Tvillingar vecka 4

Tvillingar : Gravid Vecka 4

När du är gravid i vecka 4 med tvillingar, så är de fortfarande mycket små. Först i nästa vecka kommer deras hjärta att börja slå och pumpa runt blod genom deras små kroppar.

När du är gravid i vecka 4 med tvillingar, så är de fortfarande mycket små. Först i nästa vecka kommer deras hjärta att börja slå och pumpa runt blod genom deras små kroppar.

I denna vecka så går det inte att ta reda på att det är tvillingar du väntar. 

Tvillingarnas utveckling i vecka 4

Redan nu så utvecklar tvillingarna det avancerade nervsystemet som kommer gå igenom hela deras kroppar. Deras hjärta och cirkulationssystem är också under utveckling och kommer snart att pumpa blod runt i deras kroppar.

Dina tvillingar ligger tryggt i livmodern och utvecklas i en eller två fostersäckar. Moderkakan eller moderkakorna som senare ska stå för barnets försörjning av blod, syre, näring, mm håller på att utvecklas men det dröjer ett tag till innan de tar över arbetet. Läs mer: Moderkakan och fostersäckar

Symptom i vecka 4

När du är gravid med tvillingar så har du ett extra högt påslag av hormonet hCG. Detta gör också att många av de symptom och besvär som gravida upplever blir mer påtagliga. 

Redan nu kan du uppleva svullna och ömma bröst. Detta kommer sannolikt att hålla i sig under hela den första trimestern. Andra symptom som du kan uppleva är trötthet och illamående som är vanliga symptom när man väntar tvillingar. 

Även om hCG hormonerna redan nu är förhöjda i din kropp så kan man ännu inte ta ett graviditetstest. De test som kan identifiera en graviditet tidigast är de som kan visa på graviditet redan 5 dagar efter utebliven mens. Dessa tester går exempelvis att köpa på Testlagret.se. 

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 4 läste även mer om att vara gravid vecka 4.

Föregående vecka: Tvillingar i vecka 1-3 | Nästa vecka: Tvillingar i vecka 5

Dela gärna

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email

Se gärna våra filmer för dig som är gravid.

Fler artiklar om graviditet

Färdknäppen

Färdknäppen

Färdknäppen är en gammal myt eller sanning om hur man genom samlag i slutet av graviditeten kan hjälpa till att sätta igång förlossningen. Enligt Färdknäppen är det mannens säd, som gör så att förlossningsvärkarna sätter igång. 

Läs artikeln »
gravid bilbälte

Bilbälte under graviditeten

Bilbälte när man är gravid. Ska man använda bilbälte under graviditeten? Även när du är gravid är det mest säkra för dig och ditt barn att använda bilens ordinarie bilbälte. Ett bilbälte som används på rätt sätt skyddar en gravid kvinna bäst enligt trafikverket.

Läs artikeln »
hypnobirthing

Hypnobirthing

Hypnobirthing är en metod som hjälper den som är gravid att få en trygg och naturlig förlossning. Hypnobirthing handlar om att lära användaren av metoden att ta kontroll över sitt eget nervsystem och sitt mentala fokus. Metoden består av fyra olika tekniker; avslappning, visualisering, andning och koncentration.

Läs artikeln »
Segerhuva

Segerhuva

När ett barn föds så händer det att de föds med en så kallad segerhuva. Att få se en förlossning där barnet föds med segerhuva är ovanligt och det sägs bringa tur för barnet. När ett barn föds med denna huva så är det egentligen fosterhinnan som är hel. 

Läs artikeln »
forlossningen stotta partner

Stötta din partner

Hur kan du hjälpa och stötta din partner under förlossningen? Tips på hur man kan hjälpa och stödja sin partner under en jobbig förlossning. Förlossningen är inte alltid så enkelt, så ett gott stöd från partnerna kan göra underverk under förlossningen. Såhär stöttar du din man, kvinna och partner under förlossningen.

Läs artikeln »
förlossningsdepression

Förlossningsdepression

Förlossningsdepression och förlossingspsykos – varför drabbas man av Förlossningsdepression? Hur hittar du tecken och symptom på att du har drabbats.  Runt 10% av alla kvinnor drabbas av en förlossningsdepression som varar i mer än två veckor. Att vara nedstämd eller att lida av en depression i samband med förlossningen är inte ovanligt. 

Läs artikeln »
Listeria symptom

Symptom listeria

Listeria symptom hos gravida. Hur vet man om man smittats av listeria när man är gravid? Vilka symptom får man vid en listeriainfektion? Hur behandlar man listeria om man smittats? Listeria har symptom som påminner om influensa vilket gör den svår att upptäcka i tid.

Läs artikeln »
Missfall

Missfall

Missfall. Vad är orsaken till ett missfall och vem är sannolik att drabbas? Hur kan man minimera risken för missfall? Vilka symptom ska man leta efter? Ett missfall kan ta hårt på dig som person och upprepade missfall kan göra det svårt att slappna av.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.