Tips på gravidböcker

Böcker under graviditeten

Böcker om graviditet och förlossning. Vi tipsar om bra gravidböcker och många fler boktips. När man är gravid köper man ofta många böcker men vilka gravidböcker behöver man köpa egentligen? Tips på gravidböcker, graviddagböcker förlossningsböcker och många fler. 

Tips på böcker för dig som är gravid

Tips på böcker till dig som är gravid! Graviditeten är en period då många upplever att de har en enorm kunskapstörst. Man vill veta allt om vad som händer i magen och om vad som är rätt och fel att göra när man är gravid. Här tipsar vi om gravidböcker som vi vet är mycket uppskattade av våra läsare.

Tips på böcker för dig som är gravid. Här nedan hittar du de bästa gravidböckerna samt andra populära böcker för dig som är gravid.

Gravidböcker

Stora boken om barn

GravidböckerGravidböcker är böcker som beskrivning händelseförloppet under graviditeten. Många böcker sträcker sig från det att du blir gravid tills den första tiden med ett litet barn. Ska du satsa på enda bok så råder vi på Babyhjälp dig att köpa Stora boken om barn. Boken går igenom allt kring graviditet, förlossning och föräldraskap. En riktig bibel för nyblivna föräldrar.

Köp gravidböcker på:
Adlibris
Bokus

Min graviditet – en veckodagbok

GraviddagbokDet finns idag inte så många graviddagböcker på marknaden. Oftast är de böcker som är tillgängliga rena texthäften/dagböcker med mycket yta att skriva på. Denna bok är en kombinerad faktabok och dagbok, dvs du kan både läsa om din graviditet och sedan skriva om dina upplevelser och känslor. En bok som vi varmt kan rekommendera för att du ska minnas din graviditet Min graviditet : en veckodagbok

Köp graviddagböcker på:
Adlibris
Bokus

Praktika för blivande föräldrar

Gravidböcker Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund. I Praktikan varvas medicinska fakta om alla viktiga delar av graviditet och spädbarnstid med att professor Agnes Wold och barnläkare Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av råd om hygien, städning, amning, infektioner, vaccinationer och alkohol som väller över dig som blivande förälder. Det är inte så svårt. I Praktikan lär du dig allt du behöver för att ge barnet och dig själv bästa möjliga start i livet. Dags att spräcka myterna runt föräldraskap och spädbarnsvård!

Köp gravidböcker på:
Adlibris
Bokus

Ett barn blir till

GraviddagbokLennart Nilssons unika bildberättelse om människans tillblivelse utkom första gången 1965 och väckte omedelbart uppseende. Sedan dess har den tryckts i otaliga upplagor, översatts till över 20 språk och sålt i många miljoner exemplar. Världen över har människor kunnat ta del av sagan om livet, och miljontals blivande föräldrar har haft boken som följeslagare under graviditeten.I Lennart Nilssons bilder blir det osynliga synligt. De visar oss vad som händer i det fördolda i mammans kropp och låter oss följa hela den fascinerande befruktningsprocessen och barnets utveckling under graviditeten.

Köp graviddagböcker på:
Adlibris
Bokus

Förlossningsböcker

FörlossningsböckerBöcker om förlossningen är mer ovanligt än gravidböcker. Oftast innehåller böcker avsnitt om både förlossning och graviditet. Rena förlossningsböcker finns dock och den vi absolut kan rekommendera är Föda utan rädsla

Köp förlossningsböcker på:
Adlibris
Bokus

Att föda : en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter

GravidbokVad händer i min kropp när jag föder? Vilka känslor kan en förlossning väcka? Vad är en normal förlossning? Hur hanterar jag den enastående erfarenhet som en förlossning är? I sin förlossningsbok Att föda, som nu utkommer i en fjärde reviderad och utökad utgåva, sammanfattar chefsbarnmorskan Gudrun Abascal sina erfarenheter efter snart fyrtio år inom förlossningsvården.

Köp förlossningsböcker på:
Adlibris
Bokus

Böcker om barns utveckling

Böcker om barns utvecklingBöcker om barns utveckling hjälper föräldrar att känna sig trygga efter förlossningen. Genom att beskriva hur barnet utvecklas så kan nyblivna föräldrar få en bild av vad som är normalt i barnets utveckling. Tyvärr finns det lika många sanningar som det finns barn vilket gör det svårt med böcker om barns utveckling. Vårt tips är Små barns utveckling.

Köp böcker om barns utveckling på:
Adlibris
Bokus

De som läst avsnittet om gravidböcker, förlossningsböcker och om böcker om barns utveckling läste även mer om barns språkutvecklingpersonliga sagoböcker och om leksaker för barn.

Vill du ha fakta och tips under graviditeten så rekommenderar vi även att du prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Här kan du se vilka böcker som just nu ligger på topplistan hos
Adlibris och hos
Bokus.

Se gärna våra filmer för dig som har barn.

Fler artiklar för dig med familj

recept trolldeg

Trolldeg

Recept på trolldeg. Här har du ett enkelt recept på trolldeg som du enkelt bakar med ingredienser som du har hemma i skafferiet. Trolldeg är snabbt och enkelt och roar barn under flera timmar under regniga dagar.

Läs artikeln »
passbarn

Pass till barn

Skaffa pass till barn. Pass behövs även för nyfödda barn och skaffas på passexpeditionen. Samtliga vårdnadshavarna måste skriva på en blankett om medgivande till att skaffa barnet ett pass. Fakta, regler och tips kring pass till barn.

Läs artikeln »
barnmat

Barnmat & Recept

Barnmat och recept för spädbarn och bebisar. Vilken barnmat ska barn äta? Hur lagar man egen barnmat? Recept på barnmat. Allt du behöver veta om smakportioner, gröt, välling och mycket mer.

Läs artikeln »
Babyshower lekar

24 babyshower lekar

Lekar på en babyshower är uppskattat av de flesta. Hur många lekar man ska ha beror helt och hållet på tycke och smak. När ni planerar lekar till en babyshower så utgå främst från den gravida kvinnan.

Läs artikeln »
kolik

Kolik – spädbarnskolik

Kolik, magont och magknip hos spädbarn är något som ofta blandas ihop. Läs om vad kolik är, hur det lindras och vilka symptom som barn drabbas av vid spädbarnskolik. Ofta säger folk missvisande att det är kolik fast att det bara är vanligt magknip. Oavsett om det är kolik eller inte kan det dock vara förödande för familjelivet.

Läs artikeln »
tumme

Suga på tummen

När börjar barn suga på tummen? Varför suger barn på tummen? Vilka är fördelarna och nackdelarna finns det med att barnet suger på tummen? Babyhjälp ger dig svar på alla dina frågor om att suga på tummen.

Läs artikeln »
napptummetand

Napp och tumme påverkar tänderna

Hur påverkar användningen av napp eller av att suga på tummen barnets tänder och bett? Barn som suger mycket på nappen eller på tummen blir i vissa fall tvungna att använda tandställning när de kommer upp i skolåldern.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.