Tvillingar vecka 10

Tvillingar : Gravid vecka 10

När du är gravid med tvillingar i vecka 10 så är illamående ett av de absolut vanligaste symptomen. Om du denna vecka hade kunnat titta på dina tvillingar med hjälp av ett förstoringsglas så hade du nu sett att de börjat få naglar på tår och fingrar.

När du är gravid med tvillingar i vecka 10 så är illamående ett av de absolut vanligaste symptomen. Du kan mildra detta genom att säkerställa att du får tillräckligt med sömn och genom att äta regelbundna men små måltider. 

Om du mår illa tidigt på morgonen så är ett tips att förbereda något att äta på kvällen innan, som du sedan kan äta på morgonen innan du reser dig upp. För många gör detta att man mår bättre när man väl börjar röra på sig.

Utvecklingen när du väntar tvillingar i vecka 10

När du väntar tvillingar i vecka 10 så kan det mycket väl vara så att det börjar synas på dig att du är gravid. Om du inte redan berättat på din arbetsplats att du är gravid så kan det nu vara aktuellt. Dina små tvillingar genomgår nu sin sista vecka som embryon och går sedan i medicinsk mening över till att bli foster.

Tvillingarnas längd har länge varit i fokus men under denna veckan är det vikten som tar ett riktigt språng. Barnens hvuudorgan har nu även nått en nivå där de fått sin rätta form. Nu är det detaljer kvar att fixa och de ska inte minst växa till sig rejält. 

Om du i vecka 10 hade kunnat titta på dina tvillingar med hjälp av ett förstoringsglas så hade du nu sett att de börjat få naglar på tår och fingrar. Barnen är nu även täckta av ljust hår som hjälper dem att hålla värmen. Detta hår försvinner normalt innan förlossningen men ibland kan barn födas med en del hår kvar på kroppen. Detta faller i så fall av under de första veckorna. 

Symptom graviditetsvecka 10 med tvillingar

Du är nu i slutet av den första trimestern och om du tillhör de som mått dåligt under graviditeten så kan det vara en tröst att veta att många mår bättre om några veckor när de går in i den andra trimestern. 

Några av de mer ovanliga symptomen nu men som en del lider av är halsbränna, sammandragningar och åderbråck på ben och mage. Svullen och gasig mage är också något som många gravida upplever och det är inget unikt för dig som väntar tvillingar.  

De som läst om tvillingar och graviditetsvecka 10 läste även mer om att vara gravid vecka 10.

Föregående vecka: Tvillingar i vecka 9 | Nästa vecka: Tvillingar i vecka 11

Dela gärna

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email

Se gärna våra filmer för dig som är gravid.

Fler artiklar om graviditet

Mens efter förlossningen

Mens efter förlossning

Efter förlossningen kommer mensen tillbaka när kroppen är redo. Ammar du kan det ta längre tid. Mens efter förlossning kommer normalt igång inom 6-8 veckor om du inte ammar. Efter sex månader har de flesta fått tillbaka sin mens även om de ammar.

Läs artikeln »
sätesbjudning vändningsförsok

Vändningsförsök

Ett vändningsförsök vid bekräftad sätesbjudning genomförst normalt runt vecka 36-37. Det utförs på förlossningen av en läkare. Du bör vara fastande och innan vändningsförsöket genomförs så genomgår du en ultraljudsundersökning. Läkaren försöker sedan vända barnet genom att påverka det utifrån.

Läs artikeln »
gravid symptom snarkningar under graviditeten

Snarkningar under graviditeten

Har du börjat snarka på natten sedan du blev gravid? Du är inte ensam. 11-16% av alla gravida snarkar. Tyvärr är snarkningarna inte bara irriterande utan snarkningarna för även med sig en del risker.

Läs artikeln »
förlossningsbrev

Förlossningsbrev

Förlossningsbrev. Hur skriver du ett förlossningsbrev? Vad ska ett förlossningsbrev innehålla. Använd vår mall för ditt förlossningsbrev så får du med den information som personalen på förlossningen efterfrågar.

Läs artikeln »
normalt blödningar

Blödningar – är det normalt

Är det normalt att ha blödningar när man är gravid? Är det normalt att ha blödningar tidigt under graviditeten? Eller är det normalt att ha blödningar sent i graviditeten? Vi ger dig svaret på vad som är normalt när du är gravid.

Läs artikeln »
gravid symptom kissnödig under graviditeten

Kissnödighet under graviditeten

Kissnödighet under graviditeten. När man är gravid är det vanligt att man måste gå på täta toalettbesök. Kissnödigheten kan bli besvärande och det är inte ovänligt att det läcker. Den ökade känslan av kissnödighet under graviditeten beror på att foster och livmoder trycker på urinblåsan.

Läs artikeln »
bristningar vid förlossning

Bristningar

Många är rädda för att de ska brista i underlivet när de föder barn. Att råka ut för bristningar vid förlossningen är något som är relativt vanligt, men det finns olika klassificeringar av bristningar.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.