Duovagn bäst i test

Duovagn : Bästa duovagn 2023

Duovagn - Fakta och tips om duovagnar. Vilken duovagn ska du köpa? Vilka nackdelar finns det med en duovagn.

Fakta och tips när du ska köpa duovagn

En duovagn kan du använda från det att barnet är nyfött fram tills dess att barnet är 3-4 år. En duovagn påminner på många sätt om en kombivagn, då de båda är har lång användningstid och ska tåla flertal år av användning.

En duovagn har två insatser, en liggdel och en sittdel som används till samma chassi. Man kan säg att man med en duovagn får två vagnar i ett. Delarna används separat där liggdelen används under det första halvåret. Så snart barnet kan sitta upprätt på egen hand är det dags att byta till duovagnens sittdel.

En duovagn ska tåla många års användning. Det som anger när du ska sluta använda sittdelen som kommer till en duovagn är maxvikten.

Läs mer: Bästa barnvagn just nu!

Detta inlägg innehåller reklamlänkar, där vi får provision på köp som genomförs efter klick. Detta är en del av våra intäkter, men något som vi ALDRIG låter påverkar vår utvärdering. De produkter vi rekommenderar utgår alltid från fakta och säkerhet för dig och ditt barn.

Duovagn – bäst i test

Här presenterar vi de duovagnar som just nu är bäst i test. Vill du gå på djupet och läsa om vilken duovagn som är absolut bäst inom olika modeller så klicka in på respektive variant. 

Bästa duovagn 2023

Vi har gått igenom information och råd från experter och tester för att hitta bästa duovagn 2023. Här nedan ser du resultatet. 

Bäst i test – premiumklassen

Bäst i testModell och ranking
duovagn Bugaboo Fox test1. Bugaboo Fox 2

Se produkt och pris på:
Bonti
Babymarkt
Bugaboo.se
Bugaboo Donkey 2. Bugaboo Donkey
(storsäljare för dig med mycket packning)

Se produkt och pris på:
Bonti
Köpbarnvagn
Bugaboo.se
Läs mer om testvinnaren längre ner

Bäst i test – mellanklassen

Bäst i testModell och ranking
duovagn Britax1. Britax Smile 3

Se produkt och pris på:
Jollyroom
BabyV
Thule Sleek duovagn 2. Thule Sleek duovagn

Se produkt och pris på:
Baby V
Jollyroom
Läs mer om testvinnaren längre ner

Bäst i test – budgetklassen

Bäst i test Modell och ranking
Hauck duovagn billig1. Hauck, Rapid 4 plus

Se produkt och pris på:
Pinkorblue
Jollyroom
Alternativ…

Söker du billiga vagnar så har Pinkorblue ett stort och bra utbud. Dessa har vi dock inte lyckats få fram tillräckligt med fakta om för att utvärdera. Se alla duovagnar från Pinkorblue.se
Läs mer om testvinnaren längre ner

Bugaboo Fox 2 : bästa premiumvagn

Detta är en dyrare vagn från Bugaboo, men också en duovagn som håller en riktigt hög kvalité. Med Bugaboo Fox 2 har man löst många de problem som upplevdes vid hanteringen av den tidigare modellen (främst vid ihopfällning och montering av sittdel). Vill du använda vagnen med babyskydd så finns det adaptrar för flera olika märken av skydd. Vagnen har även en praktisk sufflett och en stor varukorg.

Vikten på denna duovagn är relativt låg vilket gör den lätt att fälla och lyfta in i bilen. När du använder liggdelen måste den lyftas av innan du fäller ihop vagnen, men med sittdelen på så går det bra att fälla den utan att ta av sittdelen. Denna vagn är en mångsidig vagn men den passar absolut bäst när du inte ska befinna dig i den tuffaste terrängen.

Se produkt och pris på:
Babymarkt, Bonti, Bugaboo

Britax Smile : bästa mellanvagn

Britax smile 3 duovagn bäst

Britax Smile är en modell som håller väldigt hög kvalité. Den är bäst i test i flera undersökningar vilket tyder på att modellen är väldigt bra. Även många användare av denna duovagn intyg att den är väldigt bra. Idag är det Britax Smile 3 som är det senaste modellen men även den tidigare modellen Britax Smile 2 vann flera test. Detta är den duovagn vi skulle rekommendera om vi endast får välja en modell.

Se produkt och pris på:
Jollyroom, BabyV

Hauck, Rapid 4 plus : bästa budgetvagn

Detta är en bra vagn till en väldigt billig peng. Det är en smidig vagn som är lätt att fälla ihop om du är mycket på språng. Du kommer att märka att vagnen inte är lika stadig som de dyrare vagnarna men som duovagn är det trots allt mycket för pengarna. Den säljs i paket där barnvagn med både liggdel och sittdel ingår samt där även babyskydd ingår.

Se produkt och pris på:
Pinkorblue, Jollyroom

Duovagn vs kombivagn

DuovagnDen stora skillnaden mellan en duovagn och kombivagn är att kombivagnen är en del i vilken man placerar en lift med hårda kanter i sittvagnen. En duovagn har två helt separata delar, en liggdel och en sittdel som man kan skifta emellan. Dessa delar är därför anpassade för att perfekt passa barnets olika stadier i livet. Liggdelen är exempelvis extra rymlig och rymmer extra utrustning på vintern.

Tips! Här hittar du bra kvalitetsvagnar: Jollyroom.se, BabyV eller på Pinkorblue (reklamlänkar).

Duovagn

Duovagnen anses vara den mest kompletta vagnen på marknaden. Duovagnen består av tre delar:

  • Chassi = stommen bär sitt- eller liggdelen på vilken hjul, mm är fäst vid.
  • Liggdel = används från det att barnet är nyfött tills dess att barnet kan sitta själv.
  • Sittdel = används från det att barnet kan sitta upp tills barnet är 3 år gammalt.
duovagn
Duovagn

När du använder duovagnens liggdel, så bäddar du denna med en tunn madrass. I en duovagn är denna delen rymlig nog för att rymma lite extra filtar och annat under det kalla vinterhalvåret. När barnet är stort nog för att sitta själv så byter man ut hela liggdelen mot en sittdel.

Storlek på duovagn

En eventuell nackdel med en duovagn är att den ofta är tung och klumpig. Oftast tycker de som köper en duovagn att den är helt fantastisk när man använder liggdelen men att den efter ett tags användande med sittdelen upplevs som för stor och tung.

Många kompletterar därför efter ett tag med en sulkyvagn. Innan du överväger om du ska köpa en duovagn bör du kontrollera att vagnen går in i hiss, får plats i bilen och att du orkar lyfta in och ut den. Stämmer inte detta så är kanske inte duovagnen det val du ska göra.

Utseende / design

Hur en vagn ser ut är helt och hållet en smaksak. I vår huvudartikel om barnvagnar kan du läsa mer om olika typer av hjul och modeller som passar vid olika underlag. Design handlar mycket om hur saker ser ut och vilka färger man gillar. Detta är sannolikt saker som är viktiga precis när du börjar leta duovagn, men när du kommit in i analysen så kommer detta garanterat att bli allt mer sekundärt. Det är betydligt viktigare att rätt funktioner finns och att vagnen uppfyller din krav på säkerhet.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat ihop de vanligaste frågorna och svaren om duovagnar.

Vad är en duovagn?

En duovagn är en barnvagn som består av tre delar; ett chassi, en liggdel och en sittdel. En duovagn kan användas under flera år och kan med tiden byggas om för att passa barnets behov. Med denna typ av barnvagn så får man flera vagnar i ett.

Hur länge använder man en duovagn?

En duovagn används från det att barnet är nyfött fram till dess att barnet är runt 3 år. De flesta duovagnar har en angiven maxvikt som avgör hur länge du kan använda vagnen.

Vad är skillnaden mellen en duovagn och kombivagn?

En duovagn och en kombivagn har samma användningsområde. De största skillnaderna är att en duovagn består av två delar, en liggdel och en sittdel, som kan bytas ut. Detta gör att en duovagn är som två vagnar i ett. En kombivagn är istället en sittvagn i grund, men med en avtag bara mjuklift som fungerar som en liggdel. Liften sätts i sittdelen och är enkel att bära med sig. En kombivagn är normalt smalare än en duovagn, vilket gör att det blir lite trängre för barnet.

Var hittar jag den bästa duovagnen?

Idag finns de flesta vagnar att köpa på nätet. Det finns också i alla större städer någon barn- och babybutik som är återförsäljare av barnvagnar. I listan här har vi sammanställt både de bästa duovagnarna och var du kan köpa dem. Läs gärna på ordentligt innan köp och kontroller pris på mer än ett ställe.

Hitta en bra barnvagnsbutik i vår butiksguide

Tyckte du faktan om duovagnar var bra kanske du även är intresserad av att läsa fördjupad fakta om barnvagnarliggvagnarsittvagnar
duovagnarkombivagnarsyskonvagnar
sulkyvagnar.

Till toppen av sidan

Guider för gravid och förälder

Present nyfödd

Present nyfödd

Det är inte lätt att köpa present till nyfödd, men här har vi tipsen som löser ditt problem. Vi har samlat flera olika tips på presenter till nyfödd som garanterat uppskattas av både förälder och barn. 

Läs artikeln »
Shopping barn

Shopping till barn

Butiksguide – shopping till barn. Ska du handla babykläder, barnkläder, leksaker eller mammakläder? Då hittar du tips på seriösa butiker i vår butiksguide. Handla tryggt och säkert på nätet. Shopping för dig och dina barn.

Läs artikeln »
Babyshower presenter

Present till babyshower

Här har vi samlat allt du behöver veta när du ska köpa present till babyshower. Du får tips och råd på olika typer av presenter och du får även vägledning om hur du ska tänka beroende på den blivande mammans livssituation. Du hittar längre ner i artikeln 23 tips på presenter.

Läs artikeln »
Sittvagn bäst i test

Sittvagn : Bästa sittvagnen 2023

Sittvagn – Fakta och tips om sittvagnar. Vilken sittvagn ska du köpa? Vad ska du tänka på när du väljer sittvagn? Allt om sittvagnar hittar du här. Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.