allt om din graviditet och bebis

Bej

Fråga experten

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fråga   Nyfödda barn

Barnet skriker när jag försöker lägga det

Hej!
Jag läser hos er om spädbarn och sömn. Där det står att man helst ska lägga barnet när det börjar bli trött för att få somna själv och inte somna hos mig som mamma i samband med amning eller så. Har ni några tips om barnet enbart skriker när man lägger det själv? Enda chansen att hon kan somna är när hon ammat och får ligga kvar nära mig och ibland kan jag då lägga över henne i egen säng/babynest men ibland vaknar hon till då och då börjar hon gallskrika igen.

Svar:

Hej,
Kanske du kan testa att värma upp sängplatsen något, tex med en varm vetekudde (ta bort vetekudden innan du lägger barnet) ibland känner dom även trygghet när de känner vår lukt, kanske du kan lägga en tröja som du har haft på dig hos henne. Dom tycker heller inte om när det är för mycket plats runt dem så babynest är bra. Tror inte det finns några riktiga rätt eller fel vad gäller detta ni får testa er fram och göra det som passar bäst i er situation.
Med vänlig hälsning, Therese


Bej

Bej