Tvillingar vecka 4

Tvillingar : Gravid Vecka 4

När du är gravid i vecka 4 med tvillingar, så är de fortfarande mycket små. Först i nästa vecka kommer deras hjärta att börja slå och pumpa runt blod genom deras små kroppar.

När du är gravid i vecka 4 med tvillingar, så är de fortfarande mycket små. Först i nästa vecka kommer deras hjärta att börja slå och pumpa runt blod genom deras små kroppar.

I denna vecka så går det inte att ta reda på att det är tvillingar du väntar. 

Tvillingarnas utveckling i vecka 4

Redan nu så utvecklar tvillingarna det avancerade nervsystemet som kommer gå igenom hela deras kroppar. Deras hjärta och cirkulationssystem är också under utveckling och kommer snart att pumpa blod runt i deras kroppar.

Dina tvillingar ligger tryggt i livmodern och utvecklas i en eller två fostersäckar. Moderkakan eller moderkakorna som senare ska stå för barnets försörjning av blod, syre, näring, mm håller på att utvecklas men det dröjer ett tag till innan de tar över arbetet. Läs mer: Moderkakan och fostersäckar

Symptom i vecka 4

När du är gravid med tvillingar så har du ett extra högt påslag av hormonet hCG. Detta gör också att många av de symptom och besvär som gravida upplever blir mer påtagliga. 

Redan nu kan du uppleva svullna och ömma bröst. Detta kommer sannolikt att hålla i sig under hela den första trimestern. Andra symptom som du kan uppleva är trötthet och illamående som är vanliga symptom när man väntar tvillingar. 

Även om hCG hormonerna redan nu är förhöjda i din kropp så kan man ännu inte ta ett graviditetstest. De test som kan identifiera en graviditet tidigast är de som kan visa på graviditet redan 5 dagar efter utebliven mens. Dessa tester går exempelvis att köpa på Testlagret.se. 

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 4 läste även mer om att vara gravid vecka 4.

Föregående vecka: Tvillingar i vecka 1-3 | Nästa vecka: Tvillingar i vecka 5

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

gravid listeria

Listeria när man är gravid

Hur påverkar listera fostret? Hur påverkar listera graviditeten? Listera är en bakterie som sprids via jord, vatten och dåliga livsmedel. Det finns många återgärder du kan göra för att minska risken för att smittas av listeria. Det handlar inte endast om att undvika vissa livsmedel, utan listera kan även undvikas genom att man är försiktig vid förberedelsen av mat.

Läs artikeln »
bristningar vid förlossning

Bristningar

Många är rädda för att de ska brista i underlivet när de föder barn. Att råka ut för bristningar vid förlossningen är något som är relativt vanligt, men det finns olika klassificeringar av bristningar.

Läs artikeln »
förlossningsdepression

Förlossningsdepression

Förlossningsdepression och förlossingspsykos – varför drabbas man av Förlossningsdepression? Hur hittar du tecken och symptom på att du har drabbats.  Runt 10% av alla kvinnor drabbas av en förlossningsdepression som varar i mer än två veckor. Att vara nedstämd eller att lida av en depression i samband med förlossningen är inte ovanligt. 

Läs artikeln »
hemorrojder gravid

Hemorrojder när man är gravid

Hemorrojder under graviditeten är vanligt. Åderbråck som sätter sig runt ändtarmsöppningen kallas för hemorrojder och kommer ofta när man är gravid.Det finns saker du kan göra för att undvika och lindra hemorrojdern när du är gravid.

Läs artikeln »
Mens efter förlossningen

Mens efter förlossning

Efter förlossningen kommer mensen tillbaka när kroppen är redo. Ammar du kan det ta längre tid. Mens efter förlossning kommer normalt igång inom 6-8 veckor om du inte ammar. Efter sex månader har de flesta fått tillbaka sin mens även om de ammar.

Läs artikeln »
gravid symptom kissnödig under graviditeten

Kissnödighet under graviditeten

Kissnödighet under graviditeten. När man är gravid är det vanligt att man måste gå på täta toalettbesök. Kissnödigheten kan bli besvärande och det är inte ovänligt att det läcker. Den ökade känslan av kissnödighet under graviditeten beror på att foster och livmoder trycker på urinblåsan.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.