Böcker gravidträning mammaträning

7 Träningsböcker för gravid och mamma

Böcker om träning

Att träna under graviditeten och som nybliven mamma är viktigt för att stärka kroppen. Människan är gjord för rörelse och vi mår bra av att röra oss – även under en graviditet.

I denna artikel tipsar vi om träningsböcker för dig som är gravid och för dig som är nybliven mamma.

Läs även: Fakta om gravidträning / Tips vid mammaträning

— denna artikel innehåller reklamlänkar —

Träningsböcker för gravid

Stora träningsboken för gravida

Stora träningsboken för gravida
Stora träningsboken för gravida

Denna gravidbok har tagit fasta på kroppens styrka och hur du ska träna för att ha en stark kropp under både graviditet och förlossning. När du tränar dig igenom graviditeten lägger du en god grund för förlossningen och den första tiden som mamma, samt ökar ditt psykiska välbefinnande.

Här får du lära dig de bästa och mest skonsamma övningarna inom både styrka, rörlighet och kondition. Träningsprogrammen är anpassade efter vilken trimester du befinner dig i och rymmer tre olika nivåer. Målet är rörelse, inte prestation. Boken är skriven Jessica Almennäs, vars graviditet och erfarenhet man får följa i boken, samt Lovisa Sandström som är träningscoach.

Se pris och läs mer –> Adlibris

____________________________________

Gravidstyrka : säker träning för dig som väntar barn 

Gravidstyrka : säker träning för dig som väntar barn
Gravidstyrka : säker träning för dig som väntar barn

En graviditet kräver styrka och uthållighet vilket denna bok ger dig med en komplett träningsguide. Den hjälper dig att förstå och lita på din kropp och på ett säkert sätt bygga styrka under hela graviditeten i synnerhet i magen och bäckenbotten och är ett stöd hela vägen fram till förlossning.

Alla övningar kan utföras i hemmiljö, utifrån dina egna förutsättningar och helt i din egen takt. Boken innehåller många övningar som är tydligt illustrerade.

Boken är skriven av tv-journalisten Karin Bülow Orrje, som själv efter en tuff förlossning lyckades stärka kroppen och föda barn nummer två efter bara 12 månader, samt Courtney Landin, personlig tränare och expert på gravid- och mammaträning.

Se pris och läs mer –> Adlibris

_____________________________________


Gravidkraft : hälsa genom rörelse och träning

Gravidkraft : hälsa genom rörelse och träning
Gravidkraft : hälsa genom rörelse och träning

Denna bok handlar om den kroppen hos den gravida kvinnan och dess tillgångar. Författaren till denna bok är Emma Regberg Lundborg som är utbildad fysioterapeut och specialiserad inom kvinnors hälsa.

I Gravidkraft väver hon samman fakta om kroppsliga förändringar med praktiska tips och råd till den gravida kvinnan. Boken tar upp fakta från aktuell forskning och utgör en övergripande guide av hur kroppen påverkas samt hur träning och rörelse kan bidra till god hälsa under graviditet.

Se pris och läs mer–> Adlibris

__________________________________Träningsböcker för mamma

Mammastyrka

Mammastyrka

Boken ”Mammastyrka” har ett fullt fokus på säkra övningar där bebis alltid är med – i sele, vagn eller famn. Den vänder sig alltså till mammor med spädbarn som vill förstå, bygga upp och bli vän med sin kropp efter förlossningen, helt efter egna förutsättningar. Författarna Karin Bülow Orrje (trebarnsmamma, TV-journalist och högaktuell i podden ”Gravid – vecka för vecka”) och Courtney Landin (PT med inriktning på gravida och nyförlösta) har tidigare gett ut boken Gravidstyrka som hyllats av många gravida mammor runtom i landet.

Till skillnad från andra träningsböcker för nyblivna mammor innehåller Mammastyrka uteslutande övningar som kan göras tillsammans med bebis i vagn, sele eller i din famn. Tillsammans med experter guidas du genom de första veckorna av läkning och hur du på ett säkert sätt sedan kan intensifiera träningen. Boken ger också nyblivna mammor kunskap att förstå sin kropp; hur den påverkats av att vara gravid och föda och vad man kan förvänta sig av den första tiden.

Se pris och läs mer –> Adlibris

______________________________________

Träning för nyblivna mammor

Träning för nyblivna mammor
Träning för nyblivna mammor

Olga Rönnberg är en av våra mest kända träningstjejer när det kommer till träning för mammor. Genom att vara fembarnsmor, mammatränare och grundare av träningskonceptet Mamma Boot Camp (utomhusträning där nyblivna mammor kommer i form) har Olga gedigen kunskap om hur kroppen påverkas under graviditeten och hur man på bästa sätt kan träna sig i form igen.

Denna bok har reviderat och trycks i flera utgåvor vilket vittnar om vilken fantastisk bok detta är. Boken ”Träning för nyblivna mammor” innehåller ett tydligt träningsprogram som visar hur du steg för steg kommer tillbaka till din gamla kropp – eller kanske till en ännu starkare och snyggare version av dig själv! Övningarna är lättillgänglig hemmaträning.

Se pris och läs mer –> Adlibris

______________________________________

Mamatastic : Träning för mammor

Mamatastic : Träning för mammor
Mamatastic : Träning för mammor

Mamatastic är boken för alla nyblivna mammor som behöver lite hjälp och inspiration på vägen mot att finna balans i vardagen. Paula Rosas var tjugoett år gammal när hon blev mamma för första gången. Hur hanterar man alla tankar och rädslor som kommer med att bli mamma? Och hur hittar man tid till träning?

Paula och Pischa träffades när Paula behövde en personlig tränare efter att hon fött sin andra dotter. Med sin berättelse vill de på ett inspirerande och humoristiskt sätt dela med sig av sina erfarenheter och tips till andra mammor, både när det kommer till träning men också i vardagen. Boken innehåller dessutom ett långsiktigt träningsprogram speciellt utformat för mammalivet.

Se pris och läs mer –> Adlibris

______________________________________

Lofsans mammaträning

Lofsans mammaträning
Lofsans mammaträning

Lovisa Sandström har gett ur många böcker om kost, hälsa och träning. Hon är erfaren PT och själv mamma. Enligt Lovisa är detta den första träningsboken som ser helheten i en nybliven mammas liv, och som kombinerar konkreta, effektiva träningsprogram med frågor om mammarollen och livsförändringar.

Boken innehåller tydliga och utförliga träningsprogram med avstamp i vad som händer i kroppen under graviditeten och efter förlossningen. I boken guidar Lovisa oss till hur vi tränar säkert, skadefritt och i en lämplig takt. En bok för dig som vill bli en stark och stolt mamma på dina egna villkor.

Se pris och läs mer –> Adlibris

Läs mer: Träning efter förlossningen


Böcker / träning / gravid / mamma

Böcker för dig som vill hålla dig i form kan du köpa på nätet eller i fysisk bokhandel. Det finns även onlinekurser om träning där vi på Babyhjälp exempelvis erbjuder gratis kurser i gravidyoga och mammaträning.

Många böcker om träning finns även att köpa som e-bok.

Guider för gravid och förälder

Sittvagn bäst i test

Sittvagn : Bästa sittvagnen 2024

Sittvagn – Fakta och tips om sittvagnar. Vilken sittvagn ska du köpa? Vad ska du tänka på när du väljer sittvagn? Allt om sittvagnar hittar du här. Vi hjälper dig med allt du behöver veta när det är dags att köpa barnvagn.

Läs artikeln »
Babyskydd bäst i test

Babyskydd – Bästa babyskyddet 2023

Babyskydd används i bilen från det att barnet är nyfött fram till 6-9 månaders ålder. Ett babyskydd ska placeras bakåtvänt i fram- eller baksätet och monteras med bilens trepunktsbälte. Babyskyddet är anpassat efter babyns kropp och är smalare och har en något större lutning än en bilbarnstol. Innan babyskyddet sätts in i bilen så ska du säkerställa att krockkudden är urkopplad.

Läs artikeln »
doppresent

Doppresent – doppresenter

Vad förväntas du egentligen att köpa för doppresent? Vi går igenom doppresenter, tips på doppresenter samt vad du kan köpa beroende på vilken relation du har till barnet som ska döpas. 

Läs artikeln »
prylar

Barnprylar

Vilka prylar behöver du till ditt barn och vilka barnprylar är överflödiga? Var köper du bra och säkra saker till ditt barn?

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.