duovagn

Duovagn

Duovagn - Fakta och tips om duovagnar. Vilken duovagn ska du köpa? Vilka nackdelar finns det med en duovagn.

Fakta och tips om duovagnar

En duovagn kan du använda från det att barnet är nyfött fram tills dess att barnet är 2-3år. En duovagn påminner på många sätt om en kombivagn, då de båda är har lång användningstid och ska tåla flertal år av användning. En duovagn har två insatser, en liggdel och en sittdel som används till samma chassi.

Duovagn

Den stora skillnaden mellan en duovagn och kombivagn är att kombivagnen är en del i vilken man placerar en lift med hårda kanter i sittvagnen. En duovagn har två helt separata delar, en liggdel och en sittdel som man kan skifta emellan. Dessa delar är därför anpassade för att perfekt passa barnets olika stadier i livet. Liggdelen är exempelvis extra rymlig och rymmer extra utrustning på vintern.

Tips! Här hittar du bra kvalitetsvagnar Babyshop.se, Jollyroom.se eller på Lekmer.se.

Duovagn

Duovagnen anses vara den mest kompletta vagnen på marknaden. Duovagnen består av tre delar:

  • Chassi = stommen bär sitt- eller liggdelen på vilken hjul, mm är fäst vid.
  • Liggdel = används från det att barnet är nyfött tills dess att barnet kan sitta själv.
  • Sittdel = används från det att barnet kan sitta upp tills barnet är 3 år gammalt.

När du använder duovagnens liggdel, så bäddar du denna med en tunn madrass. I en duovagn är denna delen rymlig nog för att rymma lite extra filtar och annat under det kalla vinterhalvåret. När barnet är stort nog för att sitta själv så byter man ut hela liggdelen mot en sittdel.

En eventuell nackdel med en duovagn är att den ofta är tung och klumpig. Oftast tycker de som köper en duovagn att den är helt fantastisk när man använder liggdelen men att den efter ett tags användande med sittdelen upplevs som för stor och tung. Många kompletterar därför efter ett tag med en sulkyvagn. Innan du överväger om du ska köpa en duovagn bör du kontrollera att vagnen går in i hiss, får plats i bilen och att du orkar lyfta in och ut den. Stämmer inte detta så är kanske inte duovagnen det val du ska göra.

Hitta en bra barnvagnsbutik i vår butiksguide

Tyckte du faktan om duovagnar var bra kanske du även är intresserad av att läsa fördjupad fakta om barnvagnarliggvagnarsittvagnarduovagnarkombivagnarsyskonvagnarsulkyvagnar.

Till toppen av sidan

Se gärna våra filmer för dig som har barn.

Fler artiklar för dig med familj

liggvagn

Liggvagn

Liggvagn – Fakta och tips om liggvagnar. Vilken liggvagn ska du köpa? Det finns mängder av liggvagnar där ute, men vissa liggvagnar är farliga för barnet och andra liggvagnar är helt opraktiska. Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Läs artikeln »
ej sikke lej

Ej Sikke Lej

Ej Sikke Lej – babykläder och barnkläder. Ej Sikke Lej är ett danskt märke som tagit fram klädkollektioner till barn i många år. Barnkläder från Ej Sikke Lej håller en hög kvalité och de mesta av barnkläderna från märket är tillverkade av ekologiska material.

Läs artikeln »
barnvagnar

Barnvagnar

Barnvagnar – Fakta, information och tips om barnvagnar, liggvagnar, sittvagnar, sulkyvagnar, syskonvagnar, mm. Vilken barnvagn ska du köpa? Det finns mängder av barnvagnar där ute, men vissa barnvagnar är farliga för barnet och andra barnvagnar är helt opraktiska.

Läs artikeln »
Babyshower presenter

Present till babyshower

Här har vi samlat allt du behöver veta när du ska köpa present till babyshower. Du får tips och råd på olika typer av presenter och du får även vägledning om hur du ska tänka beroende på den blivande mammans livssituation. Du hittar längre ner i artikeln 23 tips på presenter.

Läs artikeln »
sulkyvagn

Sulkyvagn

Vilken sulkyvagn ska du köpa? Vilka nackdelar finns det med en sulkyvagn? Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Läs artikeln »
blojtarta

Blöjtårta

Blöjtårta – så gör du din egen blöjtårta steg för steg. Funderar du på att göra en egen blöjtårta? Vi ger dig tipsen på hur du gör din egen fina och exklusiva blöjtårta. Om du vill ha lite hjälp på vägen så vet vi var du kan köpa kit för att pimpa till din blöjtårta.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.