sulkyvagn

Sulkyvagn

Vilken sulkyvagn ska du köpa? Vilka nackdelar finns det med en sulkyvagn? Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Fakta och tips om sulkyvagnar

En sulkyvagn är en mycket enkel sittvagn utan liggläge som är perfekt för lite större barn som börjat gå men som fortfarande inte orkar gå några längre sträckor.

Sulkyvagnen är liten, är lätt att manövrera, har ofta en liten varukorg under sitsen och får ofta relativt enkelt plats även i den lilla bilen. Det som kännetecknar en sulkyvagn är dess flexibilitet.

Sulkyvagnar

SulkyvagnEn sulkyvagn används framför allt när barnet har blivit lite äldre, men då han eller hon fortfarande inte orkar gå några längre sträckor. Sulkyvagnar finns i en mängd olika utförande och vissa är nästan jämförbara med en riktig barnvagn. Det som dock är praktiskt med en barnvagn är dess flexibilitet och att de flesta modeller blir extremt små när de är ihopvikta.

När du köper en sulkyvagn ska du tänka på att den ska klara de svenska väderförhållandena. Den bör klara av att rulla bra i regn, i snö, i sand både med barn och utan barn sittande i vagnen. Klädseln bör även vara avtagbar så att den går att tvätta. Du bör även tänka över hur mycket plats och fack du behöver för prylar, då dessa utrymme skiljer sig enormt mellan de olika modellerna.

En sulkyvagn är även perfekt när man ska på solsemester och inte orkar släpa runt på en stor och klumplig barnvagn. Har sulkyn inte någon sufflett så går det på i de flesta barnvagnsbutiker enkelt att köpa till ett parasoll eller en separat solsufflett. En sulkyvagn kan beroende på modell kosta allt från några hundralappar upp till flera tusen.

Tips! Här hittar du bra sulkyvagnar till bra priser Babyshop.se, Jollyroom.se eller på Lekmer.se.

Tips på sulkyvagnar

Bugaboo Cameleon

En komplett sittvagn för hela barnvagnstiden. Barnvagnen kostar runt 6 000 kronor, men då får man också kvalitet för pengarna.

Barnvagnstillbehör:

Är du intresserad av tillbehör till barnvagnen så finns nedanstående saker i de flesta nätbutiker:

Solskydd
Mugghållare
Krokar
Speldosor
Barnvagnsleksaker
Regnskydd
Parasoll med UV skydd
Myggnät
mm

Hitta en bra barnvagnsbutik i vår butiksguide

Tyckte du faktan om sulkyvagnar var bra kanske du även är intresserad av att läsa fördjupad fakta om barnvagnarliggvagnarsittvagnarduovagnarkombivagnarsyskonvagnarsulkyvagnar.

Se gärna våra filmer för dig som har barn.

Fler artiklar för dig med familj

ej sikke lej

Ej Sikke Lej

Ej Sikke Lej – babykläder och barnkläder. Ej Sikke Lej är ett danskt märke som tagit fram klädkollektioner till barn i många år. Barnkläder från Ej Sikke Lej håller en hög kvalité och de mesta av barnkläderna från märket är tillverkade av ekologiska material.

Läs artikeln »
blojtarta

Blöjtårta

Blöjtårta – så gör du din egen blöjtårta steg för steg. Funderar du på att göra en egen blöjtårta? Vi ger dig tipsen på hur du gör din egen fina och exklusiva blöjtårta. Om du vill ha lite hjälp på vägen så vet vi var du kan köpa kit för att pimpa till din blöjtårta.

Läs artikeln »
Babyshower presenter

Present till babyshower

Här har vi samlat allt du behöver veta när du ska köpa present till babyshower. Du får tips och råd på olika typer av presenter och du får även vägledning om hur du ska tänka beroende på den blivande mammans livssituation. Du hittar längre ner i artikeln 23 tips på presenter.

Läs artikeln »
Shopping barn

Shopping till barn

Butiksguide – shopping till barn. Ska du handla babykläder, barnkläder, leksaker eller mammakläder? Då hittar du tips på seriösa butiker i vår butiksguide. Handla tryggt och säkert på nätet. Shopping för dig och dina barn.

Läs artikeln »
barnvagnar

Barnvagnar

Barnvagnar – Fakta, information och tips om barnvagnar, liggvagnar, sittvagnar, sulkyvagnar, syskonvagnar, mm. Vilken barnvagn ska du köpa? Det finns mängder av barnvagnar där ute, men vissa barnvagnar är farliga för barnet och andra barnvagnar är helt opraktiska.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.