Kemisk graviditet

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Kemisk graviditet

FRÅGA

Hej jag gjorde för en lite mer än en vecka sen ett svagt positivt graviditetstest, dagen efter det så gjorde jag ett ännu svagare, och testen efter det har varit absolut negativa. Nu är min mens 6 dagar sen och inget plus ännu. Jag har pratat lite i forum om detta. Och fått förklarar för mig att det kan blivit en kemisk graviditet. Vad är detta?

SVAR

Hej, jag har ingen aning faktiskt. Är gravtestet negativt betyder det att du inte är gravid, eller så pass tidigt att graviditetshormonet ännu inte är så högt att det syns via urinen. Låt det gå någon vecka. Vid fortsatt utebliven mens, ta ett nytt gravtest och är det negativt avvakta. Du kan alltid gå på drop-in eller boka tid hos barnmorska för enskild rådgivning och bedömning. Lycka till!

Mvh Ulrika Friberg, Leg Barnmorska

Fler frågor till vår barnmorska

Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.