allt om din graviditet och bebis

Bej

Fråga experten

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fråga   Nyfödda barn

Fråga om sömn spädbarn

Hej! Jag har en fråga om min 6 veckors baby och sömn. Första veckorna sov hon ca 2 timmar åt gången på natten för att sedan vakna och äta kl 23, 02.30 och ca 05.30, det fungerade toppen och vi föräldrar fick bra med sömn och var utvilade. Under nätterna sov hon i sin babynest i egen säng (på dagarna sover hon endast i famnen eller vagnen). Senaste veckan vägrar hon sova i sitt nest på natten, när hon ätit, somnat i famnen och vi lägger ner henne så vaknar hon direkt! Vägrar ligga kvar, sprattlar och skriker. Vi är vakna hela nätterna för att hon ska kunna sova i famnen, det är ohållbart. Vad kan denna förändring bero på?! Sedan undrar jag om det är normalt att hon är vaken cirka 6 timmar på förmiddagen från 06-12 med bara 15 min sömn? Jag lyckas inte få henne att sova längre än så. Behöver jag göra något åt detta? Hon är övertrött och skriker sig t sömns på kvällarna. Tacksam för svar!

Svar:

Hej, jag förstår att det tröttar ut och att du söker svar. Jag är dock fel person att fråga. Du bör prata med BVC eller de som jobbar med barn. Bäst är att fråga ngn du kan sitta ner och prata med och få tips att testa dig fram med. Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska


Bej

Bej