Gravid vecka 26

Graviditetssymptom i vecka 26

Graviditetssymptom i vecka 26. Vilka symptom känner du av när du är gravid i vecka 26? Vilka symptom känner andra blivande mammor av i vecka 26? Se vad statistiken säger. Allt om graviditetssymptom i vecka 26. Babyhjälp.se.

Vanliga graviditetssymptom när du är gravid i vecka 26

När du pratar med vänner och bekanta i din omgivning är det sällan graviditetssymptom kommer på tal. Kanske funderar du ibland på varför folk inte pratar mer om dessa symptom och om graviditetens baksida, som det faktiskt är!

När du är gravid i vecka 26 börjar du lära känna din gravidkropp och känner igen många av de återkommande graviditetssymptomen. För vissa känns det inte så farligt, medan det för andra får en att tänka: Hade jag vetat vilket lidande det är att vara gravid, så att jag tänkt efter minst en gång till!

Gravid i vecka 26 – symptom under graviditeten

Ryggont är det symptom som dominerar för de flesta gravida kvinnor i vecka 26 (enligt Pregnancy Symptoms Week by Week). Tröttheten slår även på igen och även humörsvängningar börjar märkas. Andra symptom är:

Svullen mage – Livmodern växer för fullt och pressar allt mer på magen och tarmarna, vilket resulterar i att du känner dig uppsvälld och du får ofta mer gaser än normalt. Kanske blir det en fis för mycket då och då enligt din partner, men det får han på köpet.

Du kan minska bekymren genom att äta flera mindre måltider per dag istället för ett fåtal stora. På detta sätt så överbelastar du inte matsmältningssystemet. Läs mer om svullen mage under graviditeten.

Flytningar – Unden denna period är det vanligt att du får rikliga flytningar från slidan. Den bästa lösningen är att duscha eller bada regelbundet och att bära trosskydd för att hålla rent och torrt. Undvik specialtvättar eller annat som sägs kunna torka ut och minska flytningarna. Att ändra pH-värdet i slidan kan ofta irritera, så bäst är att låta det vara. Läs mer om flytningar under graviditeten.

Synrubbningar – Du kan ibland uppleva att du ser suddigt och att dina ögon känns irriterade. Detta beror förmodligen på att gravidhormonerna bidrar till minskad tårproduktion, vilket leder till torra ögon. För att lindra symptomen kan du använda dig av ögondroppar. Var dock observant om det blir allvarligare och du upplever större synrubbningar då det kan vara ett teckan på graviditetsdiabetes eller högt blodtryck. Rådfråga din läkare om du är osäker.

Migrän – Har du tidigare haft problem med migrän så kan det ofta bli värre under graviditeten. Har du tur kan du också tillhöra de lyckliga som upplever färre migränanfall. Tänk på att du inte bör ta starka migränmediciner när du är gravid, utan håll dig till det som din läkare rekommenderar.

Tyvärr kommer du nog uppleva att det inte finns något vettigt som hjälper, men det kan vara värt att prova alternativa behandlingar såsom akupunktur, yoga (här hittar du gratis träningsprogram) eller massage. Läs mer om huvudvärk under graviditeten.

Känner du igen dig i detta eller hur känner du?

Vilka besvär upplever du i vecka 26?
218 röster · 977 svar

Läs mer: foglossning.

De som läst avsnittet om graviditetssymptom i vecka 26 läste även om att vara gravid i vecka 26.

Läs även:

» Föregående vecka    » Nästa vecka

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

kejsarsnitt

Kejsarsnitt

Kejsarsnitt kan genomföras både planerat och akut, men varför gör man egentligt kejsarsnitt och hur går det till? Hur blir ett ärr efter ett kejsarsnitt. Får man själv välja om barnet ska födas med kejsarsnitt eller måsta man föda vaginalt om det är möjligt.

Läs artikeln »
Så förändras din kropp efter graviditeten

Så förändras din kropp efter graviditeten

Efter en graviditet så förändras din kropp. Vissa av dessa fysiska förändringar är bestående medan andra försvinner några månader efter förlossningen. Här listar vi 21 olika sätt på vilket din kropp påverkas efter förlossningen av en graviditet. 

Läs artikeln »
Havandeskapsförgiftning

Havandeskapsförgiftning

Havandeskapsförgiftning innebär att du får högt blodtryck. Symptom på att du drabbats är plötslig huvudvärk, svullnad, ont i magen, mm.  Bästa sättet att lindre havandeskapsförgiftningen är att vila. Ofta går det över ungefär två veckor efter förlossningen. Havandeskapsförgiftning går även under namnen graviditetstoxikos eller preeklampsi.

Läs artikeln »
gravid symptom diarre under graviditeten

Diarré under graviditeten

Diarré under graviditeten. Diarré kan komma plötsligt och behöver inte ha med graviditeten att göra. Även under graviditeten kan diarré bero på matförgiftning eller en släng av maginfluensa. Diarré i slutet av graviditeten kan innebära att förlossningen är nära.

Läs artikeln »
Packa förlossningsväskan

Packa förlossningsväskan

Du bör packa din förlossningsväska eller bb väska i god tid innan det är dags att åka till förlossningen. I den ska du packa det nödvändigaste till dig och barnet. En förlossningsväska bör innehålla kläder, bindor, inneskor, hygienartiklar, mm. Väskan som du har med dig till förlossningen kallas även bb-väska.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.