muslimska namn

Muslimska namn

Här hittar du muslimska namn och en förklaring till dess ursprung. Vanliga muslimska pojknamn och flicknamn presenteras i alfabetisk ordning och du hittar garanterat ett muslimskt namn som du tycker om. 

Muslimska namn / Namn inom Islam

Här har vi samlat muslimska namn och namn inom Islam. Vi har delat upp dem på muslimska flicknamn och muslimska pojknamn. Känner du fler namn än dessa så får du gärna tipsa oss.

Muslimska namn

När det kommer till muslimer (tillhörande religionen Islam) så väljs barnnamn sällan slumpmässigt och endast för att det låter fint. De vanligaste muslimska namnen har en stark anknytning till religionen och framför allt till Islams profeter. Inom Islam så uppmuntras det att hedra budbärare och guds profeter genom att ge barnen deras namn. Ett muslimskt namn ger inte bara barnet en välsignelse utan det inspirerar även barnet under uppväxten att leva ett rättfärdigat och rent liv. Detta är något som förklarar namnet Muhammads popularitet världen över.

Se även: Arabiska pojknamn / Arabiska flicknamn

Muslimska flicknamn och pojknamn

Här har vi samlat vanliga muslimska flicknamn och pojknamn. Vi har listat dem i alfabetisk ordning.

FlicknamnPojknamn
AaradhyaAahva
AdahAadiv
AdhiraAarav
AlishaAkanksh
AmoliAlex
AnaishaAnant
AnanyaAtiksh
AnikaAyaan
AnushkaBhuv
AsmeeDasya
AvniGian
CarinaHem
DrishtiIdhant
HiyaIshank
IraJash
IshanaJay
IshitaJoseph
KaiaKabir
KashviKahaan
KeyaKairav
KimayaKevin
KrishaLaksh
LarisaLuv
MahikaManan
MayraMohammad
MeharNaksh
MiraiNimit
MishkaNirav
NaiteePahal
NavyaParv
NehrikaPranay
NeysaRachit
PavatiRaj
PrishaRanbir
RykaRaunak
RebeccaReyansh
SaanviRishaan
SahanaRishit
SaiRohan
SaishaRudra
SaloniRushil
ShanayaSadhil
ShrishtiSarthak
SnehaTaarush
TaahiraTaksh
TaaraVed
TanviVihaan
VitiVivaan
ZaraYash
 Yug
 Zuber

Läs även: Arabiska namn och deras betydelse.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
Email

Fler artiklar om namn

barnnamn

Barnnamn

Barnnamn ändras inte så mycket som man tror från år till år. Här kan du se 2022 års topplista över barnnamn. Vilket barnnamn är ditt favoritnamn?

Läs artikeln »
namn konflikt

Bråkar ni om namn?

Har ni svårt att komma överens om barnnamn? Ni är inte ensamma. Mer än hälften av alla par bråkar om vilket namn deras barn ska ha. Vi ger er tips på hur ni kan enas om namn till barnet och undvika att bråka.

Läs artikeln »
Namn barn kändis

Kändisars barns namn

Är du nyfiken på vad svenska och internationella kändisar har valt för namn till sina barn? Vi har en lång lista över kändisars barns namn. Kändisar och deras namnval visar allt oftare vägen för svenska folket när de ska välja namn till sina barn.

Läs artikeln »
engelska namn

Engelska flicknamn

Engelska / amerikanska flicknamn. Här hittar du topp 500 över de mest populära engelska flicknamnen just nu. Listan över de vanligaste flicknamnen i USA baseras på registrerade nyfödda barn under 2020. Populära engelska flicknamn hittar du på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
namn andra lander

Namn i andra länder

Namn i andra länder i Europa. Vi har topplistorna över namn som är populära i Spanien, Frankrike, Ungern, Nederländerna och många andra länder. Se vilka namn som finns på topplistorna. Kanske är det namn i dessa länder som tilltalar just dig.

Läs artikeln »
namnlista nordisk mytologi

Namnlista nordisk mytologi

Namnlista nordisk mytologi. Vi förklarar vem som är vem? Vilka gudar finns det i den nordiska mytologin och hur är de släkt? Du hittar en lista över alla namn som förekommer i den nordiska mytologin. Använd den gärna som inspiration när ni väljer barnnamn.

Läs artikeln »
Vanliga pojknamn

Pojknamn

Pojknamn 2022 / 2023. Vilket pojknamn är egentligen det vanligaste och mest populära? Här hittar du listor över pojknamn för barn namngivna 2022, både nationellt och fördelat per län.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.