Pågående menscykeln 40+ dagar?

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Pågående menscykeln 40+ dagar?

FRÅGA

Hej!
Sedan ungefär tre månader tillbaka blev min menscykel oregelbunden. Den har gått från 28 dagar (den var ALLTID exakt 28 dagar) till att bli 35-37 dagar. Men denna månaden så har jag fortfarande inte fått min mens och nu är min menscykel på 41 dagar. Jag har alla menssymptom så som mensvärk, lös i magen, molvärk, huvudvärk, pms osv.

Jag tog ett gravtest i fredags den 17/5 och det var negativt. Jag börjar bli riktigt orolig över min kropp. Jag och min partner har heller inte haft sex så mycket nu på ett tag så jag har svårt att tänka mig att det kan vara en graviditet. Jag vill ju såklart antingen vara gravid eller bara få min mens, inte så som det är nu när jag går och är orolig.

Vad kan det vara? Idag när jag vaknade hade jag även världens smärta i mina bröst, speciellt i högra. Men det har gått över nu på jobbet. Det vore så skönt att få några svar även fast man inte kan fastställa vad det är som händer exakt med min kropp.

Mvh C

SVAR

Hej, jag tolkar det som du är orolig över din hälsa och varför inte boka tid hos en gynekolog? Då får du berätta om hur du har det, din oro, ställa frågor. Så kan läkaren undersöka dig och berätta sin bedömning. Jag tror det kan göra dig gott. Lycka till.

Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Fler frågor till vår barnmorska

Kemisk graviditet

Jag gjorde för en lite mer än en vecka sen ett svagt positivt graviditetstest, dagen efter det så gjorde jag ett ännu svagare, och testen efter det har varit absolut negativa.

Läs artikeln »

Blödning / Lutinus

Jag har pco och har gjort IVF, är nu i vecka 8+6. Har tidigare haft lite rosa flytningar, men 8+3 fick jag en liten blödning, lite rött i bindan som slutade lika fort som det började, har inte haft ont.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.