slog jag till backen i diskmaskinen så den stötte till magen, är detta något farligt? Har ingen smärta eller så

Stor bebis

Hejsan!
Jag födde en son för 2 månader sedan.
Han var ovanligt stor, vägde 5700 gram och var 60 cm lång! detta visste vi inte innan förlossningen. (Inga tecken diabetes)
Jag födde vaginalt och det gick bra både för mig och min son. Jag har dock i efterhand tänkt väldigt mycket på förlossningen och vad som kunde hänt om det inte gått bra..
När jag var gravid så ökade mitt SF mått kraftigt vid en mätning. Eftersom jag själv var stor när jag föddes (5500 gram) så frågade jag då om även mitt barn kunde bli stort. Svaret jag fick från min barnmorska var att det inte var troligt men att de kunde göra ett extra ultraljud om jag ville. De kollade mängd fostervatten vilket var normalt, men gällande storlek så ansåg ultraljudsavdelningen att det inte var nödvändigt att kolla detta. Jag litade då på dem och storlek kollades alltså inte, utan jag tänkte att bebisen låg lite speciellt i magen vilket gjorde att magen var så stor. Jag gick dessutom över tiden och sattes igång först i vecka 42+2.
Mina frågor är:
1: är det ärftligt att få stora bebisar, borde alltså sjukvården varit mer uppmärksamma på detta och gjort ett extra ultraljud?
2: hade det gått att se att han var såpass stor innan och hur hade man gjort med förlossningen? Min mamma fick ju till exempel planerat kejsarsnitt med mig för att jag var så stor. Borde jag alltså fått kejsarsnitt om man kollat storleken? Skulle de låtit mig gå så mycket över tiden som jag gjorde?
3 : finns det större risker med att föda så stora bebisar vaginalt? Vad kunde ha hänt?
4: har sjukvården gjort fel här, vart vänder jag mig i så fall? Vill ju inte att någon annan ska råka ut för samma sak.

5: Jag fick sy några stygn, vet dock inte hur många, kan inte se det i min journal, ska det stå där?

Som sagt gick ju allting bra men jag kan ändå inte sluta tänka på detta och hur det hade kunnat bli…

Kramp

Hej! Har fått en slags krampande känsla i högra sidan i magen och undrar om detta är något farligt ? Känns mest när jag kanske hostar/ nyser.

gravid?

Jag har p stav sedan 1 & ett halvt år tillbaks och har aldrig haft en blödning sedan den sattes in men igår morse insåg jag att jag fått en blödning, och har noterat att jag mått illa den senaste veckan (om jag är gravid är jag i vecka 4), jag har läst om att man kan få en blödning i just vecka 4 pga att då fäster ägget i livmodern? mår illa till och från (mest på natten) och är känslig mot vissa lukter, har även ont i magen till och från. blir även yr från ingenstans ibland. kan detta tyda på att jag är gravid?

40 årig överviktig typ 2 diabetiker är orolig…

Hej.
Jag är en tjej på snart 40 år som är gravid i vecka 12. Fick reda på att jag var gravid i vecka 9 och sedan dess har jag mer eller mindre haft ständig värk i magen, både i övre delen och nedre delen, är detta normalt? Kommer jag ha ont hela graviditeten?
Sen undrar jag även om jag ska vara försiktigare i och med att jag är 40 år, har typ 2 diabetes samt är överviktig? Är väldigt försiktig utav mig redan då detta är min allra första graviditet och vill absolut inte få missfall.

Vad är det för fel på mig

Hej, jag har i cirka 5 dagar haft en molande värk i magen, som mensvärk.
Jag ska ha beräknad mens om 9 dagar.
Jag har oskyddat sex för vi vill bli gravida. Enligt min app så hade jsh ägglossning den 7 feb. ( om det stämmer) har gjort gravtest som visade neg, gjorde ett ägglossning test igår visade neg. Gjorde ett imorse också som visade två streck, dock gick testet ut 2018. Det ena strecket var väldigt svagt. Betyder det att jag har ägglossning? Betyder det att jag kanske är tidigt gravid och därför syns inget? Varför har jag värk i magen, uppblåst och spända bröst?

Huggningar

Hej!
Är gravid i v 10 och jag var på VUL förra Torsdagen och där såg DR ingen hjärtaktivitet jag förväntas vara tidigare i graviditeten så kanske i vecka 8-9 idag. Saken är den att jag känner extremt illamående och kan varken äta mycket eller för lite. Jag har också ont i nedre delen av buken (livmodern) det känns som huggningar/stickningar ibland och lite ont i svanken. Är jag fortfarande gravid eller är detta ett tecken på SAB har ej blödningar eller onormala flytningar.

Ingen mens efter insatt hormonsprial

Hej,
Jag satte in en hormonsprial, mirena, för snart 3 månader sen. De första månaderna hade jag lite lite blodflytningar men någon mens har jag aldrig fått sedan insättningen Är det vanligt att mensen försvinner medsamma eller bör jag vara orolig?

Är testet positivt

Kan man skicka en bild på sitt gravtest? Har svårt att avgöra om det är positiv för andra strecket är så svagt svagt.

Mensvärk / spänningar i magen

Hej.
Är de normalt att ha spänningar / mensvärk i magen när man är gravid, är nämligen i vecka 5 med första barnet. Så har ingen aning om de är normalt eller inte!

Kan jag vara gravid?

Hej, den 5/1 fick jag min mens. Den 11/1 (sex dagar senare) hade jag oskyddat samlag. Mannen jag låg med kom dock inte i mig och jag hade fortfarande lite mens. Den 20/1 på söndagen (9 dagar senare) efter att jag varit och tränat fick jag lite, lite blodblandade flytningar. Detta övergick i bruna flytningar och höll i sig till torsdag morgon den 24/1. Efter detta tror jag flytningarna blev normala igen men jag är inte helt säker. De blev i alla fall ljusare. Igår fredag den 25/1 kom de blodblandade flytningarna dock tillbaka. Först vanliga flytningar med en liten blodstrimma som nu övergått till flytningar åt det bruna hållet istället igen. Jag har försökt läsa lite om det och hittat allt från att man kan blöda då man har ägglossning, till livmoderhalscancer och graviditet. Tilläggas kan att jag svettats mer denna veckan som gått, men vet inte om det kan kopplas till detta. Jag använder inga hormonella preventivmedel och har ingen könssjukdom. Kan det vara så att jag är gravid? Trots att jag fortfarande hade lite mens och han jag låg med inte kom i mig. Jag är jätterädd!! Tacksam för svar. /xx

kosttillskott

Hej! jag har jättesvårt för fisk. Tycker helt enkelt inte om det. Har under det senaste året ätit kosttillskott vitamin D3 + Omega 3. varav D3 högkonsentrerad. Har fortsatt äta dem nu när jag är gravid. Har läst att omega 3 är bra för fostret, men blev orolig över mängden D3. Har mitt första möte hos mvc först om 3 veckor men vill veta snarast möjligt om kosttillskottet är bra eller dåligt för min bebis. Är i vecka 6.

konstant illamående vare sig hungrig eller mätt, gravid v 14

Hej,
jag är gravid i vecka 14 (13+3) och är konstant illamående oavsett hungrig eller mätt. Inga mediciner hjälper (Lergigan, Lergigan Comp eller Postafen). Det hjälper inte heller att småäta. Är sugen på viss mat men mår jätteilla efteråt, har jag tur så får jag behålla en del. Magen krånglar, antingen diarré eller tvärtom. Kan tack och lov dricka vatten utan besvär efteråt. Kan bara ligga i soffan eller sängen för någorlunda komfort, tyvärr kan jag inte promenera utan att må sämre. Orkar inte må så här, livskvalitén har försämrats av att vara instängd i hemmet. Finns det nåt som kan hjälpa? Utesluta mjölkprodukter eller gluten? Hur vanliga är dessa besvär? Min BM återkopplar inte och läkaren som jag fått träffa har skrivit ut medicin mot illamående som inte ens finns att köpa på apoteket längre.
Tacksam för svar!

Torrschampo

Hej!
Kan man använda torrschampo som gravid?

Få i sig chevré som gravid

Hej!
Jag är gravid i vecka 11+6. Idag köpte jag en kycklingsallad till lunch, när dom plockade ihop salladen före min upptäckte jag att dom höll i chevré och skar upp den på tallriken. När dom sen skulle lägga upp min kycklingsallad så hade dom chevré på handsken och plockade ihop min sallad. Kan jag ha fått i mig sånt nu? Är det något att oroa sig för? Vet att man inte får äta såna ostar.

Berätta

Hej!
De är så att jag nyligen plussade pp stickan och är i vecka 4 3+5, jag har ett ganska tungt och krävande arbete. Med tunga lyft och stress! Undrar när de är bra att berätta för sin chef att man är gravid.
Tänkte om man kanske kan minska stressen på något sätt eller så?

Brasiliansk vaxning

Hej, kan man göra brasiliansk vaxning innan förlossning? Är i vecka 36 nu och når inte ner och ansa där nere 😬 därför funderar jag på att vaxa istället.
Tacksam för svar!

Femte kejsarsnitt

Hej, jag har fyra barn och nu väntar jag mitt femte barn. Jag undrar om det är farligt att födda för femte gången kejsarsnitt? Och hur många gånger kan man födda med kejsarsnitt?

luft jag andas in

Hej!
Är orolig av mig. Var ute och promenerade och plötsligt så hamnar jag in en riktigt dålig doft (typ någon som rökt på), Var ingen i direkt närhet/inte heller någon rök, men luktade väldigt illa under några meter. Kan inte säga med säkerhet vad det var som var anledningen till doften, men kan det påverka barnet i magen? Tack på förhand.

Haft ägglossning enligt clearblue men ingen mens, neg. gravtest

Hej!
Jag hade ägglossning mellan 29 nov och 2 dec, jag har fortfarande inte fått någon mens nu är det ca 57 dagar sedan min ägglossning och gravtesten har varit negativa varje gång.
Har nu börjat känna av lite mensvärk från och till, är det mens på gång eller kan jag vara gravid även om jag känner lite mensvärk?

Späda ut spermier

Hej!
Försöker bli gravida mha heminsemination pga vestbulit.
Kan man blanda ut spermier med tex koksalt/vatten för att få större volym o på så sätt enklare använda en spruta med slag utan att allt fastnar i slangen? Eller skada spermierna av det?

Mens efter missfall

Hej.
Jag fick ett missfall 24/12 och blödde ut det själv. En vecka senare var jag på återbesök och då var allt borta.

Nu är jag i en jobbig period där jag inte fått min mens ännu. Om jag ska följa min gamla cykel skulle den kommit i lördags. Det enda jag har fått är lite smärtor likt mensvärk i början av förra veckan men ingen mens. Jag har även haft lite färgade flytningar men bara när jag varit på toaletten.
Jag har tagit gravtest som varit negativa.

När kan jag räkna med att mensen kommer igång igen efter ett missfall?

Mvh

Äl vid utebliven mens?

Hej senaste mens började 17 dec i år.
Min men är nu 4 dagar sen skulle börja den 18 jan.
Om mensen uteblir kommer min äl vara som vanligt?
Försöker bli gravid så måste försöka prickaäl

Mens 4 dagar sen

Hej i dag är min mens 4 dagar sen.
Jag tog ett test senast idag på morgonen som visade negativt.
När kan jag senast ta ett test som kan visa positivt?
Hade äl ca 4 januari.
Har symptom som typ illamående, ömma bröst.

Mvh Anna

Mensvärk efter äl

Hej!
Hade äl den 17/1, haft lite smått mensvärk smärtor sedan jag haft min äl och jag undrar vad de kan vara