Tvillingar vecka 4

Tvillingar : Gravid Vecka 4

När du är gravid i vecka 4 med tvillingar, så är de fortfarande mycket små. Först i nästa vecka kommer deras hjärta att börja slå och pumpa runt blod genom deras små kroppar.

När du är gravid i vecka 4 med tvillingar, så är de fortfarande mycket små. Först i nästa vecka kommer deras hjärta att börja slå och pumpa runt blod genom deras små kroppar.

I denna vecka så går det inte att ta reda på att det är tvillingar du väntar. 

Tvillingarnas utveckling i vecka 4

Redan nu så utvecklar tvillingarna det avancerade nervsystemet som kommer gå igenom hela deras kroppar. Deras hjärta och cirkulationssystem är också under utveckling och kommer snart att pumpa blod runt i deras kroppar.

Dina tvillingar ligger tryggt i livmodern och utvecklas i en eller två fostersäckar. Moderkakan eller moderkakorna som senare ska stå för barnets försörjning av blod, syre, näring, mm håller på att utvecklas men det dröjer ett tag till innan de tar över arbetet. Läs mer: Moderkakan och fostersäckar

Symptom i vecka 4

När du är gravid med tvillingar så har du ett extra högt påslag av hormonet hCG. Detta gör också att många av de symptom och besvär som gravida upplever blir mer påtagliga. 

Redan nu kan du uppleva svullna och ömma bröst. Detta kommer sannolikt att hålla i sig under hela den första trimestern. Andra symptom som du kan uppleva är trötthet och illamående som är vanliga symptom när man väntar tvillingar. 

Även om hCG hormonerna redan nu är förhöjda i din kropp så kan man ännu inte ta ett graviditetstest. De test som kan identifiera en graviditet tidigast är de som kan visa på graviditet redan 5 dagar efter utebliven mens. Dessa tester går exempelvis att köpa på Testlagret.se. 

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 4 läste även mer om att vara gravid vecka 4.

Föregående vecka: Tvillingar i vecka 1-3 | Nästa vecka: Tvillingar i vecka 5

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

gravid symptom humorsvangningar under graviditeten

Humörsvängningar under graviditet

Humörsvängningar under graviditet. Varför blir du så lätt irriterad när du är gravid? Varför varierar humöret från dag till dag under graviditeten. Vi förklarar varför du drabbas av humörsvängningar under graviditet.

Läs artikeln »
efter förlossningen

Efter förlossningen

Nyfött barn – efter förlossningen. Efter förlossningen så förväntas ni kunna ta hond om ett barn. Att efter förlossningen ta hand om ett nyfött barn väcker många frågor och funderingar. Här hittar du fakta om livet efter förlossningen.

Läs artikeln »
gravidkomplikationer

Gravidkomplikationer som du inte vill uppleva

Tyvärr finns det mycket under en graviditet som kan gå fel. Sannolikheten att man ska drabbas av någon komplikation när man är gravid är dock liten, så försöka att inte tänka för mycket. Graviditetskomplikationer dyker med jämna rum upp i media och skrämmer upp de som är gravida. Oroa dig inte i onödan för gravidkomplikationer.

Läs artikeln »
normalt gravid gravid normalt overvikt

Är det normalt att gå ner i vikt

Är det normalt för en överviktig kvinna att gå ner i vikt under graviditeten? Är det normalt att gå ner i vikt under graviditeten? Om man väger för mycket redan innan man blir gravid så är det helt normalt att viktuppgången blir något mindre när du är gravid.

Läs artikeln »
Förlossning

Förlossning

Förlossning – hur går en förlossning till och vad händer när man föder barn. Förlossningen är slutet på graviditeten men början på ett nytt liv. Inför, under och efter förlossningen så väcks många tankar hos er.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.