Tvillingar vecka 1 2 3

Tvillingar : Gravid Vecka 1-3

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn.

Gravid med Tvillingar i vecka 1-3 

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn. 

När man väntar tvillingar, eller fler, så har barnen alltid sin egen navelsträng. Det är dock inte säkert att de har en egen moderkaka eller en fostersäck, då detta skiljer sig åt beroende på vissa faktorer. Detta kan du läser mer om här: Moderkaka och fostersäck vid tvillinggraviditet

Att vänta tvillingar i vecka 1, 2 och 3

Väntar du tvillingar så kan det vara antingen enäggstvillingar eller tvåäggstvillingar. Enäggstvillingar är identiska och har exakt samma genuppsättning. Tvåäggstvillingar kommer dock från två olika ägg som befruktats var för sig. Detta innebär att de genetiskt sett har samma likhet som syskon, men inte mer. Läs mer om: Tvillingar

En viktig sak att känna till när det kommer till graviditetsveckorna är att man normalt inte är gravid alls de första veckorna. Sannolikt blir du gravid i vecka 3 då befruktningen sker i äggledaren. Ett av de första tecknen man ibland kan uppmärksamma som kan tyda på att man är gravid är en liten blödning, en s.k. nidblödning. Denna kommer ofta i samtidigt som när mensen normalt skulle ha kommit, vilket gör den svår att särskilja. 

Läs mer: 8 tecken på att du väntar tvillingar

När du är gravid med tvillingar i vecka 1, 2 och 3 så är det för tidigt att ta ett graviditetstest. Du kan dock köpa ett redan nu så att du om en dryg vecka kan testa och se om du är gravid. Du köper enkelt graviditetstest på Testlagret.se. 

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 1, 2 och 3 läste även mer om att vara gravid vecka 1, gravid vecka 2 eller gravid vecka 3.

Nästa vecka: Tvillingar i vecka 4

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

sätesbjudning vändningsförsok

Vändningsförsök

Ett vändningsförsök vid bekräftad sätesbjudning genomförst normalt runt vecka 36-37. Det utförs på förlossningen av en läkare. Du bör vara fastande och innan vändningsförsöket genomförs så genomgår du en ultraljudsundersökning. Läkaren försöker sedan vända barnet genom att påverka det utifrån.

Läs artikeln »
moderkakan ata upp

Kan man äta moderkakan?

Äta moderkakan eller placenta. Är det vanligt att man äter moderkakan? Hur tillagar man moderkakan? I vilka kulturer är det vanligt att man äter moderkakan? Får man lov att äta moderkakan?

Läs artikeln »
Avslag efter förlossning

Avslag efter förlossningen

Avslag heter den vaginala blödning som inträffar efter förlossningen. Avslaget efter förlossningen syftar till att stötta bort rester, vävnader och blod från livmodern. Normalt håller ett avslag på i 6-8 veckor. 

Läs artikeln »
moderkakan

Moderkakan

Moderkakan eller Placenta. Vad är en moderkaka och hur fungerar moderkakan? Moderkakan finns bara i kvinnans kropp under tiden då hon är gravid. Moderkakan ger barnet både näring och syre under graviditeten samt hjälper till att transportera bort avfallsprodukter från fostret som moderns kropp sen gör sig av med.

Läs artikeln »
Gravid kvinna som upplever gula flytningar

Gula flytningar gravid

Gula flytningar kan tyda på att du drabbats av bakteriell vaginos, en jästinfektion, äggledarinflammation eller en livmoderinfektion. Misstänker du detta är det viktigt att du söker vård. Gula flytningar när du är gravid är dock normalt inget att oroa sig för så länge de inte luktar.

Läs artikeln »
binda vid teckningsblödning

Teckningsblödning

En teckningsblödning kommer från ytliga blodkärl i slemhinnan i livmodern. Blodkärlen kan brista när livmodertappen öppnar sig. Man märker ofta detta genom att man får blod på pappret efter att man kissat.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.