Kön enligt kinesiska kalendern

Kön enligt kinesiska kalendern

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern. Enligt den kinesiska kalendern kan man på ett enkelt sätt förutspå barnets kön. Detta test är baserat på moderns ålder i kinesiska månår och den månad då barnet blev till. Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern

Ska man räkna ut barnets kön enligt den kinesiska kalendern så är det också viktigt att man använder sig av moderns kinesiska födelseår. Detta skiljer sig från det västerländska sättet att räkna.

Kalendern kan användas på två sätt. Om du redan är gravid så kan du använda den kinesiska kalendern för att förutspå barnets kön. Om du planerar att bli gravid, så kan du använda den för att veta när du ska försöka att bli gravid för att det ska bli en flicka eller pojke.

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Barnets kön enligt kinesiska kalendern

Hur exakt denna kalender är råder det delade meningar om. Mycket forskning visar att det är runt 50% chans att den visar rätt, dvs inte mer än en gissning.

Så räknar du ut barnets kön:

  • Räkna ut vilken ålder du var enligt det kinesiska räknesättet när befruktningen skedde.
  • Titta sedan i tabellen nedan för den månad befruktningen skedde.

I tabellen hittar du i den övre raden den ålder som kvinnan var vid befruktningen. I den vänstra kolumnen hittar du den månad som kvinnan blev befruktad i. Efter det följer du de två leden mot mitten där de möts och ser färgen på rutan. Fler åldrar finns i kalendern längre ner på sidan.

Rosa: flicka
Blå: pojke

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Läs mer: Så räknar du ut din ålder enligt det kinesiska räknesättet.

Kvinnans ålder vid befruktning
Månad för befruktning 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Hur gick det för dig? Stämde den kinesiska kalendern?

Om du inte tycker att detta stämmer så finns här ett västerländskt test för att räkna ut om du är gravid med en pojke eller flicka.

Läs även om: hur man påverkar om man blir gravid med en pojke eller flicka.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
Email

Fler artiklar om kost och hälsa

Kan man ge bebis vatten?

Vatten till bebis

Vatten är något som din bebis inte behöver den första tiden. Nyfödda bebisar får i sig tillräckligt med vätska genom kosten och du behöver därför inte erbjuda din bebis vatten. När kan man då ge sin bebis vatten?

Läs artikeln »
Feber barn

Feber hos barn

Feber hos barn är vanligt, men när har barn feber? Vad är låg respektive hög feber hos ett barn och vilka signaler ska man hålla utkik efter? Varför får barn feber? Är det normalt att barn får feber så ofta? Vi ger dig tips och råd när ditt barn har feber.

Läs artikeln »
toxoplasma

Toxoplasma / toxoplasmos

Vad händer om du smittas av Toxoplasma under graviditeten och du drabbas av Toxoplasmos? Hur stor sannolikhet är det och hur många som är gravida drabbas? Här får du alla fakta du behöver veta om Toxoplasma när du är gravid. 

Läs artikeln »
barn flicka langd

Längdkurva flickor 0-12 månader

Längdkurva för flickor 0 till 12 månader. Hur lång är vanligtvis en tjej när hon föds och hur växer hon fram till hon fyller 1 år? Här får du statistik på hur långa tjejer vanligtvis är vid olika tidpunkter under det första året. Längdkurvan är tydligt utmarkerad i diagrammet.

Läs artikeln »
Halsbränna gravid

Halsbränna gravid

Halsbränna när man är gravid är ett vanligt besvär. Orsaken till varför du som gravid får halsbränna är att fostret trycker på mage och tarmar. Minska besvären genom att följa våra råd i denna artikel. Trycket från mage och tarmar försvårar matsmältningen vilket i sin tur ger halsbränna under graviditeten. 

Läs artikeln »
Cravings gravid

Cravings gravid

Vi listar vanliga cravings och konstiga cravings som du inte visste fanns. För de flesta börjar cravings att märkas av redan i vecka 10. Att man får ett starkt sug eller begär beror detta inte på näringsbrist utan snarare på hormonförändringar.

Läs artikeln »
Sova på sidan under graviditeten

Sova på rygg eller sidan

När du är gravid ska du sova på vänster sida. Under den senare delen av graviditeten bör du inte sova på rygg. Orsaken är ökad risk för sent missfall. Bäst, när du är gravid, är att sova på vänster sida även om höger sida också går bra.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.