Gravid vecka 26

Graviditetssymptom i vecka 26

Graviditetssymptom i vecka 26. Vilka symptom känner du av när du är gravid i vecka 26? Vilka symptom känner andra blivande mammor av i vecka 26? Se vad statistiken säger. Allt om graviditetssymptom i vecka 26. Babyhjälp.se.

Vanliga graviditetssymptom när du är gravid i vecka 26

När du pratar med vänner och bekanta i din omgivning är det sällan graviditetssymptom kommer på tal. Kanske funderar du ibland på varför folk inte pratar mer om dessa symptom och om graviditetens baksida, som det faktiskt är!

När du är gravid i vecka 26 börjar du lära känna din gravidkropp och känner igen många av de återkommande graviditetssymptomen. För vissa känns det inte så farligt, medan det för andra får en att tänka: Hade jag vetat vilket lidande det är att vara gravid, så att jag tänkt efter minst en gång till!

Gravid i vecka 26 – symptom under graviditeten

Ryggont är det symptom som dominerar för de flesta gravida kvinnor i vecka 26 (enligt Pregnancy Symptoms Week by Week). Tröttheten slår även på igen och även humörsvängningar börjar märkas. Andra symptom är:

Svullen mage – Livmodern växer för fullt och pressar allt mer på magen och tarmarna, vilket resulterar i att du känner dig uppsvälld och du får ofta mer gaser än normalt. Kanske blir det en fis för mycket då och då enligt din partner, men det får han på köpet.

Du kan minska bekymren genom att äta flera mindre måltider per dag istället för ett fåtal stora. På detta sätt så överbelastar du inte matsmältningssystemet. Läs mer om svullen mage under graviditeten.

Flytningar – Unden denna period är det vanligt att du får rikliga flytningar från slidan. Den bästa lösningen är att duscha eller bada regelbundet och att bära trosskydd för att hålla rent och torrt. Undvik specialtvättar eller annat som sägs kunna torka ut och minska flytningarna. Att ändra pH-värdet i slidan kan ofta irritera, så bäst är att låta det vara. Läs mer om flytningar under graviditeten.

Synrubbningar – Du kan ibland uppleva att du ser suddigt och att dina ögon känns irriterade. Detta beror förmodligen på att gravidhormonerna bidrar till minskad tårproduktion, vilket leder till torra ögon. För att lindra symptomen kan du använda dig av ögondroppar. Var dock observant om det blir allvarligare och du upplever större synrubbningar då det kan vara ett teckan på graviditetsdiabetes eller högt blodtryck. Rådfråga din läkare om du är osäker.

Migrän – Har du tidigare haft problem med migrän så kan det ofta bli värre under graviditeten. Har du tur kan du också tillhöra de lyckliga som upplever färre migränanfall. Tänk på att du inte bör ta starka migränmediciner när du är gravid, utan håll dig till det som din läkare rekommenderar.

Tyvärr kommer du nog uppleva att det inte finns något vettigt som hjälper, men det kan vara värt att prova alternativa behandlingar såsom akupunktur, yoga (här hittar du gratis träningsprogram) eller massage. Läs mer om huvudvärk under graviditeten.

Känner du igen dig i detta eller hur känner du?

Vilka besvär upplever du i vecka 26?
217 röster · 972 svar

Läs mer: foglossning.

De som läst avsnittet om graviditetssymptom i vecka 26 läste även om att vara gravid i vecka 26.

Läs även:

» Föregående vecka    » Nästa vecka

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

normaltgravidgravid normalt

Normalt under graviditeten

Vad är normalt under graviditeten? Vi hjälper dig att reda ut vad som är normalt när du är gravid. När man är gravid har man många dagar då man undrar om detta är normalt. Läs alla våra artiklar om vad som är normalt under graviditeten för att känna dig extra trygg.

Läs artikeln »
kejsarsnitt

Kejsarsnitt

Kejsarsnitt kan genomföras både planerat och akut, men varför gör man egentligt kejsarsnitt och hur går det till? Hur blir ett ärr efter ett kejsarsnitt. Får man själv välja om barnet ska födas med kejsarsnitt eller måsta man föda vaginalt om det är möjligt.

Läs artikeln »
gravid symptom hudbristningar under graviditeten

Hudbristningar under graviditeten

Bristningar eller hudbristningar är vanligt när man är gravid och det drabbar mer än hälften av alla gravida. Bristningarna kommer främst på mage, bröst, rumpa och lår. Hudbristningarna går inte att undvika, men de försvinner med tiden.

Läs artikeln »
Graviditetspenning

Graviditetspenning / Havandeskapspenning

Om du inte kan arbeta under graviditeten till följd av fysiskt tungt arbete eller riskfylld arbetsmiljö så kan du ha rätt till graviditetspenning. Tänk på att det är arbetsgivaren som ska intyga att du inte kan arbeta eller omplaceras. Beslutet ges sedan av försäkringskassan. Gravidpenning kallades tidigare för havandeskapspenning. 

Läs artikeln »
livmodern matt symfys fundus

Livmoderns mått under graviditeten

Livmoderns mått vecka för vecka. Livmodern mäts enligt något som kallas Symfys / Fundus måttet från mitten av graviditeten. Måttet på livmodern förkortas ofta SF. Följ normalvärdena i våra tabeller och kurver över livmoderns mått.

Läs artikeln »
Slempropp

Slempropp

Slemproppen – allt du behöver veta om hur en slempropp ser ut, hur stor den är och vad slemproppen är. När slemproppen gått så är det normalt inte dags att åka till förlossningen.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.