Tvillingar vecka 1 2 3

Tvillingar : Gravid Vecka 1-3

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn.

Gravid med Tvillingar i vecka 1-3 

I början av graviditeten, i vecka 1, 2 och 3, så går det inte att säga att du väntar tvillingar. Redan tidigt i graviditeten så skiljer sig dock en tvillinggraviditet från en graviditet med endast ett barn. 

När man väntar tvillingar, eller fler, så har barnen alltid sin egen navelsträng. Det är dock inte säkert att de har en egen moderkaka eller en fostersäck, då detta skiljer sig åt beroende på vissa faktorer. Detta kan du läser mer om här: Moderkaka och fostersäck vid tvillinggraviditet

Att vänta tvillingar i vecka 1, 2 och 3

Väntar du tvillingar så kan det vara antingen enäggstvillingar eller tvåäggstvillingar. Enäggstvillingar är identiska och har exakt samma genuppsättning. Tvåäggstvillingar kommer dock från två olika ägg som befruktats var för sig. Detta innebär att de genetiskt sett har samma likhet som syskon, men inte mer. Läs mer om: Tvillingar

En viktig sak att känna till när det kommer till graviditetsveckorna är att man normalt inte är gravid alls de första veckorna. Sannolikt blir du gravid i vecka 3 då befruktningen sker i äggledaren. Ett av de första tecknen man ibland kan uppmärksamma som kan tyda på att man är gravid är en liten blödning, en s.k. nidblödning. Denna kommer ofta i samtidigt som när mensen normalt skulle ha kommit, vilket gör den svår att särskilja. 

Läs mer: 8 tecken på att du väntar tvillingar

När du är gravid med tvillingar i vecka 1, 2 och 3 så är det för tidigt att ta ett graviditetstest. Du kan dock köpa ett redan nu så att du om en dryg vecka kan testa och se om du är gravid. Du köper enkelt graviditetstest på Testlagret.se. 

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 1, 2 och 3 läste även mer om att vara gravid vecka 1, gravid vecka 2 eller gravid vecka 3.

Nästa vecka: Tvillingar i vecka 4

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

Avslag efter förlossning

Avslag efter förlossningen

Avslag heter den vaginala blödning som inträffar efter förlossningen. Avslaget efter förlossningen syftar till att stötta bort rester, vävnader och blod från livmodern. Normalt håller ett avslag på i 6-8 veckor. 

Läs artikeln »
kejsarsnitt

Kejsarsnitt

Kejsarsnitt kan genomföras både planerat och akut, men varför gör man egentligt kejsarsnitt och hur går det till? Hur blir ett ärr efter ett kejsarsnitt. Får man själv välja om barnet ska födas med kejsarsnitt eller måsta man föda vaginalt om det är möjligt.

Läs artikeln »
gravid bilbälte

Bilbälte under graviditeten

Bilbälte när man är gravid. Ska man använda bilbälte under graviditeten? Även när du är gravid är det mest säkra för dig och ditt barn att använda bilens ordinarie bilbälte. Ett bilbälte som används på rätt sätt skyddar en gravid kvinna bäst enligt trafikverket.

Läs artikeln »
gravid symptom nastappa under graviditeten

Nästäppa under graviditeten

När du är gravid drabbas man ofta av nästäppa s.k gravidtäppa, vilket framförallt påverkar nattsömnen negativt. För att lindra nästäppan under graviditeten så kan man använda koksaltlösning. Undvik dock vanlig nässpray när du är gravid.

Läs artikeln »
Alvedon Gravid

Alvedon gravid

Man kan ta Alvedon när man är gravid. Idag rekommenderar man Alvedon för att lindra smärta när man är gravid, men man ska inte ta det för ofta. Läkemedelsverket säger följande om Alvedon under graviditeten. 

Läs artikeln »
moderkakan ata upp

Kan man äta moderkakan?

Äta moderkakan eller placenta. Är det vanligt att man äter moderkakan? Hur tillagar man moderkakan? I vilka kulturer är det vanligt att man äter moderkakan? Får man lov att äta moderkakan?

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.