Present nyfödd

Present nyfödd

Det är inte lätt att köpa present till nyfödd, men här har vi tipsen som löser ditt problem. Vi har samlat flera olika tips på presenter till nyfödd som garanterat uppskattas av både förälder och barn. 

Present till nyfödd

När vänner, familj eller släktingar får barn så är det brukligt att man köper en present till den nyfödda familjemedlemmen. En present till nyfödd behöver inte vara något som barnet kan använda idag, utan det går självklart bra med något praktiskt.

Här nedanför får du 11 tips på present till nyfödd som är uppskattade av många föräldrar och barn.

— Denna artikel innehåller reklamlänkar —

Present till nyfödd bebis

Där är något magiskt med en liten nyfödd prins eller prinsessa som gör det lätt att köpa alldeles för många och dyra presenter. I alla fall om man har barn själv eller åtminstone har erfarenhet av barn. Om man ska köpa en present till nyfödd för första gången så kan det dock vara betydligt svårare att hitta rätt i djungeln av barnprodukter. Det är inte helt lätt att veta vilken storlek man ska välja eller vilka leksaker som passar en viss ålder.

I denna artikel ger vi dig tips och råd när du ska köpa present till nyfödd.

11 tips på present till nyfödd

Här har vi samlat de bästa tipsen på presenter till en nyfödd pojke eller flicka. Länkarna öppnas i nytt fönster där du direkt kan se exempel på bra presenter i kategorin.

Snuttefilt – nästan alla barn älskar en liten snuttefilt. Ofta hänger de med under en väldigt lång tid och blir det en favorit så kan du köpa ytterligare en i reserv när barnet fyller ett år. Köp snuttefilt på Jollyroom eller på BabyV.

Gosedjur – det är något speciellt med mjuka och härliga saker som man kan krama. Det är inte konstigt att gosedjur är något som uppskattas av både små och stora barn. På Jollyroom finns ett stort utbud.

Gipsavgjutning – ett minne för livet är en fantastisk present. Även om den nyfödda känns liten idag så går tiden fort. Genom att göra en avgjutning av barnets hand eller fot så får föräldrar och barn ett minne av den här tiden. Köp avgjutningssats här.

Fint och praktiskt – praktiska saker är inte bara nödvändigt, det kan även var otroligt fint. Vill du ge något som barnet har nytta av som håller en otroligt hög kvalité – samtidigt som det är snyggt – då rekommenderar vi dig att kolla in Bonti.se.

Personliga presenter – idag kan man få många saker med en personlig prägel. Just till nyfödda har det blivit populärt att pryda väggen med födelsetavlor eller namntavlor. När barnet blir äldre blir det också nödvändigt med namnlappar, för att märka alla kläder och saker.

Barnböcker – en bok är alltid uppskattad och ofta kan de användas under en väldigt lång tid. Först läser man för barnet, sen läser man med barnet och till sist läser barnet själv. Se på bokförslag – besök Adlibris.se.

Leksaker – kul och lärorikt ska det vara. Idag finns det gott om roliga leksaker som också är pedagogiskt utvecklade för att främja barnets motorik. Leksaker för nyfödda hittar du på Stor&Liten eller på Jollyroom. Via länken hittar du leksaker som passar till åldern 0-1 år.

Kläder – ett nyfött barn växer fort och behöver mycket kläder. Köp gärna lite större plagg då föräldrarna säker redan fått en hel del kläder i storlekarna 50-62. Satsa gärna på storlek 68 eller 74 så har de kläder även efter några månader när de vuxit till sig. Bra butiker online för att köpa kläder är Lindex eller Polarn O. Pyret.

Presentset – ibland kan det vara skönt att köpa ett set med flera olika saker i. Vanligt är att man köper ett klädset av exempelvis mössa, strumpor och body. Här hittar du fina presentset.

Tallrik & barnbestick –  set med tallrikar och bestick är en vanlig och populär present till nyfödda. Ofta finns det färdiga presentförpackningar i trevlig och färgglada färger . Här hittar du set.

Läs också: Tips på doppresent

Köp en present som varar

En nyfödd har egentligen ingen behållning av en present idag. Det är därför vanligt att man ger något i present eller gåva som det nyfödda barnet kan ha nytta av senare i livet. Vill du ge en ekonomisk gåva så är det fördelaktigt att ge den när barnet är nyfött. Då får pengarna en chans att förränta sig och kan då växa med barnet.

Present till nyfödd pojke eller flicka

Förr var det vanligt att man köpte något stereotypiskt till den nyfödd i exempelvis klassiska bebisfärger. Idag har man i stort gått ifrån detta. Om du ska köpa en present till en nyfödd flicka eller pojke så utgå ifrån vad du tror barnet kommer att gilla längre fram. Du känner säkert även den nyföddas föräldrar väldigt väl så utgå ifrån dem – eller varför inte fråga dem vad den lille önskar sig.

Vanliga presenter till nyfödd

När det gäller presenter och gåvor till nyfödda barn så är det bara fantasin som sätter gränser. Vanliga presenter är filtar, snuttar, nappar och gosedjur. Men det är även vanligt med praktiska presenter såsom babysitter, babygym, läragåvagn eller bärsele.

Personlig present till nyfödd

Under de sista åren har det även blivit populärt med personliga presenter som på något sett har en anknytning till barnet. Detta kan vara att det har barnets namn eller födelseuppgifter på produkten. Exempel på populära personliga presenter till nyfödd är födelsetavla eller namntavla.

De som läste vår artikel om present till nyfödd läste även om våra tips på doppresent samt om hur ett namnkalas går till.

Guider för gravid och förälder

Babyshower presenter

Present till babyshower

Här har vi samlat allt du behöver veta när du ska köpa present till babyshower. Du får tips och råd på olika typer av presenter och du får även vägledning om hur du ska tänka beroende på den blivande mammans livssituation. Du hittar längre ner i artikeln 23 tips på presenter.

Läs artikeln »
Babyskydd bäst i test

Babyskydd – Bästa babyskyddet 2023

Babyskydd används i bilen från det att barnet är nyfött fram till 6-9 månaders ålder. Ett babyskydd ska placeras bakåtvänt i fram- eller baksätet och monteras med bilens trepunktsbälte. Babyskyddet är anpassat efter babyns kropp och är smalare och har en något större lutning än en bilbarnstol. Innan babyskyddet sätts in i bilen så ska du säkerställa att krockkudden är urkopplad.

Läs artikeln »
Tips på gravidböcker

Böcker under graviditeten

Böcker om graviditet och förlossning. Vi tipsar om bra gravidböcker och många fler boktips. När man är gravid köper man ofta många böcker men vilka gravidböcker behöver man köpa egentligen? Tips på gravidböcker, graviddagböcker förlossningsböcker och många fler. 

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.