Tvillingar vecka 4

Tvillingar : Gravid Vecka 4

När du är gravid i vecka 4 med tvillingar, så är de fortfarande mycket små. Först i nästa vecka kommer deras hjärta att börja slå och pumpa runt blod genom deras små kroppar.

När du är gravid i vecka 4 med tvillingar, så är de fortfarande mycket små. Först i nästa vecka kommer deras hjärta att börja slå och pumpa runt blod genom deras små kroppar.

I denna vecka så går det inte att ta reda på att det är tvillingar du väntar. 

Tvillingarnas utveckling i vecka 4

Redan nu så utvecklar tvillingarna det avancerade nervsystemet som kommer gå igenom hela deras kroppar. Deras hjärta och cirkulationssystem är också under utveckling och kommer snart att pumpa blod runt i deras kroppar.

Dina tvillingar ligger tryggt i livmodern och utvecklas i en eller två fostersäckar. Moderkakan eller moderkakorna som senare ska stå för barnets försörjning av blod, syre, näring, mm håller på att utvecklas men det dröjer ett tag till innan de tar över arbetet. Läs mer: Moderkakan och fostersäckar

Symptom i vecka 4

När du är gravid med tvillingar så har du ett extra högt påslag av hormonet hCG. Detta gör också att många av de symptom och besvär som gravida upplever blir mer påtagliga. 

Redan nu kan du uppleva svullna och ömma bröst. Detta kommer sannolikt att hålla i sig under hela den första trimestern. Andra symptom som du kan uppleva är trötthet och illamående som är vanliga symptom när man väntar tvillingar. 

Även om hCG hormonerna redan nu är förhöjda i din kropp så kan man ännu inte ta ett graviditetstest. De test som kan identifiera en graviditet tidigast är de som kan visa på graviditet redan 5 dagar efter utebliven mens. Dessa tester går exempelvis att köpa på Testlagret.se. 

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 4 läste även mer om att vara gravid vecka 4.

Föregående vecka: Tvillingar i vecka 1-3 | Nästa vecka: Tvillingar i vecka 5

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse

En läsa olika personers förlossningsberättelse kan hjälpa dig att känna dig trygg inför förlossningen. Vi publicerar här läsares förlossningsberättelse samt förklarar hur man skriver en förlossningsberättelse. Vi vill även gärna publicera din förlossningsberättelse! 

Läs artikeln »
Gravid kvinna som upplever gula flytningar

Gula flytningar gravid

Gula flytningar kan tyda på att du drabbats av bakteriell vaginos, en jästinfektion, äggledarinflammation eller en livmoderinfektion. Misstänker du detta är det viktigt att du söker vård. Gula flytningar när du är gravid är dock normalt inget att oroa sig för så länge de inte luktar.

Läs artikeln »
kejsarsnitt

Kejsarsnitt

Kejsarsnitt kan genomföras både planerat och akut, men varför gör man egentligt kejsarsnitt och hur går det till? Hur blir ett ärr efter ett kejsarsnitt. Får man själv välja om barnet ska födas med kejsarsnitt eller måsta man föda vaginalt om det är möjligt.

Läs artikeln »
nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Vårt nyhetsbrev är fullt av fakta för dig som är gravid eller för dig som är nybliven förälder. Följ graviditetens utveckling eller barnets utveckling beroende på var i livet du befinner dig just nu.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.