Gravid? Nidblödning? Mens?? Missfall?

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Gravid? Nidblödning? Mens?? Missfall?

FRÅGA

Hej. Jag och min sambo hade samlag för drygt 3 veckor sedan på min ÄL-dag. Jag fick ont direkt som han kom i mig och har haft en molande ” mensvärk ” sedan dess. För 4 dagar sedan så började jag blöda så som jag antog det att det skulle vara mens. Men min mens skulle inte komma förens 6 dagar senare. Jag blödde en del 1:à dagen och hade extrem värk i nedre del av magen. Slutade blöda 1,5 dag senare så sammanlagt 2,5 dag blödde jag och nu har jag inga tendenser på att få mens om någon dag. Blöder i vanliga fall mellan 2-5 dagar. Har humörsvängningar deluxe, är trött jämt och ont i magen. Vad kan detta vara? Är jag gravid? Var det en nidblödning eller var det mens som kom extra tidigt denna gång? Eller kanske i värsta fall missfall? Har testat negativt än så länge men är lite förvirrad ändå.

SVAR

Hej, du får förlita dig på gravtest. Är den negativ är du inte gravid eller väldigt väldigt tidigt. Lycka till. Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Fler frågor till vår barnmorska

Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.