Tvillingar vecka 1 2 3

Tvillingar : Gravid Vecka 1-3

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn.

Gravid med Tvillingar i vecka 1-3 

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn. 

När man väntar tvillingar, eller fler, så har barnen alltid sin egen navelsträng. Det är dock inte säkert att de har en egen moderkaka eller en fostersäck, då detta skiljer sig åt beroende på vissa faktorer. Detta kan du läser mer om här: Moderkaka och fostersäck vid tvillinggraviditet

Att vänta tvillingar i vecka 1, 2 och 3

Väntar du tvillingar så kan det vara antingen enäggstvillingar eller tvåäggstvillingar. Enäggstvillingar är identiska och har exakt samma genuppsättning. Tvåäggstvillingar kommer dock från två olika ägg som befruktats var för sig. Detta innebär att de genetiskt sett har samma likhet som syskon, men inte mer. Läs mer om: Tvillingar

En viktig sak att känna till när det kommer till graviditetsveckorna är att man normalt inte är gravid alls de första veckorna. Sannolikt blir du gravid i vecka 3 då befruktningen sker i äggledaren. Ett av de första tecknen man ibland kan uppmärksamma som kan tyda på att man är gravid är en liten blödning, en s.k. nidblödning. Denna kommer ofta i samtidigt som när mensen normalt skulle ha kommit, vilket gör den svår att särskilja. 

Läs mer: 8 tecken på att du väntar tvillingar

När du är gravid med tvillingar i vecka 1, 2 och 3 så är det för tidigt att ta ett graviditetstest. Du kan dock köpa ett redan nu så att du om en dryg vecka kan testa och se om du är gravid. Du köper enkelt graviditetstest på Testlagret.se. 

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 1, 2 och 3 läste även mer om att vara gravid vecka 1, gravid vecka 2 eller gravid vecka 3.

Nästa vecka: Tvillingar i vecka 4

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

Havandeskapsförgiftning

Havandeskapsförgiftning

Havandeskapsförgiftning innebär att du får högt blodtryck. Symptom på att du drabbats är plötslig huvudvärk, svullnad, ont i magen, mm.  Bästa sättet att lindre havandeskapsförgiftningen är att vila. Ofta går det över ungefär två veckor efter förlossningen. Havandeskapsförgiftning går även under namnen graviditetstoxikos eller preeklampsi.

Läs artikeln »
Missfall

Missfall

Missfall. Vad är orsaken till ett missfall och vem är sannolik att drabbas? Hur kan man minimera risken för missfall? Vilka symptom ska man leta efter? Ett missfall kan ta hårt på dig som person och upprepade missfall kan göra det svårt att slappna av.

Läs artikeln »
Sugklocka vid förlossning

Sugklocka

En sugklocka används för att hjälpa till vid en förlossning. Det finns en del risker med sugklocka men man ska komma ihåg att den används när det finns en fara för modern eller barnet. Det är ovanligt med skador eller komplikationer. 

Läs artikeln »
gravid symptom drommar under graviditeten

Drömmar under graviditeten

Drömmar under graviditeten. Drömmer du mer och ofta konstiga drömmar nu när du är gravid? Det är mycket vanligt under graviditeten. Det är även vanligt att man drömmer mardrömmar eller att man drömmer erotiska drömmar. Vad betyder dina drömmar?

Läs artikeln »
katt gravid

Gravid och katt

Katt innebär en risk när man är gravid. Man måste dock inte göra sig av med sin katt bara för att man är gravid. Toxoplasmainfektion smittar främst när man rensar kattlådan. Om man är gravid och smittas så kan infektionen leda till missfall eller skador på fostret.

Läs artikeln »
gravid symptom huvudvärk under graviditeten

Huvudvärk under graviditeten

Huvudvärk under graviditeten. Lider du av huvudvärk eller migrän under graviditeten? Många faktorer kan ligga bakom huvudvärken och vissa av dem kan du enkelt lösa. Gå inte runt med huvudvärk om du inte måste.

Läs artikeln »
gravid listeria

Listeria när man är gravid

Hur påverkar listera fostret? Hur påverkar listera graviditeten? Listera är en bakterie som sprids via jord, vatten och dåliga livsmedel. Det finns många återgärder du kan göra för att minska risken för att smittas av listeria. Det handlar inte endast om att undvika vissa livsmedel, utan listera kan även undvikas genom att man är försiktig vid förberedelsen av mat.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.