allt om din graviditet och bebis

Fråga experten

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fråga   Förlossning

Förlossning på gång inom kort?

Hej!
Jag har precis gått in i v 35 (34+1) och jag har haft nu under 2 veckors tid molande värk i ländryggen konstant samt allmän lätt mensvärk förutom nu i helgen som det blev något bättre vilket kanske beror på att jag vilade extra mkt. Jag mår nu helt plötsligt otrolig illa och har halsbränna. Jag var hos läkare i torsdags o kollade upp min molande värk o tryck nedåt o det konstaterades att bebisen har fixerat sig redan och bm tyckte det var lite tidigt då jag är omföderska. Tappen krympte m 6 mm ner 36 mm från föregående vecka och imorgon ville läkare ta en titt på mig igen o se om tappen krympt ytterligare.
Min fråga är nu:
Är det på g nu eftersom jag mår så illa från ingenstans och har mer halsbränna nu än innan? Förutom känslan av mensvärken och molande värken i nedre delen av ryggen?

Svar:

Hej, jag tror inte illamående och halsbränna alls är sammankopplat med att livmodertappen har förkortat sig. Bra dom kollar och mäter tappen igen om den förkortar sig. Huvudet kan mycket väl fixera sig i grav.35 även hos omföderskor -inget konstigt alls. Hur som helst, OM bebisen föds i fulla v.35 är det goda chanser till att bebisen ska må helt bra, även om det är lite för tidigt. Lycka till. Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska