Gravid vecka 26

Graviditetssymptom i vecka 26

Graviditetssymptom i vecka 26. Vilka symptom känner du av när du är gravid i vecka 26? Vilka symptom känner andra blivande mammor av i vecka 26? Se vad statistiken säger. Allt om graviditetssymptom i vecka 26. Babyhjälp.se.

Vanliga graviditetssymptom när du är gravid i vecka 26

När du pratar med vänner och bekanta i din omgivning är det sällan graviditetssymptom kommer på tal. Kanske funderar du ibland på varför folk inte pratar mer om dessa symptom och om graviditetens baksida, som det faktiskt är!

När du är gravid i vecka 26 börjar du lära känna din gravidkropp och känner igen många av de återkommande graviditetssymptomen. För vissa känns det inte så farligt, medan det för andra får en att tänka: Hade jag vetat vilket lidande det är att vara gravid, så att jag tänkt efter minst en gång till!

Gravid i vecka 26 – symptom under graviditeten

Ryggont är det symptom som dominerar för de flesta gravida kvinnor i vecka 26 (enligt Pregnancy Symptoms Week by Week). Tröttheten slår även på igen och även humörsvängningar börjar märkas. Andra symptom är:

Svullen mage – Livmodern växer för fullt och pressar allt mer på magen och tarmarna, vilket resulterar i att du känner dig uppsvälld och du får ofta mer gaser än normalt. Kanske blir det en fis för mycket då och då enligt din partner, men det får han på köpet. Du kan minska bekymren genom att äta flera mindre måltider per dag istället för ett fåtal stora. På detta sätt så överbelastar du inte matsmältningssystemet. Läs mer om svullen mage under graviditeten.

Flytningar – Unden denna period är det vanligt att du får rikliga flytningar från slidan. Den bästa lösningen är att duscha eller bada regelbundet och att bära trosskydd för att hålla rent och torrt. Undvik specialtvättar eller annat som sägs kunna torka ut och minska flytningarna. Att ändra pH-värdet i slidan kan ofta irritera, så bäst är att låta det vara. Läs mer om flytningar under graviditeten.

Synrubbningar – Du kan ibland uppleva att du ser suddigt och att dina ögon känns irriterade. Detta beror förmodligen på att gravidhormonerna bidrar till minskad tårproduktion, vilket leder till torra ögon. För att lindra symptomen kan du använda dig av ögondroppar. Var dock observant om det blir allvarligare och du upplever större synrubbningar då det kan vara ett teckan på graviditetsdiabetes eller högt blodtryck. Rådfråga din läkare om du är osäker.

Migrän – Har du tidigare haft problem med migrän så kan det ofta bli värre under graviditeten. Har du tur kan du också tillhöra de lyckliga som upplever färre migränanfall. Tänk på att du inte bör ta starka migränmediciner när du är gravid, utan håll dig till det som din läkare rekommenderar. Tyvärr kommer du nog uppleva att det inte finns något vettigt som hjälper, men det kan vara värt att prova alternativa behandlingar såsom akupunktur, yoga eller massage. Läs mer om huvudvärk under graviditeten.

Känner du igen dig i detta eller hur känner du?

Läs mer: foglossning.

De som läst avsnittet om graviditetssymptom i vecka 26 läste även om att vara gravid i vecka 26.

Läs även:

» Föregående vecka    » Nästa vecka

Dela gärna

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email

Se gärna våra filmer för dig som är gravid.

Fler artiklar om graviditet

graviditetssymptom

Symptom under graviditeten

Symptom du känner av under graviditeten. Det finns många olika graviditetssymptom eller graviditetsbesvär som du lider eller njuter av när du är gravid. Här går vi igenom de vanligaste graviditetsbesvären och förklarar varför dessa besvär visar sig just när du är gravid.

Läs artikeln »
Värktimer

Värktimer

Denna värktimer mäter hur långt det är mellan värkarna. Med denna lättanvända värktimer här på Babyhjälp.se har du koll på dina värkar. Klicka på ”start-knappen” när värken börjar. När värken slutar trycker du en gång till på knappen. Vänta tills nästa värk börjar och gör om proceduren.

Läs artikeln »
Avslag efter förlossning

Avslag efter förlossningen

Avslag heter den vaginala blödning som inträffar efter förlossningen. Avslaget efter förlossningen syftar till att stötta bort rester, vävnader och blod från livmodern. Normalt håller ett avslag på i 6-8 veckor. 

Läs artikeln »
fostervattenprov

Fostervattenprov

Fostervattenprov är ett test som kan upptäcka om fostret har något kromosomfel. Fostervattensprovet genomförs tidigast i vecka 15 och det medför en förhöjd risk för missfall. Vad betyder resultat och svar efter fostervattensprovet? Här beskriver vi hur det går till.

Läs artikeln »
igångsättning av förlossning

Igångsättning förlossning

Igångsättning av förlossning kan vara aktuellt av flera orsaker och det finns flera olika sätt att göra för att förlossningen ska sättas igång. Dessa 4 sätt är vanligast. Livmodertappen kan mjukas upp för att förlossningen ska sättas igång. Man kan även få dropp med hormon som gör att igångsättning av värkarbetet blir mer effektivt.

Läs artikeln »
Brösten under graviditeten

Brösten under graviditeten

Brösten under graviditeten. När du är gravid blir brösten tidigt ömma. Senare under graviditeten kan brösten växa samt börja läcka bröstmjölk. Att brösten påverkas under graviditeten beror på de hormonförändringar som sker i din kropp. Läs mer om hur dina bröst påverkas när du är gravid.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.