BEJ

Ensam under graviditeten

Appen BEJ hjälper dig att träffa andra gravida som är i precis samma situation som dig. Som gravid är det lätt att känna sig ensam, men nu blir det enkelt att träffa nya vänner som du kan dela graviditeten med.

Denna artikel är en sponsrad artikel / annons

— Sponsrat inlägg av Bej – texten innehåller sponsrade länkar —

Träffa andra gravida och minska känslan av ensamhet

Många som är gravid känner någon gång under graviditeten att ensamheten kommer smygande. Det behöver inte betyda att man inte har någon partner eller att man inte har någon att dela graviditeten med.

Under en graviditet är det vanligt att man är extra känslig. Du kanske tänker mycket och känner en ökad oro för vad som komma skall. Att prata med andra blivande mammor som är i samma situation som en själv kan vara oerhört lugnande. Men vad gör man om man inte har någon i sin omgivning som är i samma situation? Kanske är du den första i vänskapskretsen som är gravid?

Träffa andra blivande föräldrar i ditt närområde med appen Bej.

Ladda ner appen här:
Android: Ladda ner Bej gratis.
IOS (iPhone): Ladda ner Bej gratis.

Ensamhet betyder inte att man är ensam

Många som är gravid känner någon gång under graviditeten att ensamheten kommer smygande. Det behöver inte betyda att man inte har någon partner eller att man inte har någon att dela graviditeten med. Det är bara en känsla som är svår att förstå för andra. Du kanske går in i en gravidbubbla och känner att ingen i din omgivning riktigt förstår dig. Du kan mycket väl ha fantastiska vänner och en familj i din närhet, men ändå känner du dig ensam.

Vem kan man prata med?

Många gravida tycker det känns bra att prata med någon utomstående. Barnmorskan på MVC kan ofta få en att känna sig tryggare och minska ens oro, men hon är inte alltid tillgänglig. Ibland vill man inte heller höra fakta, utan man vill prata ut om sin oro med någon som förstår precis vad man menar. Bej är en app där gravida kan träffa andra gravida som delar samma frågor och funderingar. I appen kan du chatta med andra gravida, stämma träff för en fika eller varför inte ta en barnvagnspromenad ihop när barnet är fött?

Mer om Bej

Att använda Bej för att träffa andra blivande föräldrar är enkelt. Du skapar ett konto, antingen genom Facebook eller genom email. Du fyller först i lite grundläggande information om dig och din graviditet (och dina eventuella barn). Detta hjälper till att matcha dig med andra föräldrar. Efter detta har du möjlighet att skapa en egen profil där du kan berätta om vem du är. Du behöver självklart inte skriva någonting du inte är bekväm med att dela.

Fyll sedan i vem du skulle vilja få kontakt med och var i Sverige du vill hitta likasinnade. Målet är att bej ska visa dig de personer som matchar dina val och du kan sen skicka en meddelandeförfrågan och börja skapa nya kontakter!

Ladda ner appen här:
Android: Ladda ner Bej gratis.
IOS (iPhone): Ladda ner Bej gratis.

Denna artikel är en annons eller ett sponsrat inlägg, vilket är en del av vårt annonsutbud. Babyhjälp garanterar inte att innehållet stämmer och håller nödvändigtvis inte med om budskapet i texten. Vill du synas med liknande artiklar går det bra att kontakta oss.

Se gärna våra filmer för dig som är förälder.

Fler artiklar för dig med familj

förlossningsdepression

Förlossningsdepression

Varför drabbas man av Förlossningsdepression? Hur hittar du tecken och symptom på att du har drabbats? Runt 10% av alla kvinnor drabbas av en förlossningsdepression som varar i mer än två veckor. Att vara nedstämd eller att lida av en depression i samband med förlossningen är inte ovanligt. 

Läs artikeln »
Stjärntecken barn

Stjärntecken barn

Undrar du vilket stjärntecken ditt barn kommer att födas i? Vi har listan över vilket stjärntecken ditt barn får beroende på vilket datum han eller hon föds. Det som styr vilket stjärntecken som ditt barn kommer att tillhöra är solens placering vid barnets födelse.  

Läs artikeln »
Stress lämna förskola

Stress förskola

Att vara orolig och stressad är fullt normalt och du är inte ensam om att känna så. Men det finns metoder och tankesätt du kan använda för att känna dig lugnare och tryggare.

Läs artikeln »
passbarn

Pass till barn

Skaffa pass till barn. Pass behövs även för nyfödda barn och skaffas på passexpeditionen. Samtliga vårdnadshavarna måste skriva på en blankett om medgivande till att skaffa barnet ett pass. Fakta, regler och tips kring pass till barn.

Läs artikeln »
Förskoleavgift

Förskoleavgift, dagisavgift och Maxtaxa

Dagisavgift / Förskoleavgift och maxtaxa – hur mycket betalar man för förskolan? Regler och fakta om maxtaxan eller kostnaderna för barn på dagis / förskola. Maxtaxa innebär att det finns en högsta avgift som man kan få betala för sin dagisplats / förskoleplats.

Läs artikeln »
barn sol strand

Barn, sol, värme och solskydd

Sol, värme och solskydd för små barn, spädbarn och nyfödda. Solskydd barn. Fakta och tips för föräldrar om hur sol påverkar barnet och hur du skyddar spädbarnet bäst mot solen. Använd alltid solskydd på små barn och smörj in barnet ofta.

Läs artikeln »
separera bonusbarn

Bonusbarn

Att leva med ett bonusbarn. Att bli bonusbarn är inte lätt för ett barn. Särskilt inte om det kommer efter en svår skilsmässa som varit fylld av konflikter och tuffa beslut för ett barn. Tänk på att det tar tid att bygga en relation mellan bonusförälder och bonusbarn, ofta mellan 5 och 10 år. Ett annat ord för bonusbarn är styvbarn.

Läs artikeln »
pseudotvillingar

Pseudotvillingar

Barn som är födda tätt inpå varandra är nästan tvillingar och kallas därför för  pseudotvillingar. Flera nackdelar nämns ofta i forskningen kring pseudotvillingar och sällan talas det om fördelar. Många föräldrar vittnar dock om hur positivt det är för både barn och föräldrar. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.