Tvillingar vecka 10

Tvillingar : Gravid vecka 10

När du är gravid med tvillingar i vecka 10 så är illamående ett av de absolut vanligaste symptomen. Om du denna vecka hade kunnat titta på dina tvillingar med hjälp av ett förstoringsglas så hade du nu sett att de börjat få naglar på tår och fingrar.

När du är gravid med tvillingar i vecka 10 så är illamående ett av de absolut vanligaste symptomen. Du kan mildra detta genom att säkerställa att du får tillräckligt med sömn och genom att äta regelbundna men små måltider. 

Om du mår illa tidigt på morgonen så är ett tips att förbereda något att äta på kvällen innan, som du sedan kan äta på morgonen innan du reser dig upp. För många gör detta att man mår bättre när man väl börjar röra på sig.

Utvecklingen när du väntar tvillingar i vecka 10

När du väntar tvillingar i vecka 10 så kan det mycket väl vara så att det börjar synas på dig att du är gravid. Om du inte redan berättat på din arbetsplats att du är gravid så kan det nu vara aktuellt. Dina små tvillingar genomgår nu sin sista vecka som embryon och går sedan i medicinsk mening över till att bli foster.

Tvillingarnas längd har länge varit i fokus men under denna veckan är det vikten som tar ett riktigt språng. Barnens hvuudorgan har nu även nått en nivå där de fått sin rätta form. Nu är det detaljer kvar att fixa och de ska inte minst växa till sig rejält. 

Om du i vecka 10 hade kunnat titta på dina tvillingar med hjälp av ett förstoringsglas så hade du nu sett att de börjat få naglar på tår och fingrar. Barnen är nu även täckta av ljust hår som hjälper dem att hålla värmen. Detta hår försvinner normalt innan förlossningen men ibland kan barn födas med en del hår kvar på kroppen. Detta faller i så fall av under de första veckorna. 

Symptom graviditetsvecka 10 med tvillingar

Du är nu i slutet av den första trimestern och om du tillhör de som mått dåligt under graviditeten så kan det vara en tröst att veta att många mår bättre om några veckor när de går in i den andra trimestern. 

Några av de mer ovanliga symptomen nu men som en del lider av är halsbränna, sammandragningar och åderbråck på ben och mage. Svullen och gasig mage är också något som många gravida upplever och det är inget unikt för dig som väntar tvillingar.  

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 10 läste även mer om att vara gravid vecka 10.

Föregående vecka: Tvillingar i vecka 9 | Nästa vecka: Tvillingar i vecka 11

Dela gärna

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Fler artiklar om graviditet

gravid symptom drommar under graviditeten

Drömmar under graviditeten

Drömmar under graviditeten. Drömmer du mer och ofta konstiga drömmar nu när du är gravid? Det är mycket vanligt under graviditeten. Det är även vanligt att man drömmer mardrömmar eller att man drömmer erotiska drömmar. Vad betyder dina drömmar?

Läs artikeln »
moderkakan

Moderkakan

Moderkakan eller Placenta. Vad är en moderkaka och hur fungerar moderkakan? Moderkakan finns bara i kvinnans kropp under tiden då hon är gravid. Moderkakan ger barnet både näring och syre under graviditeten samt hjälper till att transportera bort avfallsprodukter från fostret som moderns kropp sen gör sig av med.

Läs artikeln »
Missfall ledsen kvinna

Ofostrig graviditet

Ibland så inträffar något som kallas för en ofostrig graviditet. Detta påminner mycket om förvarandet vid fördröjt missfall. I denna artikel går vi igenom allt som rör detta ämne.

Läs artikeln »
sätesbjudning

Sätesbjudning

Sätesbjudning innebär att barnet ligger med gumpen nedåt. Det är ovanligt att en kvinna genomgår en sätesförlossning. Idag är det vanligast att en kvinna föder genom kejsarsnitt när barnet ligger i sätesbjudning. Läs om riskerna, innebörden och fakta kring sätesbjudning på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
igångsättning av förlossning

Igångsättning förlossning

Igångsättning av förlossning kan vara aktuellt av flera orsaker och det finns flera olika sätt att göra för att förlossningen ska sättas igång. Dessa 4 sätt är vanligast. Livmodertappen kan mjukas upp för att förlossningen ska sättas igång. Man kan även få dropp med hormon som gör att igångsättning av värkarbetet blir mer effektivt.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.