BEJ

Ensam under graviditeten

Appen BEJ hjälper dig att träffa andra gravida som är i precis samma situation som dig. Som gravid är det lätt att känna sig ensam, men nu blir det enkelt att träffa nya vänner som du kan dela graviditeten med.

Denna artikel är en sponsrad artikel / annons

— Sponsrat inlägg av Bej – texten innehåller sponsrade länkar —

Träffa andra gravida och minska känslan av ensamhet

Många som är gravid känner någon gång under graviditeten att ensamheten kommer smygande. Det behöver inte betyda att man inte har någon partner eller att man inte har någon att dela graviditeten med.

Under en graviditet är det vanligt att man är extra känslig. Du kanske tänker mycket och känner en ökad oro för vad som komma skall. Att prata med andra blivande mammor som är i samma situation som en själv kan vara oerhört lugnande. Men vad gör man om man inte har någon i sin omgivning som är i samma situation? Kanske är du den första i vänskapskretsen som är gravid?

Träffa andra blivande föräldrar i ditt närområde med appen Bej.

Ladda ner appen här:
Android: Ladda ner Bej gratis.
IOS (iPhone): Ladda ner Bej gratis.

Ensamhet betyder inte att man är ensam

Många som är gravid känner någon gång under graviditeten att ensamheten kommer smygande. Det behöver inte betyda att man inte har någon partner eller att man inte har någon att dela graviditeten med. Det är bara en känsla som är svår att förstå för andra. Du kanske går in i en gravidbubbla och känner att ingen i din omgivning riktigt förstår dig. Du kan mycket väl ha fantastiska vänner och en familj i din närhet, men ändå känner du dig ensam.

Vem kan man prata med?

Många gravida tycker det känns bra att prata med någon utomstående. Barnmorskan på MVC kan ofta få en att känna sig tryggare och minska ens oro, men hon är inte alltid tillgänglig. Ibland vill man inte heller höra fakta, utan man vill prata ut om sin oro med någon som förstår precis vad man menar. Bej är en app där gravida kan träffa andra gravida som delar samma frågor och funderingar. I appen kan du chatta med andra gravida, stämma träff för en fika eller varför inte ta en barnvagnspromenad ihop när barnet är fött?

Mer om Bej

Att använda Bej för att träffa andra blivande föräldrar är enkelt. Du skapar ett konto, antingen genom Facebook eller genom email. Du fyller först i lite grundläggande information om dig och din graviditet (och dina eventuella barn). Detta hjälper till att matcha dig med andra föräldrar. Efter detta har du möjlighet att skapa en egen profil där du kan berätta om vem du är. Du behöver självklart inte skriva någonting du inte är bekväm med att dela.

Fyll sedan i vem du skulle vilja få kontakt med och var i Sverige du vill hitta likasinnade. Målet är att bej ska visa dig de personer som matchar dina val och du kan sen skicka en meddelandeförfrågan och börja skapa nya kontakter!

Ladda ner appen här:
Android: Ladda ner Bej gratis.
IOS (iPhone): Ladda ner Bej gratis.

Denna artikel är en annons eller ett sponsrat inlägg, vilket är en del av vårt annonsutbud. Babyhjälp garanterar inte att innehållet stämmer och håller nödvändigtvis inte med om budskapet i texten. Vill du synas med liknande artiklar går det bra att kontakta oss.

Se gärna våra filmer för dig som är förälder.

Fler artiklar för dig med familj

Trotsåldrar / trotsåldern

Trotsålder / trotsåldrar

Trotsåldern är inte ett år, utan en återkommande period. Barn trotsar hela tiden och det är en del av deras utveckling. Trotsåldrar / trotsåldern återkommer regelbundet och det finns därför vissa åldrar som är mer utmärkande än andra.

Läs artikeln »
flytta forberedelser

Förberedelser inför flytten

Förbered dig inför flytten med barn och familj. Hur säkerställer du så att ditt barn är redo att flytta på den faktiska flyttdagen? Barn är inte lätta att förbereda inför en flytt, men här har du några tips som kommer att underlätta när flyttdagen väl kommer.

Läs artikeln »
flyga med barn

Flyga med barn

Flyga med barn, nyfödd eller spädbarn. Den första flygresan väcker alltid en viss oro. Att flyga med barn kan bli allt från en lugn stund till en flygtur som slutar i panik. Hur gör du för att barnet inte ska skrika under flygresan?

Läs artikeln »
diabetes barn

Diabetes barn

Diabetes är en sjukdom som allt oftare drabbar barn. Förr kallades det då för barn- eller ungdomsdiabetes, men idag används beteckningen typ 1-diabetes. Symptom är ofta trötthet, törst, ofta kissnödig, illamående och viktnedgång.

Läs artikeln »
flytta farval

Flytta med ditt barn och familj

Säg farväl till ditt hem när du flyttar med barn och familj. Hur underlättar du flytten för ditt barn? Följ våra tips på hur du kan skapa ett trevligt minne av den gamla bostaden för att göra flytten lättare. Såhär lämnar du din gamla bostad med glada barn…

Läs artikeln »
Present nyfödd

Present nyfödd

Det är inte lätt att köpa present till nyfödd, men här har vi tipsen som löser ditt problem. Vi har samlat flera olika tips på presenter till nyfödd som garanterat uppskattas av både förälder och barn. 

Läs artikeln »
barn sluta sova dagen

När slutar barn sova på dagen?

När slutar barn normalt att sova middag under dagen? När barn slutar sova på dagen varierar från barn till barn. Ofta de sluta sova på dagen när de är mellan 2 och 4 års ålder. I början kan det vara bättre att dra ner på sovtiden för dagens sovstund, istället för att helt sluta med att sova middag under dagen.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.