BEJ

Ensam under graviditeten

Appen BEJ hjälper dig att träffa andra gravida som är i precis samma situation som dig. Som gravid är det lätt att känna sig ensam, men nu blir det enkelt att träffa nya vänner som du kan dela graviditeten med.

Denna artikel är en sponsrad artikel / annons

— Sponsrat inlägg av Bej – texten innehåller sponsrade länkar —

Träffa andra gravida och minska känslan av ensamhet

Många som är gravid känner någon gång under graviditeten att ensamheten kommer smygande. Det behöver inte betyda att man inte har någon partner eller att man inte har någon att dela graviditeten med.

Under en graviditet är det vanligt att man är extra känslig. Du kanske tänker mycket och känner en ökad oro för vad som komma skall. Att prata med andra blivande mammor som är i samma situation som en själv kan vara oerhört lugnande. Men vad gör man om man inte har någon i sin omgivning som är i samma situation? Kanske är du den första i vänskapskretsen som är gravid?

Träffa andra blivande föräldrar i ditt närområde med appen Bej.

Ladda ner appen här:
Android: Ladda ner Bej gratis.
IOS (iPhone): Ladda ner Bej gratis.

Ensamhet betyder inte att man är ensam

Många som är gravid känner någon gång under graviditeten att ensamheten kommer smygande. Det behöver inte betyda att man inte har någon partner eller att man inte har någon att dela graviditeten med. Det är bara en känsla som är svår att förstå för andra. Du kanske går in i en gravidbubbla och känner att ingen i din omgivning riktigt förstår dig. Du kan mycket väl ha fantastiska vänner och en familj i din närhet, men ändå känner du dig ensam.

Vem kan man prata med?

Många gravida tycker det känns bra att prata med någon utomstående. Barnmorskan på MVC kan ofta få en att känna sig tryggare och minska ens oro, men hon är inte alltid tillgänglig. Ibland vill man inte heller höra fakta, utan man vill prata ut om sin oro med någon som förstår precis vad man menar. Bej är en app där gravida kan träffa andra gravida som delar samma frågor och funderingar. I appen kan du chatta med andra gravida, stämma träff för en fika eller varför inte ta en barnvagnspromenad ihop när barnet är fött?

Mer om Bej

Att använda Bej för att träffa andra blivande föräldrar är enkelt. Du skapar ett konto, antingen genom Facebook eller genom email. Du fyller först i lite grundläggande information om dig och din graviditet (och dina eventuella barn). Detta hjälper till att matcha dig med andra föräldrar. Efter detta har du möjlighet att skapa en egen profil där du kan berätta om vem du är. Du behöver självklart inte skriva någonting du inte är bekväm med att dela.

Fyll sedan i vem du skulle vilja få kontakt med och var i Sverige du vill hitta likasinnade. Målet är att bej ska visa dig de personer som matchar dina val och du kan sen skicka en meddelandeförfrågan och börja skapa nya kontakter!

Ladda ner appen här:
Android: Ladda ner Bej gratis.
IOS (iPhone): Ladda ner Bej gratis.

Denna artikel är en annons eller ett sponsrat inlägg, vilket är en del av vårt annonsutbud. Babyhjälp garanterar inte att innehållet stämmer och håller nödvändigtvis inte med om budskapet i texten. Vill du synas med liknande artiklar går det bra att kontakta oss.

Se gärna våra filmer för dig som är förälder.

Fler artiklar för dig med familj

Förskoleavgift

Förskoleavgift, dagisavgift och Maxtaxa

Dagisavgift / Förskoleavgift och maxtaxa – hur mycket betalar man för förskolan? Regler och fakta om maxtaxan eller kostnaderna för barn på dagis / förskola. Maxtaxa innebär att det finns en högsta avgift som man kan få betala för sin dagisplats / förskoleplats. Dagisavgift, Förskoleavgift, maxtaxa.

Läs artikeln »
Sittvagn bäst i test

Sittvagn : Bästa sittvagnen 2021

Sittvagn – Fakta och tips om sittvagnar. Vilken sittvagn ska du köpa? Vad ska du tänka på när du väljer sittvagn? Allt om sittvagnar hittar du här. Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Läs artikeln »
flyga med barn

Flyga med barn

Flyga med barn, nyfödd eller spädbarn. Den första flygresan väcker alltid en viss oro. Att flyga med barn kan bli allt från en lugn stund till en flygtur som slutar i panik. Hur gör du för att barnet inte ska skrika under flygresan?

Läs artikeln »
Mors dag

Mors dag

Mors dag firas alltid den sista söndagen i maj månad. Vi tipsar om fina presenter till mors dag och kul saker man kan göra. Mor dags frias i Sverige efter en amerikansk högtid. Det är ingen helgdag, men mors dag är trots detta helig för många familjer.

Läs artikeln »
passbarn

Pass till barn

Skaffa pass till barn. Pass behövs även för nyfödda barn och skaffas på passexpeditionen. Samtliga vårdnadshavarna måste skriva på en blankett om medgivande till att skaffa barnet ett pass. Fakta, regler och tips kring pass till barn.

Läs artikeln »
Föräldraledighet

Föräldraledighet

Föräldraledighet är något som alla föräldrar har rätt till. Vi förklarar här enkelt reglerna för föräldraledighet. Försäkringskassans regler är något som många tycker är svårt. I vardagligt tal nämns ofta pappaledighet och mammaledighet för samma sak. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.