När kommer ägglossningen igång efter p-piller?

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När kommer ägglossningen igång efter p-piller?

Fråga:

Hejsan! När vet man efter att man har slutat med p-piller när ägglossningen kommer igång? För när man duschar sig ren i underlaget så kommer de klumpar. Är de ett tecken på ägglossning?

Svar;

Hej,
Det är jättesvårt att svara på eftersom det varierar från person till person. Vissa kommer in i sin cykel direkt, men för andra kan det ta månader. Sekretet från underlivet blir genomskinligt och segt vid ägglossning (liknar rå äggvita) övrig tid är sekretet vitt och tjockt.
MVH Barnmorska Therese Sok

Fler frågor till vår barnmorska

Hög puls

Jag hör och känner mina egna hjärtslag, ungefär som när jag är sjuk i feber annars. Tog precis pulsen och den låg på ca 100 slag/min.

Läs artikeln »

Kemisk graviditet

Jag gjorde för en lite mer än en vecka sen ett svagt positivt graviditetstest, dagen efter det så gjorde jag ett ännu svagare, och testen efter det har varit absolut negativa.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.