Grattis, du är gravid?

När du får reda på att du är gravid, dyker ofta tusen olika tankar upp. Vad gör man nu? Vi berättar vad du ska göra när du ser pluset på stickan och vad som kommer att hända med dig och din kropp under den första tiden av din graviditet.

När du får reda på att du är gravid, dyker ofta tusen olika tankar upp. Vad gör man nu? Vi berättar vad du ska göra när du ser pluset på stickan och vad som kommer att hända med dig och din kropp under den första tiden av din graviditet. 

Videon är indelad i två större utbildningsblock. 

I det första blocket går vi igenom allt du behöver veta om de barnmorskebesök som du kommer att vara med om under hela graviditeten. Här berättar vi även när du ska boka tid till barnmorskan, var du ska boka tid och vad som väl händer under de olika besöken. Vi går också igenom svaren på de frågor som nästan alla ställer till sin barnmorska. 

I det andra blocket går vi igenom alla de förändringar som sker i din kropp under den första hälften av graviditeten. En graviditet innebär ofta att en kvinnas hormoner går som i en bergochdalbana. Dessa hormoner påverkar olika personer på olika sätt men det är ganska vanligt att man tidvis drabbas av illamående och att man kan bli extremt trött den första tiden.

Vi är övertygade om att du med hjälp av utbildning kan ta kontroll över din graviditet och bli tryggare under hela din gravidresa. Ska vi börja?

Utbildningsfilm för dig som är gravid

Du prenumererar väl på vår graviditetskalender? Skriv upp dig här så får du varje vecka djupgående fakta om vad som händer i graviditeten –> registrera dig för vår graviditetskalender

Läs även mer om vad du bör tänka på avseende kost / mat under graviditeten.

Fler artiklar för dig med familj

Föräldraledighet

Föräldraledighet

Föräldraledighet är något som alla föräldrar har rätt till. Vi förklarar här enkelt reglerna för föräldraledighet. Försäkringskassans regler är något som många tycker är svårt. I vardagligt tal nämns ofta pappaledighet och mammaledighet för samma sak. 

Läs artikeln »
kolik

Kolik – spädbarnskolik

Kolik, magont och magknip hos spädbarn är något som ofta blandas ihop. Läs om vad kolik är, hur det lindras och vilka symptom som barn drabbas av vid spädbarnskolik. Ofta säger folk missvisande att det är kolik fast att det bara är vanligt magknip. Oavsett om det är kolik eller inte kan det dock vara förödande för familjelivet.

Läs artikeln »
pysslarecept egen lera

Lera – Play-doh-lera

Recept på lera. Du kan enkelt göra egen lera till barnet hemma. De flesta ingredienser du behöver för att göra lera har du säkert redan hemma. Play-doh-lera för barn – kul att leka och pyssla med där hemma.

Läs artikeln »
bajs bebis blöja

Bebis bajs

Färgen på bajset kan säg en hel del om hur ens bebis mår och ge tecken på om man bör söka hjälp. För en bebis som är under ett år och som ammas flera gånger om dagen är det vanligt att bebisens bajs är grönt eller gult i färgen. Även konsistensen kan ändras från dag till dag.

Läs artikeln »
nattskräck barn

Nattskräck

Nattskräck är episoder av rädsla, intensiv skräck och rörelse medan man sover. Ofta börjar nattskräck hos barn när de är mellan 3 och 12 år men går över när de blir äldre.

Läs artikeln »
barn bloja

Att använda blöjor

Blöja – allt om att använda blöja. Hur ofta byter man blöja, behöver man byta på natten? Hur ofta ska man byta kissblöjan. Det är viktigt att tvätta barnet rätt och att byta blöja när barnet bajsat eller kissat. Vill du ha tips på hur du byter blöjan på rätt sätt?

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.