Fortsätta äta Provera trots ägglossning

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Fortsätta äta Provera trots ägglossning

FRÅGA

Hej!
Jag och min sambo försöker skaffa barn och för ca 1 mån sen fick jag Provera utskrivet för att jag har väldigt oregelbunden mens. Nu visar det sig att jag har ägglossning, och min fråga är om jag ska fortsätta med Provera-kuren eller låta bli? Jag hann ta 2 tabletter innan jag fick utslag på ägglossningstestet. För om jag nu har ägglossning och det inte blir något med ägget så borde det väl generera i en mens, eller?

SVAR

Hej, den frågan som rör läkemedel förskrivet till dig måste du ställa till enheten eller läkaren som förskrivit läkemedlet till dig. På frågan om det inte blir något vid den här ägglossningen, så ja, det bör generera i en menstruation.

Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Fler frågor till vår barnmorska

Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.