Mens X dagar sen

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Försenad mens 3 dagar, gravid?

FRÅGA

Hej!
Jag är 24 år och har nyligen ( för 2 månader sedan ) slutat med min nuvaring.
Jag har alltid känt av min “ägglossning” som en molande värk i nedre magen, denna gång kändes äl inte lika tydligt. Min mens var också försenad med 4 dagar, vilket aldrig någonsin hänt. Provade ta ett graviditets test 2 dagar innan beräknad mens, men visade negativt. Min mens brukar också alltid vara i ca 4-5 dagar, men denna gång endast 2.
Idag, 4 dagar efter min “mens” har jag varit illamående, yr och haft snabba humörsvängningar, vilket inte är likt mig. Illamående och yr samt humörsvängningarna har jag haft sen min “ägglossning”.
Kan jag vara gravid?
Tacksam för svar

SVAR

Hej, du får veta om du är gravid om du tar en gravtest. Har du haft oskyddat samlag utan preventivmedel kan du vara gravid.

Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Mens 4 dagar sen

FRÅGA

Hej i dag är min mens 4 dagar sen.
Jag tog ett test senast idag på morgonen som visade negativt.
När kan jag senast ta ett test som kan visa positivt?
Hade äl ca 4 januari.
Har symptom som typ illamående, ömma bröst.

Mvh Anna

SVAR

Hej, du kan ju vara gravid men hormonerna som ger utslag på gravtest ännu inte tillräckligt höga för att visa sig på testet. Ha tålamod och gör ett nytt test andra vecka i februari om mensen inte kommit. Lycka till. Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Mens 5 dagar sen

FRÅGA

Hej,
Det är såhär att jag och min sambo försöker skaffa barn. Vi har försökt i ungefär 4 månader och är fullt medveten om att det kan ta lång tid.
Denna månaden är min mens sen med 5 dagar, brukar ha en menscykel på ca 30-32 dagar som aldrig varit senare än så sen jag sluta med piller för 3 år sen. Imorgon är det 38 dagar sen jag hade mens.
Har haft mensvärk som känns som att mensen ska komma närsomhelst men kommer bara vita flytningar..
I förrgår fick jag ömmande bröst, börjar få små finnar som jag aldrig brukar få och mensvärken är kvar.
Tagit massa graviditetstest som visat negativt.
Vad kan vara fel? Kan jag vara gravid ändå?
Mvh, Sandra

SVAR

Hej, graviditetstesten är tillförlitliga och är positiva om graviditetshormon är tillräckligt högt i urinen. Du får avvakta. Om mensen fortsätter att utebli, ta en ny gravtest. Lycka till! Mvh Ulrika Friberg, leg barnmorska.

Fler frågor till vår barnmorska

Hög puls

Jag hör och känner mina egna hjärtslag, ungefär som när jag är sjuk i feber annars. Tog precis pulsen och den låg på ca 100 slag/min.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.