BEJ

Ensam under graviditeten

Appen BEJ hjälper dig att träffa andra gravida som är i precis samma situation som dig. Som gravid är det lätt att känna sig ensam, men nu blir det enkelt att träffa nya vänner som du kan dela graviditeten med.

Denna artikel är en sponsrad artikel / annons

— Sponsrat inlägg av Bej – texten innehåller sponsrade länkar —

Träffa andra gravida och minska känslan av ensamhet

Många som är gravid känner någon gång under graviditeten att ensamheten kommer smygande. Det behöver inte betyda att man inte har någon partner eller att man inte har någon att dela graviditeten med.

Under en graviditet är det vanligt att man är extra känslig. Du kanske tänker mycket och känner en ökad oro för vad som komma skall. Att prata med andra blivande mammor som är i samma situation som en själv kan vara oerhört lugnande. Men vad gör man om man inte har någon i sin omgivning som är i samma situation? Kanske är du den första i vänskapskretsen som är gravid?

Träffa andra blivande föräldrar i ditt närområde med appen Bej.

Ladda ner appen här:
Android: Ladda ner Bej gratis.
IOS (iPhone): Ladda ner Bej gratis.

Ensamhet betyder inte att man är ensam

Många som är gravid känner någon gång under graviditeten att ensamheten kommer smygande. Det behöver inte betyda att man inte har någon partner eller att man inte har någon att dela graviditeten med. Det är bara en känsla som är svår att förstå för andra. Du kanske går in i en gravidbubbla och känner att ingen i din omgivning riktigt förstår dig. Du kan mycket väl ha fantastiska vänner och en familj i din närhet, men ändå känner du dig ensam.

Vem kan man prata med?

Många gravida tycker det känns bra att prata med någon utomstående. Barnmorskan på MVC kan ofta få en att känna sig tryggare och minska ens oro, men hon är inte alltid tillgänglig. Ibland vill man inte heller höra fakta, utan man vill prata ut om sin oro med någon som förstår precis vad man menar. Bej är en app där gravida kan träffa andra gravida som delar samma frågor och funderingar. I appen kan du chatta med andra gravida, stämma träff för en fika eller varför inte ta en barnvagnspromenad ihop när barnet är fött?

Mer om Bej

Att använda Bej för att träffa andra blivande föräldrar är enkelt. Du skapar ett konto, antingen genom Facebook eller genom email. Du fyller först i lite grundläggande information om dig och din graviditet (och dina eventuella barn). Detta hjälper till att matcha dig med andra föräldrar. Efter detta har du möjlighet att skapa en egen profil där du kan berätta om vem du är. Du behöver självklart inte skriva någonting du inte är bekväm med att dela.

Fyll sedan i vem du skulle vilja få kontakt med och var i Sverige du vill hitta likasinnade. Målet är att bej ska visa dig de personer som matchar dina val och du kan sen skicka en meddelandeförfrågan och börja skapa nya kontakter!

Ladda ner appen här:
Android: Ladda ner Bej gratis.
IOS (iPhone): Ladda ner Bej gratis.

Denna artikel är en annons eller ett sponsrat inlägg, vilket är en del av vårt annonsutbud. Babyhjälp garanterar inte att innehållet stämmer och håller nödvändigtvis inte med om budskapet i texten. Vill du synas med liknande artiklar går det bra att kontakta oss.

Se gärna våra filmer för dig som är förälder.

Fler artiklar för dig med familj

flytta med barn

Flytta med barn

Vad bör man tänka på när man flyttar med barn? Kan en flytt påverka ett nyfött barn? Kan små barn fara illa av att man flyttar ofta? Du får handfasta tips att tänka på när du flyttar in och ut ur en ny bostad tillsammans med ett eller flera små barn.

Läs artikeln »
separera barn växelvis boende 0-6 år

Barn i åldern 0-6 år

Små barns anknytning till föräldrarna påverkas vid växelvis boende. Hur anknytningen påverkar barnet är det dock delade meningar om. Vid växelvis boende kan en anknytning uppstå till båda föräldrarna och ofta mår barn bättre när barnet får träffa både mamman och pappan.

Läs artikeln »
flytta gemensam vardnad

Flytt vid gemensam vårdnad

Flytta vid gemensam vårdnad om barnen. Vad är det egentligen för regler som gäller när den ena föräldern vill flytta och föräldrarna har gemensam vårdnad? Får man flytta var man vill? Får en förälder ta med sig barnet till en annan kommun? Regler vid flytt med barn vid gemensam vårdnad och växelvis boende.

Läs artikeln »
barn sluta sova dagen

När slutar barn sova på dagen?

När slutar barn normalt att sova middag under dagen? När barn slutar sova på dagen varierar från barn till barn. Ofta de sluta sova på dagen när de är mellan 2 och 4 års ålder. I början kan det vara bättre att dra ner på sovtiden för dagens sovstund, istället för att helt sluta med att sova middag under dagen.

Läs artikeln »
separera boende barn

Barns boende

Separation eller skilsmässa – fakta och tips när ni ska separera eller skiljs och har barn. Var ska små barn bo? är växelvis boende bra för små barn? Vilka rättigheter har barn till umgänge? Vad är anknytningsteorin? Vad innebär vårdnaden om barnen vid en separation? Var ska barnen vara skivna eller folkbokförda?

Läs artikeln »
raseriutbrott barn

Raseriutbrott hos barn

Raseriutbrott hos barn är vanligare än vad man tror. Barn i trotsålder kan bli riktigt rasande. Det är vanligt att detta visar sig genom plötsliga raseriutbrott som kan komma till synes oväntade. Vad kan man göra om barnet får ständiga raseriutbrott?

Läs artikeln »
Trotsåldrar / trotsåldern

Trotsåldrar / trotsåldern

Trotsåldern är inte ett år, utan en återkommande period. Barn trotsar hela tiden och det är en del av deras utveckling. Trotsåldrar / trotsåldern återkommer regelbundet och det finns därför vissa åldrar som är mer utmärkande än andra.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.