mamma kom igång med mammaträning

Mamma kom igång

Mamma kom igång är framtaget för att bygga upp den nyblivna mammans kropp efter graviditet och förlossning.

Mamma kom igång – träningsprogram för nybörjare

Det är vanligt att man redan veckor efter förlossningen börjar fundera på träning. Kroppen har förändrats och man känner att den saknar styrka och hållning. Det är dock otroligt viktigt att börja sin träning på rätt nivå och att inte ha för bråttom för att undvika skada.

Träningsvideon – ”Mamma kom igång” hittar du längre ner på sidan.

Säker träning på rätt nivå efter graviditet och förlossning

Träningsprogrammet – Mamma kom igång är framtaget i samarbete med träningsexpert Towe Andersson som har arbetat med träning och rehabilitering i över 15 år. Tillsammans med Barnmorska Therese Sok presenteras här ett träningsprogram som har till syfte att återskapa och förbättra din kontroll över din bäcken- och inre magmuskulatur samt försiktigt bygga upp muskelmassan. Syftet med övningarna är att öka din kroppsmedvetenhet och att stärka musklerna.

Introduktion och övningsgenomgång

I denna video får du en introduktion till träningsvideon ”Mamma kom igång” och en del tips på vad du ska tänka på innan du börjar tränar. Du får även en genomgång av alla övningarna så att du kan utföra dem korrekt och undvika skador. Se denna video innan du sätter igång med träningen.

Träningsprogram efter förlossningen

Här hittar du träningsvideon för träningsprogrammet ”Mamma kom igång”. Bokmärk gärna denna sida så att du snabbt hittar det igen. Du kan fritt se det hur många gång som du vill.

Se även våra andra utbildningsfilmer och träningsfilmer: Mamma kom i form tillsammans med ditt barn och Mamma fit

Fler artiklar för dig med familj

annons kry

Sjuka barn? När ska du ringa läkare?

Sjuka barn? När ska du ringa läkare? Barn är ofta sjuka och det är svårt att veta när man ska ringa läkare eller kontakta vården. Dessa riktlinjer är bra att känna till när du som förälder ska avgöra om det är dags att ringa till läkaren / doktorn. Ofta går sjukdom över av sig själv, men som förälder vill man inte chansa och det är då bättre att konsultera en läkare.

Läs artikeln »
Fontanell bebis

Fontanell

De flesta föräldrar är i början lite rädda för att skada barnet och dess fontanell. En nyfödd bebis har ett ömtåligt huvud, men det är inte så känsligt så att du måste gå omkring och vara rädd. Fontanellen växer ihop innan det att barnet har fyllt två år. 

Läs artikeln »
Hicka nyfödd / spädbarn

Hicka hos nyfödd / spädbarn

Att få hicka är något som är helt naturligt och ofarligt. Vissa barn får hicka flera gånger om dagen och andra får det bara ibland. Hicka kan drabba barn redan när de ligger i magen för att sen fortsätta när de är nyfödda och spädbarn.

Läs artikeln »
barn prata

Barn pratar mer än du tror

Barn börjar prata vid olika åldrar och utvecklar sin talförmåga i olika takt. De flesta barn säger sitt första ord vid ett års ålder. Vid två års ålder kan barn ofta sätta samman 2-3 ord till en mening. I denna artikel kan du läsa mer om barns språkutveckling vid olika åldrar.

Läs artikeln »
vab

VAB – vård av sjukt barn

Vid VAB så ska detta anmälas till Försäkringskassan. VAB står för vård av sjukt barn, vilket ger dig som förälder rätt till ersättning. Vi förklarar reglerna och ger dig tips för att det ska bli så enkelt som möjligt när du vabbar. 

Läs artikeln »
flyga med barn

Flyga med barn

Flyga med barn, nyfödd eller spädbarn. Den första flygresan väcker alltid en viss oro. Att flyga med barn kan bli allt från en lugn stund till en flygtur som slutar i panik. Hur gör du för att barnet inte ska skrika under flygresan?

Läs artikeln »
Storkbett bebis

Storkbett

Ett storkbett är ett födelsemärke som normalt finns när barnet föds. Det försvinner nästan alltid av sig själv under barnets första levnadsår.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.