Tips på gravidböcker

Böcker under graviditeten

Böcker om graviditet och förlossning. Vi tipsar om bra gravidböcker och många fler boktips. När man är gravid köper man ofta många böcker men vilka gravidböcker behöver man köpa egentligen? Tips på gravidböcker, graviddagböcker förlossningsböcker och många fler. 

Tips på böcker för dig som är gravid

Tips på böcker till dig som är gravid! Graviditeten är en period då många upplever att de har en enorm kunskapstörst. Man vill veta allt om vad som händer i magen och om vad som är rätt och fel att göra när man är gravid. Här tipsar vi om gravidböcker som vi vet är mycket uppskattade av våra läsare.

Tips på böcker för dig som är gravid. Här nedan hittar du de bästa gravidböckerna samt andra populära böcker för dig som är gravid.

— Artikeln innehåller reklamlänkar —

Gravidböcker

Stora boken om barn

Gravidböcker

Gravidböcker är böcker som beskrivning händelseförloppet under graviditeten. Många böcker sträcker sig från det att du blir gravid tills den första tiden med ett litet barn. Ska du satsa på enda bok så råder vi på Babyhjälp dig att köpa Stora boken om barn. Boken går igenom allt kring graviditet, förlossning och föräldraskap. En riktig bibel för nyblivna föräldrar.

Köp gravidböcker på:
Adlibris
Bokus

Min graviditet – en veckodagbok

Graviddagbok

Det finns idag inte så många graviddagböcker på marknaden. Oftast är de böcker som är tillgängliga rena texthäften/dagböcker med mycket yta att skriva på. Denna bok är en kombinerad faktabok och dagbok, dvs du kan både läsa om din graviditet och sedan skriva om dina upplevelser och känslor. En bok som vi varmt kan rekommendera för att du ska minnas din graviditet Min graviditet : en veckodagbok

Köp graviddagböcker på:
Adlibris
Bokus

Praktika för blivande föräldrar

Gravidböcker

Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund. I Praktikan varvas medicinska fakta om alla viktiga delar av graviditet och spädbarnstid med att professor Agnes Wold och barnläkare Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av råd om hygien, städning, amning, infektioner, vaccinationer och alkohol som väller över dig som blivande förälder. Det är inte så svårt. I Praktikan lär du dig allt du behöver för att ge barnet och dig själv bästa möjliga start i livet. Dags att spräcka myterna runt föräldraskap och spädbarnsvård!

Köp gravidböcker på:
Adlibris
Bokus

Ett barn blir till

Graviddagbok

Lennart Nilssons unika bildberättelse om människans tillblivelse utkom första gången 1965 och väckte omedelbart uppseende. Sedan dess har den tryckts i otaliga upplagor, översatts till över 20 språk och sålt i många miljoner exemplar. Världen över har människor kunnat ta del av sagan om livet, och miljontals blivande föräldrar har haft boken som följeslagare under graviditeten.I Lennart Nilssons bilder blir det osynliga synligt. De visar oss vad som händer i det fördolda i mammans kropp och låter oss följa hela den fascinerande befruktningsprocessen och barnets utveckling under graviditeten.

Köp graviddagböcker på:
Adlibris
Bokus

Klicka på länken här för att se alla tillgängliga gravidböcker –> Adlibris.se

Förlossningsböcker

Förlossningsböcker

Böcker om förlossningen är mer ovanligt än gravidböcker. Oftast innehåller böcker avsnitt om både förlossning och graviditet. Rena förlossningsböcker finns dock och den vi absolut kan rekommendera är Föda utan rädsla

Köp förlossningsböcker på:
Adlibris
Bokus

Att föda : en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter

Gravidbok

Vad händer i min kropp när jag föder? Vilka känslor kan en förlossning väcka? Vad är en normal förlossning? Hur hanterar jag den enastående erfarenhet som en förlossning är? I sin förlossningsbok Att föda, som nu utkommer i en fjärde reviderad och utökad utgåva, sammanfattar chefsbarnmorskan Gudrun Abascal sina erfarenheter efter snart fyrtio år inom förlossningsvården.

Köp förlossningsböcker på:
Adlibris
Bokus

Böcker om barns utveckling

Böcker om barns utveckling

Böcker om barns utveckling hjälper föräldrar att känna sig trygga efter förlossningen. Genom att beskriva hur barnet utvecklas så kan nyblivna föräldrar få en bild av vad som är normalt i barnets utveckling. Tyvärr finns det lika många sanningar som det finns barn vilket gör det svårt med böcker om barns utveckling. Vårt tips är Små barns utveckling.

Köp böcker om barns utveckling på:
Adlibris
Bokus

Varför ska man läsa en gravidbok?

Kunskap när man är gravid är viktig för att man ska känna sig trygg. Ett bra komplement till den fakta du hittar exempelvis på här på Babyhjälp.se kan vara en bok. En gravidbok behöver inte vara en faktabok. Det finns även gott om personliga berättelser, humorböcker eller graviddagböcker.

Gravidböcker på nätet

I den fysiska bokhandeln är utbudet tyvärr begränsat. Näthandeln har idag fullkomligt exploderat i utbud och kan erbjuda långt fler böcker än vad som fysiskt är möjligt att lagerföra. Köper du dina gravidböcker online så skickas de hem till dig inom någon dag.

Här kan du se vilka böcker som just nu ligger på topplistan hos
Adlibris och hos
Bokus.

De som läst avsnittet om gravidböcker, förlossningsböcker och om böcker om barns utveckling läste även mer om barns språkutveckling, och om leksaker för barn.

Vill du ha fakta och tips under graviditeten så rekommenderar vi även att du prenumerera på vårt nyhetsbrev: Prenumerera

Guider för gravid och förälder

Sittvagn bäst i test

Sittvagn : Bästa sittvagnen 2024

Sittvagn – Fakta och tips om sittvagnar. Vilken sittvagn ska du köpa? Vad ska du tänka på när du väljer sittvagn? Allt om sittvagnar hittar du här. Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Läs artikeln »
Present nyfödd

Present nyfödd

Det är inte lätt att köpa present till nyfödd, men här har vi tipsen som löser ditt problem. Vi har samlat flera olika tips på presenter till nyfödd som garanterat uppskattas av både förälder och barn. 

Läs artikeln »
prylar

Barnprylar

Vilka prylar behöver du till ditt barn och vilka barnprylar är överflödiga? Var köper du bra och säkra saker till ditt barn?

Läs artikeln »
Babyshower presenter

Present till babyshower

Här har vi samlat allt du behöver veta när du ska köpa present till babyshower. Du får tips och råd på olika typer av presenter och du får även vägledning om hur du ska tänka beroende på den blivande mammans livssituation. Du hittar längre ner i artikeln 23 tips på presenter.

Läs artikeln »
Babyskydd bäst i test

Babyskydd – Bästa babyskyddet 2023

Babyskydd används i bilen från det att barnet är nyfött fram till 6-9 månaders ålder. Ett babyskydd ska placeras bakåtvänt i fram- eller baksätet och monteras med bilens trepunktsbälte. Babyskyddet är anpassat efter babyns kropp och är smalare och har en något större lutning än en bilbarnstol. Innan babyskyddet sätts in i bilen så ska du säkerställa att krockkudden är urkopplad.

Läs artikeln »
doppresent

Doppresent – doppresenter

Vad förväntas du egentligen att köpa för doppresent? Vi går igenom doppresenter, tips på doppresenter samt vad du kan köpa beroende på vilken relation du har till barnet som ska döpas. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.