Tvillingar vecka 1 2 3

Tvillingar : Gravid Vecka 1-3

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn.

Gravid med Tvillingar i vecka 1-3 

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn. 

När man väntar tvillingar, eller fler, så har barnen alltid sin egen navelsträng. Det är dock inte säkert att de har en egen moderkaka eller en fostersäck, då detta skiljer sig åt beroende på vissa faktorer. Detta kan du läser mer om här: Moderkaka och fostersäck vid tvillinggraviditet

Att vänta tvillingar i vecka 1, 2 och 3

Väntar du tvillingar så kan det vara antingen enäggstvillingar eller tvåäggstvillingar. Enäggstvillingar är identiska och har exakt samma genuppsättning. Tvåäggstvillingar kommer dock från två olika ägg som befruktats var för sig. Detta innebär att de genetiskt sett har samma likhet som syskon, men inte mer. Läs mer om: Tvillingar

En viktig sak att känna till när det kommer till graviditetsveckorna är att man normalt inte är gravid alls de första veckorna. Sannolikt blir du gravid i vecka 3 då befruktningen sker i äggledaren. Ett av de första tecknen man ibland kan uppmärksamma som kan tyda på att man är gravid är en liten blödning, en s.k. nidblödning. Denna kommer ofta i samtidigt som när mensen normalt skulle ha kommit, vilket gör den svår att särskilja. 

Läs mer: 8 tecken på att du väntar tvillingar

När du är gravid med tvillingar i vecka 1, 2 och 3 så är det för tidigt att ta ett graviditetstest. Du kan dock köpa ett redan nu så att du om en dryg vecka kan testa och se om du är gravid. Du köper enkelt graviditetstest på Testlagret.se. 

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 1, 2 och 3 läste även mer om att vara gravid vecka 1, gravid vecka 2 eller gravid vecka 3.

Nästa vecka: Tvillingar i vecka 4

Dela gärna

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email

Se gärna våra filmer för dig som är gravid.

Fler artiklar om graviditet

Värktimer

Värktimer

Denna värktimer mäter hur långt det är mellan värkarna. Med denna lättanvända värktimer här på Babyhjälp.se har du koll på dina värkar. Klicka på ”start-knappen” när värken börjar. När värken slutar trycker du en gång till på knappen. Vänta tills nästa värk börjar och gör om proceduren.

Läs artikeln »
gravid symptom yrsel under graviditeten

Yrsel under graviditeten

Yrsel och svimningskänslor under graviditeten är mycket vanligt. Rädslan att yrseln ska få en att trilla och skada barnet är stor. Om du känner av yrsel eller svimningskänslor så ska du försiktigt sätta dig ner. Läs mer om yrsel under graviditeten på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
normaltgravidgravid normalt

Normalt under graviditeten

Vad är normalt under graviditeten? Vi hjälper dig att reda ut vad som är normalt när du är gravid. När man är gravid har man många dagar då man undrar om detta är normalt. Läs alla våra artiklar om vad som är normalt under graviditeten för att känna dig extra trygg.

Läs artikeln »
nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Vårt nyhetsbrev är fullt av fakta för dig som är gravid eller för dig som är nybliven förälder. Följ graviditetens utveckling eller barnets utveckling beroende på var i livet du befinner dig just nu.

Läs artikeln »
igångsättning av förlossning

Igångsättning förlossning

Igångsättning av förlossning kan vara aktuellt av flera orsaker och det finns flera olika sätt att göra för att förlossningen ska sättas igång. Dessa 4 sätt är vanligast. Livmodertappen kan mjukas upp för att förlossningen ska sättas igång. Man kan även få dropp med hormon som gör att igångsättning av värkarbetet blir mer effektivt.

Läs artikeln »
Ledsen kvinna efter fördröjt missfall

Fördröjt missfall / tyst missfall

Ett fördröjt missfall är när graviditeten avslutas utan att den gravida kvinnan direkt märker av det. Ibland kan det dröja flera veckor innan en blödning inträffar och man upptäcker att det blivit ett tyst missfall. Denna typ av missfall upptäcks ofta antingen vid ett ultraljud eller genom att man till slut drabbas av en blödning.

Läs artikeln »
Gravid kvinna som upplever gula flytningar

Gula flytningar gravid

Gula flytningar kan tyda på att du drabbats av bakteriell vaginos, en jästinfektion, äggledarinflammation eller en livmoderinfektion. Misstänker du detta är det viktigt att du söker vård. Gula flytningar när du är gravid är dock normalt inget att oroa sig för så länge de inte luktar.

Läs artikeln »
Avslag efter förlossning

Avslag efter förlossningen

Avslag heter den vaginala blödning som inträffar efter förlossningen. Avslaget efter förlossningen syftar till att stötta bort rester, vävnader och blod från livmodern. Normalt håller ett avslag på i 6-8 veckor. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.