P-piller

Hej jag började med p-piller för 2 månader sedan och min mens kommer cirka en gång i veckan. Jag har även fått konstiga biverkningar som ont i magen och ryggen och även illamående. Jag hade en annan sort av p-piller innan men den fick jag migrän av. Vad ska jag göra? Byta p-piller igen eller sluta helt?

Sprucken kondom

Hej! Jag är en kvinna på 32 år. För 2 dagar sedan hade jag samlag och kondomen sprack vid roten. Eftersom jag inte vill bli gravid just nu tog jag ett akutpiller, EllaOne, strax inom 1 timme efter samlaget. Kondomen som sprack satt kvar inne i mig och kom ut idag, 2 dagar efter samlaget. Är orolig att jag blivit gravid då jag är precis i ägglossning. Har aldrig varit gravid tidigare och inte heller varit i närheten av det då jag haft så pass mycket bekymmer med mitt underliv att jag uteslutit sex, samlag och relationer på grund av mina problem. Och nu när jag äntligen lyckats ha sex utan smärta, som annars leder till stora komplikationer, skulle detta givetvis hända. Känner mig svullen och orolig i magen och känner en aktivitet i området precis som det kan göra innan mensen. Vet att akutpiller kan ge tidigare mens men det har bara gått 2 dagar efter ägglossning. Min fundering är ifall risken att ha blivit gravid är större då kondomen satt kvar i mig? Har akutpillret tillräcklig effekt och verkan även under de 2 dagar som kondomen suttit inne i mig och läckt ut sädesvätskan? Hur stor risk det är att jag blivit gravid? Är jättetacksam för svar även om jag förstår att det är svårt att veta om jag blivit gravid eller ej. Tiden får utvisa men skulle kännas bättre med ett professionellt utlåtande tillsvidare då jag är väldigt orolig på grund av detta. Önskar er alla som väntar barn eller är nyblivna föräldrar all lycka och hoppas en dag, när omständigheterna är rätt för mig, att också bli en lycklig förälder.

kraftig blödning under samlaget

Hej! igår när jag och min man hade samlag så började jag blöda jättemycket och mörkrött blod, trots att min mens är försenad sen den 4 juni och inget test visar på graviditet , vi båda blev jätterädda och gick in i duschen för att få en bättre koll på vad det kunde vara, det kom några klumpar och mycket blod, men detta slutade tvärt efter max 10 minuter så alltså från störtblödning till snustorrt på den korta stunden. Men jag blev rädd att det kanske hade något med livmodertappen att göra, trots att detta inte alls gjorde ont så sökte jag på symptomen på internet och det dök upp massor om livmoderhalscancer och andra skrämmande diagnoser. Kan den sena mensen och denna kraftiga blödningen bero på cancer? Min man kom ganska långt upp och kan ha slagit emot tappen, men det har han råkat göra innan och då har jag inte börjat blöda.. jag är också livrädd för att gå till barnmorskan och eventuellt få veta att jag har cancer… men jag undrar vad du tror och vad du tycker jag borde göra 🙁
Jag har 5 barn sedan innan och min yngsta är 1år, kan antalet barn ha påskyndat en cellförändring eller gett ökad risk för cancer?

Rödbruna flytningar vid ägglossning

Hej!

För 2 dagar sedan så hade jag min första ägglossning efter missfall (enligt äl-test samt NC) , fick då lite rosa-aktiga flytningar, vilket jag förstått är ingen fara.

Men nu har det börjat bli allt mer mörkbrunt och riktigt rött när jag torkar mig, ganska mycket skulle jag säga, är det normalt? Är det rester som kommer ut efter mf?

Jag har varit hos gyn efter missfallet och allt såg bra ut då, bara lite rester av blod som sedan kom ut (men kanske inte allting?) jag slutade blöda efter mf för ca en vecka sedan.

orolig!!

Hej jag är en ung tjej som e 16 år gammal som har varit gravid i Mars av misstaga men slutade med tidigt missfall i ( vecka 5 elr 6). Ja min blödning var väldig väldig sparsamm då när misfallet intfräffafe . kom inte på trosan, bara när jag torka mig lite. när jag gick till gynaktun som ja då skulle var (vecka 8) så konstaterade han att det inte fanns något kvar .Nu till min störta oro som jah har är att sen jag vart gravid hade jag problm med magen vilket jag trodde var normalt eftersom man ka n få slöa tarmrörelse elr vad de va när man e gravid så tänkte ej så mycket.Nu några månader efter är jag fortfarande som trög men går ändå att gå på toaletten….och när jag ska torka mig så är det nästan inget bajs på pappret…..Är hjätte orolig att jag inte ska ha Canser eftersom varje gång jag googlar så kommer de bara upp sånt dum som gör att jag blir rädd….

45 år gravid

Hej!
Jag har just fått veta att jag är gravid. Befinner mig i vecka 5 och är väldigt tacksam. Min undran är om det är större risk för missfall i min ålder? Jag har även läst nånstans att man kan få moderkakslossning när man är äldre gravid? Mår bra för övrigt o tränar 3-4 ggr/v på gym, dock upplever något liknande mensvärk o har gasig svullen mage. Har varit gravid sist för 19 år sen men det är ändå symtom jag kommer ihåg.

Mens efter samlag

Hej jag har en spiral som heter mirena. Efter varje samlag får jag en liten blödning som hållerpå i några dagar. Är det npt jag behöver oroa mig över eller det är bara för att jag bara har haft den i 5 månader?

Äggdonation

Hej jag heter Mikaela, är 25år jag har pcos.

Jag har läst att vi med pcos har lättare att drabbas av livmoderhalscancer. Är det på grund av att halsband bildas?

Jag funderar på att donera ägg, och undrat om det isåfall kunde minska risken för livmoderhalscancer genom att hjälpa naturen på traven att regelbundet bli av med lite ägg.

Jag har 1 barn och 1 som ska komma i september. Har inte behövt hormonbehandling för att bli gravid..

Om jag nu skulle vilja ha fler barn i framtiden, kan äggdonation göra det svårare?
Mvh Mikaela

P piller

Hej, om man får sin mens av sockerpillrerna betyder det att man inte är gravid som när man får sin vanliga mens?

Bruna flytningar

Hej!
Jag äter Prionelle 28 och har gjort de i några år. Jag har ätit ihop två kartor nu och brukar göra de ofta utan problem! Men… nu har jag mitt i en karta fått delvis kraftiga bruna flytningar. Vad kan detta bero på? Jag fick dessa bruna flytningar första gången efter jag hade haft samlag och sen dess har de hållt i sig i ungefär en vecka. Är orolig och undrar vad detta kan vara…
Tacksam för svar!

P piller

Jag åt pionell p piller sen januari. Men nu har jag bytt till estrelen och är i mitten av min första karta. Jag tror jag fått en mellan blödning och jag skulle vilja ”släppa ut” min mens nu kan jag hoppa direkt till sockerpillrerna fast jag är i mitten av min karta fast det är min första karta?

Tidig mens hela tiden

Hej!
Har det senaste halvåret börjat få
Min mens för tidigt? Kommer oftast 6-5 dagar för samtidigt men en mörkbrun färg innan själva ”blodet” kommer ca 1-2 dagar senare. Jag har p-ring och koll i appen när jag ska blöda, när ring ska ut/in. Varför kommer den för tidigt 4 av 6 gånger? Vad gör jag med p-ringen? Följer jag fortfarande appen eller ska jag ta ut den när jag märker de bruna fläckarna i trosorna?

P-piller

Hej! Råkat ta två p-piller på en gång då jag fick för mig att jag hade glömt gårdagens. Är man fortfarande skyddad om man tagit två åt gången? Eller kan man bli GRAVID?

Fotsvamp

Vilka läkemedel mot fotsvamp kan jag använda i tredje trimestern?

Missfall?

Hej! Äter p piller men tror att jag fick ett missfall. Började äta mina sockerpiller, och efter 4:e dagen(sista dagen) så fick jag så ont i magen att jag höll på att svimma flertal gånger, aldrig känns sådan smärta. Blödde som vanligt men efter denna intensiva smärta i ungefär 30-40 minuter så kom det ut en ”skinn/köttbit” jag tyckte nästan att jag såg formen av ett foster med ansiktsdetaljer..
Men nu är det bra, har inte ont och blöder lite. Borde jag gå till en barnmorska? Och kan jag fortsätta äta mina p piller som vanligt? Och skyddar dom ändå?

Vin i fisksoppa

Hej!
Är gravid i vecka 8. Är det farligt för fostret/barnet om jag ätit fisksoppa med vin i?

Byra till p-stav

hej jag är en tjej som har ätit p-piller i 1 år nu, jag vill gärna byta till p-stav men har hört att man få mindre bröst av det om man tidigare har ätit p-piller, är det sant? Vill inte förminska min storlek då jag redan har små bröst!

Positivt äl-test två dagar efter missfall

Hej!
Denna helgen fick jag missfall i v. 11+2. Började blöda smått på fredagskvällen vilket ökade under lördagen och i söndags forsade det ur mig stora klumpar. VUL visade att det då blivit ett komplett missfall då det inte fanns någon hinnsäck kvar utan endast lite rester av plasenta. Vi har nu funnit oss i att det är som det är och hoppas självklart att jag blir gravid snart igen men har inte bråttom utan låter tiden ha sin gång. Har dock fått höra att man kan få ägglossning väldigt snabbt efter ett missfall så jag gjorde ett äl-test idag bara för att jag var väldigt nyfiken på vad det skulle visa och hur min kropp fungerar. Det är alltså två dagar sen missfallet och jag blöder ju fortfarande men testet visade positivt. Betyder detta att jag har ägglossning eller har man ett förhöjt Lh-värde under/efter missfall?

Tack på förhand!

Blödning

Hej!
Jag går på p-piller (gestrina) och har gjort under en väldigt lång tid. Jag hade mens för ungefär 2,5 vecka sen. Sen hade jag uppehåll i ungefär en vecka så fick jag en blödning igen? En svart/mörkt blod färg, det höll i sig sen vecka och försvann nu ifredes, men så hade jag sex igår lördag och precis efter sexet så börjar de blöda igen.. undrar bara vad de är som kan vara fel? Jag tar p-pillerna som jag ska, jag glömmer aldrig dom. Har även fått småblödningsr efter sex tidigare och undrar om de är något som inte riktigt stämmer? Men nu efter denna gången så börjar jag bli orolig.. om de är något allvarligt. Och dessutom inte kul att blöda varje gång efter sex.. undrar vad jag kan göra? Bör jag söka vård? Tacksam för svar.. Mvh Emma

Vin i fisksoppa

Hej!
Är gravid i vecka 8. Är det farligt för fostret/barnet om jag ätit fisksoppa med vin i?

Mens??

Min mens är idag 7 dagar sen. Jag har mens värk till och från och vad haft i ca.1 vecka nu. Mensen kommer inte men i 3 dagar nu så har de varit ytterst lite blod på papper som är blandat med kiss när jag går på toa. Jag gravtest för 5 dagar sedan som visade negativt. Vad kan det vara som är fel?

Upprepade missfall

Hej
Jag har en dotter på 12 år. Innan jag fick henne hade jag tre tidiga missfall.
Jag har idag träffat en annan man o vi ville ha barn ihop, jag blir snabbt gravid o har nu fått två tidiga missfall..
Man läser ju mycket på nätet.. ( bra o dåligt)
Borde ju vara något som gör det svårare för mig. Då jag får samma problem nu med en annan man. Har läst om att immunförsvaret kan hindra.. men kan det vara så när jag har en dotter? De jag läst om i dessa fall har varit barnlösa. Jag har inga cellförändribgar då jag nyss testat detta..
Kan man göra något för att förebygga?? De flesta skriver ju att man måste åka utomlands för behandlingar.. att man inte gör så mycket i Sverige?
Tack
Sanna

Bakterier i maten

Hej!
Kan man som gravid äta mat som man själv har lagat och som stått i kylskåpet dagen innan? Tänker mer om det kan påverka fostret?

Uppehåll av minipiller

Jag har haft ett uppehåll av minipiller på ca 2 veckor och undrar om jag bara kan börja med dom som vanligt igen? Tog dom kl.12 förut, kan jag byta tid också samtidigt?

Är jag gravid?

Jag hade sex för två veckor sen. Är osäker men det kändes som att det kom sperma i mig, orolig att jag är gravid. Nu idag så har jag fått min mens, kan jag ändå vara gravid? Eller är jag inte det nu för har jag fått mens ?
Tacksam för svar