Tvillingar vecka 1 2 3

Tvillingar : Gravid Vecka 1-3

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn.

Gravid med Tvillingar i vecka 1-3 

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn. 

När man väntar tvillingar, eller fler, så har barnen alltid sin egen navelsträng. Det är dock inte säkert att de har en egen moderkaka eller en fostersäck, då detta skiljer sig åt beroende på vissa faktorer. Detta kan du läser mer om här: Moderkaka och fostersäck vid tvillinggraviditet

Att vänta tvillingar i vecka 1, 2 och 3

Väntar du tvillingar så kan det vara antingen enäggstvillingar eller tvåäggstvillingar. Enäggstvillingar är identiska och har exakt samma genuppsättning. Tvåäggstvillingar kommer dock från två olika ägg som befruktats var för sig. Detta innebär att de genetiskt sett har samma likhet som syskon, men inte mer. Läs mer om: Tvillingar

En viktig sak att känna till när det kommer till graviditetsveckorna är att man normalt inte är gravid alls de första veckorna. Sannolikt blir du gravid i vecka 3 då befruktningen sker i äggledaren. Ett av de första tecknen man ibland kan uppmärksamma som kan tyda på att man är gravid är en liten blödning, en s.k. nidblödning. Denna kommer ofta i samtidigt som när mensen normalt skulle ha kommit, vilket gör den svår att särskilja. 

Läs mer: 8 tecken på att du väntar tvillingar

När du är gravid med tvillingar i vecka 1, 2 och 3 så är det för tidigt att ta ett graviditetstest. Du kan dock köpa ett redan nu så att du om en dryg vecka kan testa och se om du är gravid. Du köper enkelt graviditetstest på Testlagret.se. 

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 1, 2 och 3 läste även mer om att vara gravid vecka 1, gravid vecka 2 eller gravid vecka 3.

Nästa vecka: Tvillingar i vecka 4

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

moderkakan ata upp

Kan man äta moderkakan?

Äta moderkakan eller placenta. Är det vanligt att man äter moderkakan? Hur tillagar man moderkakan? I vilka kulturer är det vanligt att man äter moderkakan? Får man lov att äta moderkakan?

Läs artikeln »
sätesbjudning vändningsförsok

Vändningsförsök

Ett vändningsförsök vid bekräftad sätesbjudning genomförst normalt runt vecka 36-37. Det utförs på förlossningen av en läkare. Du bör vara fastande och innan vändningsförsöket genomförs så genomgår du en ultraljudsundersökning. Läkaren försöker sedan vända barnet genom att påverka det utifrån.

Läs artikeln »
Värktimer

Värktimer

Denna värktimer mäter hur långt det är mellan värkarna. Med denna lättanvända värktimer här på Babyhjälp.se har du koll på dina värkar. Klicka på ”start-knappen” när värken börjar. När värken slutar trycker du en gång till på knappen. Vänta tills nästa värk börjar och gör om proceduren.

Läs artikeln »
gravid symptom blodande tandkott under graviditeten

Blödande tandkött under graviditeten

Blödande tandkött under graviditeten. När du är gravid svullnar slemhinnorna och blodet blir tunnare. Detta gör att ditt tandkött lättare blöder. Även om tandköttet är känsligare under graviditeten så är det nu extra viktigt att sköta sin munhygien.

Läs artikeln »
gravid symptom ryggont under graviditeten

Ryggont under graviditeten

Är du gravid och har ont i ryggen / ländryggen? Många gravida kvinnor drabbas av ryggont och det börjar ofta tidigt i graviditeten. Orsakerna till ryggont är många, men det finns några saker du kan göra för att lindra smärtan i ryggen.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.