High need baby / plusbarn som kräver närhet

Test – är ditt barn ett plusbarn?

Ta vårt test för att se om ditt barn är ett plusbarn eller en så kallad High Need Baby.

Test

Här kan du testa och se om de tecken som tyder på att ett barn är ett plusbarn stämmer in i ditt fall. Detta test är ingen diagnos eller något som ger något säkert utfall. Se testet som en hjälp på vägen för att få en större insikt i din egen vardag.

Detta test är inte på något sätt godkänt av någon expertis och skall endast användas för egen del. Är du orolig eller har funderingar över ditt barns hälsa så ska du alltid kontakta vården.

Innan du tar testet så bör du läsa mer om faktan bakom de olika tecknen som tyder på att ditt barn är en High Need Baby / plusbarn.

Ta testet

Är ditt barn Intensivt?

JA
NEJ

Är ditt barn Hyperaktivt?

JA
NEJ

Är ditt barn Energikrävande?

JA
NEJ

Vill ditt barn Äta väldigt ofta och frekvent?

JA
NEJ

Är ditt barn Extremt krävande?

JA
NEJ

Vaknar ditt barn ofta på natten och sover oroligt?

JA
NEJ

Blir ditt barn Aldrig nöjt?

JA
NEJ

Är ditt barn Oförutsägbart?

JA
NEJ

Är ditt barn extremt känsligt?

JA
NEJ

Stämmer det att ditt barn inte går att lägga ner utan gråt och skrik?

JA
NEJ

Stämmer det att ditt barn inte kan slappna av på egen hand?

JA
NEJ

Är ditt barn väldigt känslig för separationer?

JA
NEJ

Vill du veta mer om Plusbarn så besök gärna våra sidor med fakta om Plusbarn.

Se gärna våra filmer för dig som är gravid.

Fler artiklar för dig som är gravid

kan gravid resa

Resa under graviditeten

Planera inte resan när du är nygravid. Du vet aldrig hur graviditeten kommer att påverka dig. Normalt så går det bra att resa när du är gravid. Du kan åka till de flesta platser, men det finns några saker du bör tänka på när du reser under graviditeten.

Läs artikeln »
gravid ultraljud

Ultraljud gravid

Ultraljud när du är gravid görs för att fastställa graviditetens längd, antal foster samt moderkakans läge. Vid tidigt ultraljud genomförs ett vaginalt ultraljud, sk VUL. Ultraljudet görs normalt i vecka 18-20, dvs det som benämns som rutinultraljud.

Läs artikeln »
kan gravid flyga

Kan man flyga under graviditeten

Kan man flyga som gravid? Hur sent i graviditeten kan man flyga? Kan man flyga efter vecka 28? Här hittar du svar på allt som rör flygresan under graviditeten. Du kan ofta flyga utan läkarintyg fram till vecka 28, men tiden för hur länge du kan flyga varierar.

Läs artikeln »
hur använda ägglossningstest

Bli gravid med ägglossningstest

Hur använder man ett ägglossningstest för att lättare bli gravid? Genom att regelbundet kontrollera sina hormonnivåer med hjälpa av ett ägglossningstest så kan man få hjälp att hitta sina mest fertila dagar.

Läs artikeln »

Fostrets tillväxt – längd och vikt

Längd och vikt hos foster under graviditeten. Här hittar du fakta om fostrets vikt- och längdkurvor under alla graviditetens veckor. Vilken vecka är du i? I vår tabell kan du enkelt utläsa fostrets längd och vikt för varje vecka som du är gravid.

Läs artikeln »
igångsättning av förlossning

Igångsättning förlossning

Igångsättning av förlossning kan vara aktuellt av flera orsaker och det finns flera olika sätt att göra för att förlossningen ska sättas igång. Dessa 4 sätt är vanligast. Livmodertappen kan mjukas upp för att förlossningen ska sättas igång. Man kan även få dropp med hormon som gör att igångsättning av värkarbetet blir mer effektivt.

Läs artikeln »
gravid listeria

Listeria när man är gravid

Hur påverkar listera fostret? Hur påverkar listera graviditeten? Listera är en bakterie som sprids via jord, vatten och dåliga livsmedel. Det finns många återgärder du kan göra för att minska risken för att smittas av listeria. Det handlar inte endast om att undvika vissa livsmedel, utan listera kan även undvikas genom att man är försiktig vid förberedelsen av mat.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.