horoskop barn vattumannen

Är ditt barn fött i Vattumannen? (20 januari – 18 februari)

Hur är barn födda i vattumannens stjärntecken? Barn födda i detta tecken är kreativa tänkare. Vattumannen är det elfte tecknet i zodiaken. Är ditt barn Vattuman? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Barn födda i Vattumannens stjärntecken

Vattumannen är det elfte tecknet i zodiaken. Är ditt barn Vattuman? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Ett barn fött i vattumannen är ständigt på jakt efter nya intryck. Allt som är nytt och okänt är otroligt spännande och det är svårt att hålla vattumansbarnet därifrån. En vattuman är även väldigt kreativ och har många idéer. Därför är det ofta barn i vattumannens stjärntecken som är de som kommer på de nya och galna idéerna som barnen sysslar med – även om de föredrar de lugnare lekarna.

Hur är barn födda i vattumannens stjärntecken?

Barn födda i detta tecken är kreativa tänkare. De tänker ofta djupt och analyserar sin värld för att förstå varför saker och ting är som de är. När de blir äldre inser de ofta att det är omöjligt att veta någonting med absolut säkerhet. De funderar mycket även om folk i deras omgivning ibland har förstått att det finns något att fundera på.

En vattuman är ofta intresserad av sanningen, framför den praktiska nytta man kan ha av den. De lyssnar och lär gärna av alla och eventuella konflikter löses på det intellektuella planet istället för genom bråk och aggressivitet. De följer minsta motståndets lag och oavsett om det gäller att fatta beslut eller att utföra fysisk aktivitet behöver de stimuleras för att genomföra sådant som uppfattas som jobbigt.

Vattumansbarn är blyga och rättvisa

Vattumän är av naturen blyga och tysta, även om de har en energisk sida. De är ofta fördomsfria och har lätt för att förstå andra människor och deras konflikter. Detta gör att de ofta är bra på att lösa problem.

En vattumannen är väldigt social, men kräver även tid i ensamhet för att ladda batterierna. Att de är både introverta och extroverta på samma gång är en av de saker som gör det svårt att komma dem in på livet. De kräver ständig mental stimulans, men blir de uttråkade tappar de lätt motivationen att fortsätta med det de påbörjat.

En vattuman är ofta mer intresserad av grupper än av enskilda människor. Ofta hittar man vattumän där det kämpas för mänskliga rättigheter. Även om en vattumän tycker illa om något så är de livrädda för att inte ge vederbörande en rättvis behandling. Samvetets röst är stark och ibland är de nästan löjligt rättvisa. Till nackdelarna hör en tendens till tjurskallighet, rastlöshet och överdriven impulsivitet.

Vattumannen är analytisk och framåtsträvande

En vattuman vill ofta veta orsaken till något och drar sig inte att analyserar in i oändligheten för att hitta sambanden. De drar sig inte heller ifrån att analyserar andra människor. De ställer ofta mycket frågor som för andra kan uppfattas obehagliga och för rättfram. De frågar dock av intresse då de uppfattar varje människa som unik och spännande.

Samtidigt som de gärna analyserar så blickar de gärna framåt och är mycket mer intresserade av framtiden än av det förflutna. När de väl vill något så ska det hända direkt och de kan bli mycket otåliga om de måste vänta.

Vad jobbar Vattumannen med?

En vattuman vill förstå och analysera med hjälp av vetskap och insikter. Därför hittar man ofta vattumannen i yrken inom arkeologi eller geografi, där de kan upptäcka nya saker.

En vattuman gillar även att vara kreativ och gärna lite kontroversiell med starka åsikter och mycket tankar. Andra vanliga yrken är därför författare, vetenskapsman, uppfinnare eller politiker.

Råd till föräldrar till Vattumannen

En vattuman kan som barn vara introvert och ha svårt för att lite på sina föräldrar. De tycker inte om konflikter och missförstånd. Samtidigt tycker de mycket om sina föräldrar och familjelivet. De är ofta snälla barn som ofta isolerar sig. Som förälder är det tacksamt om du löpande kommunicerar med ditt barn och har mycket tålamod.

Stämmer detta på ditt barn?

Fler artiklar om barn och föräldraskap

barnvard

Vård av barnet

Skötsel av det nyfödda barnet – Vård av barn. Efter förlossningen är det mycket man ska känna till kring hur barnet skall skötas, vårdas och tagas om hand. Hur klipper man naglarna på barnet? Hur och när ska man bada barnet? Måste barnets hud vårdas? Vad är ett storkbett?

Läs artikeln »
barn horsel

Barns hörsel

Barn lär sig språk genom att lyssna på vuxna när de pratar. Har barn nedsatt hörsel kan detta därför leda till att barnet får svårare att lära sig att prata. Barns hörsel testas regelbundet vid kontroller genom BVC.

Läs artikeln »
barn lus loss

Huvudlöss – löss på barn

Har ditt barn löss? Hur sprids löss? Vad är löss? Vi guider dig igenom allt som har med löss att göra så att ditt barn snabbt blir lössfri. Löss för inte med sig smittor, så de är inte farliga i sig. Löss beror inte heller på dålig hygien.

Läs artikeln »
utveckling syn barn bebis

Synens utveckling hos barn

Synens utveckling hos nyfödda barn. Hur mycket kan ett spädbarn se? Känner barn igen sina föräldrar genom att titta på dem? Hur bra syn har ett nyfött barn? Vi svarar på alla frågor du har om utvecklingen av synen hos ett barn.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.