allt om din graviditet och bebis

Fråga experten

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fråga   Förlossning

Föda med framfall av tarm/urinblåsa

Jag väntar 4e barnet och har rectocele så tarmen buktar in mot slidan och även urinblåsan buktar in lite grann. Har inga större problem av detta mer än att jag behöver hjälpa till med tummen för att tömma tarmen helt. Men inte ont eller så. Nu undrar jag hur en förlossning kan påverkas av detta? Blir det för trångt för bebisen att tränga ut pga av utbuktningarna eller kommer detta lösa sig genom att utbuktningarna trängs undan när bebisen passerar? Är orolig för att den ej ska kunna komma ut . :/

Svar:

Hej!

Du bör erbjudas ett läkarbesök på din mödravård, så du får svar på din fråga utifrån dina besvär och omfattning av problem. Du bör bli undersökt och få en individuellt anpassad bedömning. Min erfarenhet är att kvinnor med de besvär du beskriver får föda och det brukar gå bra. När du fött klart dina barn, kan du förhoppningsvis bli erbjuden en operation så du kan bli bra.

Lycka till! Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska