mamma kom igång med mammaträning

Mamma kom igång

Mamma kom igång är framtaget för att bygga upp den nyblivna mammans kropp efter graviditet och förlossning.

Mamma kom igång – träningsprogram för nybörjare

Det är vanligt att man redan veckor efter förlossningen börjar fundera på träning. Kroppen har förändrats och man känner att den saknar styrka och hållning. Det är dock otroligt viktigt att börja sin träning på rätt nivå och att inte ha för bråttom för att undvika skada.

Träningsvideon – ”Mamma kom igång” hittar du längre ner på sidan.

Säker träning på rätt nivå efter graviditet och förlossning

Träningsprogrammet – Mamma kom igång är framtaget i samarbete med träningsexpert Towe Andersson som har arbetat med träning och rehabilitering i över 15 år. Tillsammans med Barnmorska Therese Sok presenteras här ett träningsprogram som har till syfte att återskapa och förbättra din kontroll över din bäcken- och inre magmuskulatur samt försiktigt bygga upp muskelmassan. Syftet med övningarna är att öka din kroppsmedvetenhet och att stärka musklerna.

Introduktion och övningsgenomgång

I denna video får du en introduktion till träningsvideon ”Mamma kom igång” och en del tips på vad du ska tänka på innan du börjar tränar. Du får även en genomgång av alla övningarna så att du kan utföra dem korrekt och undvika skador. Se denna video innan du sätter igång med träningen.

Träningsprogram efter förlossningen

Här hittar du träningsvideon för träningsprogrammet ”Mamma kom igång”. Bokmärk gärna denna sida så att du snabbt hittar det igen. Du kan fritt se det hur många gång som du vill.

Se även våra andra utbildningsfilmer och träningsfilmer: Mamma kom i form tillsammans med ditt barn och Mamma fit

Fler artiklar för dig med familj

nattskräck barn

Nattskräck

Nattskräck är episoder av rädsla, intensiv skräck och rörelse medan man sover. Ofta börjar nattskräck hos barn när de är mellan 3 och 12 år men går över när de blir äldre.

Läs artikeln »
vaccination

Vaccination av barn och spädbarn

Vaccination barn, vaccination spädbarn – När skall barn vaccineras? Vilka vaccinationer behöver barn och spädbarn? De första vaccinationssprutorna får barn redan vid tre månaders ålder, men det tar fortfarande lång tid innan barnet har ett fullgott vaccinationsskydd.

Läs artikeln »
Kan man ge bebis vatten?

Vatten till bebis

Vatten är något som din bebis inte behöver den första tiden. Nyfödda bebisar får i sig tillräckligt med vätska genom kosten och du behöver därför inte erbjuda din bebis vatten. När kan man då ge sin bebis vatten?

Läs artikeln »
barn prata

Barn pratar mer än du tror

Barn börjar prata vid olika åldrar och utvecklar sin talförmåga i olika takt. De flesta barn säger sitt första ord vid ett års ålder. Vid två års ålder kan barn ofta sätta samman 2-3 ord till en mening. I denna artikel kan du läsa mer om barns språkutveckling vid olika åldrar.

Läs artikeln »
Träning för mammor

Träning för mammor – av Therese Carlsson

Efter förlossningen är det viktigt att komma igång med träningen. Som nybliven mamma behöver kroppen återhämta sig från den fysiskt krävande förlossningar. Träning för mammor driva av Therese Carlsson som under flera år arbetat med gravidträning och träning för mammor. 

Läs artikeln »
inskolning dagis förskola

Inskolning på dagis / förskola

Inskolning på dagis / förskola. Hur går inskolningen till när ditt barn börjar på dagis / förskola? Inskolningen pågår ofta i cirka 2 veckor då barnet får vänja sig vid den nya miljön som dagiset innebär för ett litet barn.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.