Grattis, du är gravid?

När du får reda på att du är gravid, dyker ofta tusen olika tankar upp. Vad gör man nu? Vi berättar vad du ska göra när du ser pluset på stickan och vad som kommer att hända med dig och din kropp under den första tiden av din graviditet.

När du får reda på att du är gravid, dyker ofta tusen olika tankar upp. Vad gör man nu? Vi berättar vad du ska göra när du ser pluset på stickan och vad som kommer att hända med dig och din kropp under den första tiden av din graviditet. 

Videon är indelad i två större utbildningsblock. 

I det första blocket går vi igenom allt du behöver veta om de barnmorskebesök som du kommer att vara med om under hela graviditeten. Här berättar vi även när du ska boka tid till barnmorskan, var du ska boka tid och vad som väl händer under de olika besöken. Vi går också igenom svaren på de frågor som nästan alla ställer till sin barnmorska. 

I det andra blocket går vi igenom alla de förändringar som sker i din kropp under den första hälften av graviditeten. En graviditet innebär ofta att en kvinnas hormoner går som i en bergochdalbana. Dessa hormoner påverkar olika personer på olika sätt men det är ganska vanligt att man tidvis drabbas av illamående och att man kan bli extremt trött den första tiden.

Vi är övertygade om att du med hjälp av utbildning kan ta kontroll över din graviditet och bli tryggare under hela din gravidresa. Ska vi börja?

Utbildningsfilm för dig som är gravid

Du prenumererar väl på vår graviditetskalender? Skriv upp dig här så får du varje vecka djupgående fakta om vad som händer i graviditeten –> registrera dig för vår graviditetskalender

Läs även mer om vad du bör tänka på avseende kost / mat under graviditeten.

Fler artiklar för dig med familj

Kan man ge bebis vatten?

Vatten till bebis

Vatten är något som din bebis inte behöver den första tiden. Nyfödda bebisar får i sig tillräckligt med vätska genom kosten och du behöver därför inte erbjuda din bebis vatten. När kan man då ge sin bebis vatten?

Läs artikeln »
Potträning

Potträning

Potträning är vanligt när barn är i åldern 18-24 månader. Det finns flera olika metoder och sätt för att genomföra en potträning och vägen till att bli blöjfri är inte alltid så enkel.

Läs artikeln »
Träning för mammor

Träning för mammor – av Therese Carlsson

Efter förlossningen är det viktigt att komma igång med träningen. Som nybliven mamma behöver kroppen återhämta sig från den fysiskt krävande förlossningar. Träning för mammor driva av Therese Carlsson som under flera år arbetat med gravidträning och träning för mammor. 

Läs artikeln »
nyfödd

Nyfödd

Vad vet du om ett nyfött barn? Hur tar du hand om en nyfödd bebis? Vad vet du om hur det är att vara förälder? Fakta om hur livet med en nyfödd hittar du på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
barn bok

Böcker för barn

Läs böcker för ditt barn för att stimulera barnets språkliga utveckling. Här får du tips på barnböcker för barn vid olika åldrar. Vad läser du för bok för ditt barn? Du vet väl om att du kan spela in ljudet av när du läser upp en bok och sen låta barnet lyssna på inspelningen.

Läs artikeln »
dop psalmer sanger

Psalmer och sånger till dop

Psalmer och sånger till dop. Här hittar du de vanligaste psalmerna som man sjunger vid dop i svenska kyrkan. Du hittar även tips på sånger som är vanliga att ha vid dopakten. Tips på psalmer och sånger till dop.

Läs artikeln »
bajs bebis blöja

Bebis bajs

Färgen på bajset kan säg en hel del om hur ens bebis mår och ge tecken på om man bör söka hjälp. För en bebis som är under ett år och som ammas flera gånger om dagen är det vanligt att bebisens bajs är grönt eller gult i färgen. Även konsistensen kan ändras från dag till dag.

Läs artikeln »
vaccination

Vaccination av barn och spädbarn

Vaccination barn, vaccination spädbarn – När skall barn vaccineras? Vilka vaccinationer behöver barn och spädbarn? De första vaccinationssprutorna får barn redan vid tre månaders ålder, men det tar fortfarande lång tid innan barnet har ett fullgott vaccinationsskydd.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.