Rödbetor

Hej!
Undrar om det ok att äta rödbetor under graviditet? Har läst något om nitrit.
Tack på förhand!

Kosttillskott

Hej!
Jag har just fått veta att jag är gravid i fjärde veckan. Jag tar ett kosttillskott som heter imedeen derma one som ska göra gott för huden. Jag undrar om det kanske är dags att sluta med detta under graviditeten?

Vänliga hälsningar
Emilia

Vegan

Hej!

Jag är vegan, hur ska jag tänka på att äta och vilka tillskott kan jag ta? OmniVegan är den godkänd?

Mvh Jessica

Ishockey!

Hej! Jag är gravid i vecka 7 och tycker om att träna. Sedan jag fick reda på graviditeten har jag inte riktigt vågat träna som jag gjorde innan. Jag spelar ishockey (låg nivå, hobbynivå), spelar Padel, Badminton och gillar backintervaller.
Kan jag fortsätta som vanligt? Eller hur ska jag tänka? Framförallt hockeyn jag är fundersam till. Jag har nu ”varit sjuk” och avstått träningar & matcher men vill så hemskt gärna vara med. Snälla, säg hur jag ska tänka/göra! Vi har träningsmatch i helgen som jag inte har givit besked om jag är med eller ej…

Konsumtion av mjölk

Hej!

Jag är gravid i V. 17 och funderar lite över hur mycket mjölk som är okej att dricka, då jag och min partner inte är riktigt överens om vad som är bra för barnet. Jag dricker idag runt 1 liter mellanmjölk per dag. Det tycker min partner är på tok för mycket. Är det farligt på något sätt att dricka den mängden?

Fisk

Hej undrar om man inte ätit fisk elle omg3 under graviditet . Kan de skada barnet på nåt sätt

Vad ska jag undvika i början av graviditeten?

Hej!
Jag är nu gravid o vecka 6. Jag började träna för ca 3månader sedan. Promenerar ca 1,5h timme om dagen och lätt styrketräning. Finns de några rörelser eller någon typ av träning jag bör undvika. Hade ca 9 kilos övervikt nu ca 3 kvar. Är de någon risk eftersom jag fortsätter att gå ner ca 0,5 kg i veckan med hjälp av min träning.

Gravid i femte månaden och vet inte vad jag ska träna?

Hej!
Jag är i femte månaden och har alltid tränat ganska mycket innan jag blev gravid. Har varit främst dans och styrketräning . I början av graviditeten var jag jätte trött och orkade inte träna. Det gick helt enkelt inte. Nu är jag pigg igen men vet inte riktigt hur jag ska träna och vad had inte ska träna. Jag vill fortfarande hålla mig i form. Vad tycker du?

Hur gör jag för att inte gå upp mer i vikt?

Hej!
Jag är en kvinna på 30 år och väntar mitt första barn. Jag befinner mig just nu i vecka 16 av min graviditet. Innan jag var gravid så kämpa jag mycket med och gå ner i vikt då jag var överviktig för några år sedan. Nu när jag är gravid så försöker jag inte äta chips godis kakor och glass, någon gång händer det, men äter då lite. Jag träffar en dietist som har hand om gravida. Hon hjälper mig förstå lite hur en vanlig måltid för en gravid ser ut.
Nu är det också så att jag tränar då och då. Det kan bli 3 till 4 gånger i veckan. Mycket promenader också. Trots detta går jag upp i vikt väldigt snabbt, tycker jag. Jag väger redan 5 kilo och är i vecka 16. Vad det beror på det vet jag inte. Jag undrar om jag kan träna? Kan det skada barnet att träna nu när jag är i vecka 16 och fram över? Jag brukar stå på en crostrener i 30 minuter. Sen tränar jag knäböj hemma och lite andra övningar. Skulle du kunna säga när jag kan börja träna hur och vad för träning som vore bra.
Tusen tack!

Min mage blir större när jag tränar

Jag är normalt sett liten och smal men gick upp strax över 30kg vid min senaste graviditet (tredje) och nu 3,5 månader efter så har jag 10 kg kvar. Har tränat lite lätt med knip och lugna övningar och nu sista veckorna har jag även börjat med mammagympa där fokus är mkt på bäckenbotten/knip/rygg etc. och så tränar jag kortare pass på min crosstrainern. Men problemet är att mina mått över mage och midja blir bara större den senaste månaden och jag känner att jag svankar mer! Har även börjat få ont i ryggen när jag sover. Måttmässigt är magen nästan tillbaka på samma mått som jag var två veckor efter förlossningen dvs över 100! Vikten fortsätter dock sakta neråt. Vad är det som händer? Gör jag något fel?
Med vänlig hälsning

Vilken magträning är ok när barnet är 6 mån?

Hej!
Min bebis är snart 6 månader. Jag har börjat träna ute med en bootcamp grupp. Vi boxas, kör Kettlebells och funktionell träning. Är det något jag bör undvika förutom sittupps och hopp? Vilken magträning är ok?

När kan jag börja med armhävningar, burpees, högintensiv träning?

Hej! Jag födde mitt barn för drygt 15 veckor sedan med kejsarsnitt. Jag vill komma igång med träningen igen och är sugen på att köra ganska hårt. Problemet är att jag har rätt ont i såret fortfarande vid hög belastning. Frågan är vad du rekommenderar att jag tränar? När kan jag börja med armhävningar, burpees, högintensiv träning?

Kan jag göra kobra och uppåtgående hund efter graviditeten?

Hej! Jag har en fråga angående yogautövning efter graviditet. Min son är nu 7 månader och jag har kommit igång med styrketräning på gym och konditionsträning i grupp pass. Jag har hållit mig borta från yogan hittills eftersom jag läste att många övningar i yogan strängt ska undvikas efter graviditet, som kobra och uppåtgående hund. När kan jag börja med detta igen? Saknar min yoga och vill kunna köra fullt ut..!

Kan jag fortsätta träna intervall när jag är gravid?

Hej jag är gravid i v 20 jag tränar ca 3 pass i veckan plus eventuella promenader
Jag mår bra i har ej ont någonstans jag tränar oftast intervallpass tex 9 övningar i 40 sek vardera ×3 detta innebär hoppa jämnfota upp på en pall, göra situps,plankan m.m. känns något konstigt slutar jag såklart men känner ingen smärta eller så, så undrar om det är ok o fortsätta med detta? Har hört att man ska undvika sånt som belastar bäckenet men undrar om det mest är för att det kan skada mig lr kan det även vara farligt för barnet? Vill så gärna kunna fortsätta träna dessa pass jag är van vid och som fungerar vill inte behöva ändra för mkt pga att jag är rädd att jag kommer sluta helt och träna och då blir jag trött, irriterad och vågen går upp o upp. 
Jag är 175 lång väger 72 kg nu i v 20.
Tacksam för svar