sulkyvagn

Sulkyvagn

Vilken sulkyvagn ska du köpa? Vilka nackdelar finns det med en sulkyvagn? Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Fakta och tips om sulkyvagnar

En sulkyvagn är en mycket enkel sittvagn utan liggläge som är perfekt för lite större barn som börjat gå men som fortfarande inte orkar gå några längre sträckor.

Sulkyvagnen är liten, är lätt att manövrera, har ofta en liten varukorg under sitsen och får ofta relativt enkelt plats även i den lilla bilen. Det som kännetecknar en sulkyvagn är dess flexibilitet. Även om den ofta används till lite äldre barn så går det utmärkt att använda en sulkyvagn så snart barnet kan sitta upp på egen hand, dvs från sex månaders ålder.

Detta inlägg innehåller reklamlänkar, där vi får provision på köp som genomförs efter klick. Detta är en del av våra intäkter, men något som vi ALDRIG låter påverkar vår utvärdering. De produkter vi rekommenderar utgår alltid från fakta och säkerhet för dig och ditt barn.

Skillnaden mellan en paraplyvagn och en sulkyvagn

När det kommer till denna typ av vagn så finns det två olika varianter, en paraplyvagn eller en sulkyvagn. En sulky är stabilare än parabolyvagnen. Den är ofta lite mer robust och är lite bredare och större. En paraplyvagn är ofta enkel i sin utformning. Den är lätt och fälla ihop och den blir smal och avlång i ihopfällt läge.

— Denna artikel innehåller reklamlänkar —

Sulkyvagnar

Sulkyvagn

En sulkyvagn används framför allt när barnet har blivit lite äldre, men då han eller hon fortfarande inte orkar gå några längre sträckor. Sulkyvagnar finns i en mängd olika utförande och vissa är nästan jämförbara med en riktig barnvagn. Det som dock är praktiskt med en barnvagn är dess flexibilitet och att de flesta modeller blir relativt små när de är ihopvikta.

När du köper en sulkyvagn ska du tänka på att den ska klara de svenska väderförhållandena. Den bör klara av att rulla bra i regn, i snö, i sand både med barn och utan barn sittande i vagnen. Klädseln bör även vara avtagbar så att den går att tvätta. Du bör även tänka över hur mycket plats och fack du behöver för prylar, då dessa utrymme skiljer sig enormt mellan de olika modellerna.

En sulkyvagn är även perfekt när man ska på solsemester och inte orkar släpa runt på en stor och klumplig barnvagn. Har sulkyn inte någon sufflett så går det på i de flesta barnvagnsbutiker enkelt att köpa till ett parasoll eller en separat solsufflett. En sulkyvagn kan beroende på modell kosta allt från några hundralappar upp till flera tusen.

Tips! Här hittar du bra sulkyvagnar till bra priser Bugaboo.se, Jollyroom.se, Pinkorblue, eller på BabyV.

Tips på sulkyvagnar

Populära modeller är Babyzen yoyo och Bugaboo Ant samt Kronan Sulky. Söker du en robustare modell så rekommenderar vi Crescent Nordic XT.

Bugaboo Cameleon

En komplett sittvagn för hela barnvagnstiden. Barnvagnen kostar runt 6 000 kronor, men då får man också kvalitet för pengarna.

Barnvagnstillbehör:

Är du intresserad av tillbehör till barnvagnen så finns nedanstående saker i de flesta nätbutiker:

Solskydd
Mugghållare
Krokar
Speldosor
Barnvagnsleksaker
Regnskydd
Parasoll med UV skydd
Myggnät
mm

Hitta en bra barnvagnsbutik i vår butiksguide

Tyckte du faktan om sulkyvagnar var bra kanske du även är intresserad av att läsa fördjupad fakta om barnvagnarliggvagnarsittvagnarduovagnarkombivagnarsyskonvagnarsulkyvagnar.

Fler artiklar för dig med familj

Babyshower presenter

Present till babyshower

Här har vi samlat allt du behöver veta när du ska köpa present till babyshower. Du får tips och råd på olika typer av presenter och du får även vägledning om hur du ska tänka beroende på den blivande mammans livssituation. Du hittar längre ner i artikeln 23 tips på presenter.

Läs artikeln »
blojtarta

Blöjtårta

Blöjtårta – så gör du din egen blöjtårta steg för steg. Funderar du på att göra en egen blöjtårta? Vi ger dig tipsen på hur du gör din egen fina och exklusiva blöjtårta. Om du vill ha lite hjälp på vägen så vet vi var du kan köpa kit för att pimpa till din blöjtårta.

Läs artikeln »
Shopping barn

Shopping till barn

Butiksguide – shopping till barn. Ska du handla babykläder, barnkläder, leksaker eller mammakläder? Då hittar du tips på seriösa butiker i vår butiksguide. Handla tryggt och säkert på nätet. Shopping för dig och dina barn.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.