allt om din graviditet och bebis

Fråga experten

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fråga   Mammaträning

Vilken magträning är ok när barnet är 6 mån?

Hej!
Min bebis är snart 6 månader. Jag har börjat träna ute med en bootcamp grupp. Vi boxas, kör Kettlebells och funktionell träning. Är det något jag bör undvika förutom sittupps och hopp? Vilken magträning är ok?

Svar:

Hej!
Vad bra att du kommit igång med träningen, känns säkert skönt. Mitt generella råd är alltid att så länge du kan hålla uppe bäckenbotten och hålla magen indragen så kan du göra vad du vill. Jag tycker du ska undvika sit ups och andra liknande övningar generellt, det finns betydligt bättre övningar som hjälper dig att få en funktionell och stark bål.

Jag förespråkar funktionella övningar som tränar hela kroppen, vid rätt utförd övning får du med hela magen och bålen och blir starkare i din vardag. Till skillnad mot ex en sit ups som isolerar några muskler som du inte har jättemycket nytta av i din vardag.

Du kan läsa mer på t.ex mammamage.se.
Lycka till!
Therese – Träning för Mammor