allt om din graviditet och bebis

Fråga experten

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fråga   Nybliven mamma

Hur kan jag sluta vara ledsen för att jag inte kan amma?

Hej!
Jag är en förstagångsmamma och min dotter är 6 månader gammal. Hon är frisk och mår bra. Men jag verkar inte kunna komma över det faktum att amningen misslyckades totalt. Det kommer tillbaka till mig nästan varje kväll och det gör mig så ledsen. Hur kan jag göra för att komma över det här?
Mvh

Svar:

Hej,
Det där med amning är inte lätt. Det är så många faktorer som ska stämma. Dina brösts storlek och form, barnets tag och sugförmåga. Att amningen inte fungerade är inget som du eller din flicka kan hjälpa. Ni gjorde ett bra försök det är det viktigaste. När man har sett fram emot och förväntat sig något och det sen inte blir så kan det vara svårt. Jag hoppas att du snart ska kunna släppa det och se att du har gjort vad du har kunnat. Du kan alltid vända dig till din barnavårdcentral för samtal.
Med vänlig hälsning, Therese