High need baby / plusbarn som kräver närhet

Test – är ditt barn ett plusbarn?

Ta vårt test för att se om ditt barn är ett plusbarn eller en så kallad High Need Baby.

Test

Här kan du testa och se om de tecken som tyder på att ett barn är ett plusbarn stämmer in i ditt fall. Detta test är ingen diagnos eller något som ger något säkert utfall. Se testet som en hjälp på vägen för att få en större insikt i din egen vardag.

Detta test är inte på något sätt godkänt av någon expertis och skall endast användas för egen del. Är du orolig eller har funderingar över ditt barns hälsa så ska du alltid kontakta vården.

Innan du tar testet så bör du läsa mer om faktan bakom de olika tecknen som tyder på att ditt barn är en High Need Baby / plusbarn.

Ta testet

Är ditt barn Intensivt?

JA
NEJ

Är ditt barn Hyperaktivt?

JA
NEJ

Är ditt barn Energikrävande?

JA
NEJ

Vill ditt barn Äta väldigt ofta och frekvent?

JA
NEJ

Är ditt barn Extremt krävande?

JA
NEJ

Vaknar ditt barn ofta på natten och sover oroligt?

JA
NEJ

Blir ditt barn Aldrig nöjt?

JA
NEJ

Är ditt barn Oförutsägbart?

JA
NEJ

Är ditt barn extremt känsligt?

JA
NEJ

Stämmer det att ditt barn inte går att lägga ner utan gråt och skrik?

JA
NEJ

Stämmer det att ditt barn inte kan slappna av på egen hand?

JA
NEJ

Är ditt barn väldigt känslig för separationer?

JA
NEJ

Vill du veta mer om Plusbarn så besök gärna våra sidor med fakta om Plusbarn.

Se gärna våra filmer för dig som är gravid.

Fler artiklar för dig som är gravid

gravid folsyra

Folsyra gravid

Folsyra rekommenderas till dig som är eller försöker att bli gravid. Varför ska gravida ta folsyra? Vad är folsyra? Vilka risker finns det med folsyratillskott under graviditeten? Du bör ta ungefär 400 mikrogram folsyra per dag redan när du försöker att bli gravid. Fortsätt med folsyra fram till du är i graviditetsvecka 12.

Läs artikeln »
Moderkaka fostersäck tvillingar

Moderkakan och fostersäcken vid tvillingar

Väntar du tvillingar så kan det i livmodern finns två moderkakor och två fostersäckar. Det kan också finnas en moderkaka och två fostersäckar eller en moderkaka och en fostersäck. Olika kombinationer är leder till olika komplikationer och vård inför förlossningen.

Läs artikeln »
NIPT test

NIPT test

NIPT är ett test där man analyserar fostrets DNA i den gravida kvinnans blod. NIPT-testet visar sannolikheten för kromosomavvikelser med mycket hög tillförlitlighet. Man tar testet genom ett blodprov i armvecket och det ger ingen ökad risk för missfall. NIPT är frivilligt och kan genomföras från graviditetsvecka 10.

Läs artikeln »
igångsättning av förlossning

Igångsättning förlossning

Igångsättning av förlossning kan vara aktuellt av flera orsaker och det finns flera olika sätt att göra för att förlossningen ska sättas igång. Dessa 4 sätt är vanligast. Livmodertappen kan mjukas upp för att förlossningen ska sättas igång. Man kan även få dropp med hormon som gör att igångsättning av värkarbetet blir mer effektivt.

Läs artikeln »
traning under graviditeten vecka for vecka

Träning vecka för vecka

Hur ska man träna under olika veckor när man är gravid? Skiljer sig träningen åt från vecka till vecka när man är gravid? När kan man göra vilka träningsmoment när man är gravid?

Läs artikeln »
sjalvmedkansla under graviditeten

Självmedkänsla under graviditeten

Självmedkänsla under graviditeten handlar om något av det mest mänskliga – vårt behov av att känna oss omhändertagna och älskade för de vi är. Denna text om självmedkänsla under graviditeten är skriven av Elin Borg som arbetar med att få kvinnor att må bättre under graviditeten.

Läs artikeln »
Flytningar under graviditeten

Flytningar under graviditeten

Flytningar under graviditeten. Flytningar från slidan ökar ofta under graviditeten. En normal flytning är tunn och vitaktig. En missfärgad flytning under graviditeten kan innebär fara för ditt barn.

Läs artikeln »
Ledsen kvinna efter fördröjt missfall

Fördröjt missfall / tyst missfall

Ett fördröjt missfall är när graviditeten avslutas utan att den gravida kvinnan direkt märker av det. Ibland kan det dröja flera veckor innan en blödning inträffar och man upptäcker att det blivit ett tyst missfall. Denna typ av missfall upptäcks ofta antingen vid ett ultraljud eller genom att man till slut drabbas av en blödning.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.