horoskop barn vattumannen

Är ditt barn fött i Vattumannen? (20 januari – 18 februari)

Hur är barn födda i vattumannens stjärntecken? Barn födda i detta tecken är kreativa tänkare. Vattumannen är det elfte tecknet i zodiaken. Är ditt barn Vattuman? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Barn födda i Vattumannens stjärntecken

Vattumannen är det elfte tecknet i zodiaken. Är ditt barn Vattuman? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Ett barn fött i vattumannen är ständigt på jakt efter nya intryck. Allt som är nytt och okänt är otroligt spännande och det är svårt att hålla vattumansbarnet därifrån. En vattuman är även väldigt kreativ och har många idéer. Därför är det ofta barn i vattumannens stjärntecken som är de som kommer på de nya och galna idéerna som barnen sysslar med – även om de föredrar de lugnare lekarna.

Hur är barn födda i vattumannens stjärntecken?

Barn födda i detta tecken är kreativa tänkare. De tänker ofta djupt och analyserar sin värld för att förstå varför saker och ting är som de är. När de blir äldre inser de ofta att det är omöjligt att veta någonting med absolut säkerhet. De funderar mycket även om folk i deras omgivning ibland har förstått att det finns något att fundera på.

En vattuman är ofta intresserad av sanningen, framför den praktiska nytta man kan ha av den. De lyssnar och lär gärna av alla och eventuella konflikter löses på det intellektuella planet istället för genom bråk och aggressivitet. De följer minsta motståndets lag och oavsett om det gäller att fatta beslut eller att utföra fysisk aktivitet behöver de stimuleras för att genomföra sådant som uppfattas som jobbigt.

Vattumansbarn är blyga och rättvisa

Vattumän är av naturen blyga och tysta, även om de har en energisk sida. De är ofta fördomsfria och har lätt för att förstå andra människor och deras konflikter. Detta gör att de ofta är bra på att lösa problem.

En vattumannen är väldigt social, men kräver även tid i ensamhet för att ladda batterierna. Att de är både introverta och extroverta på samma gång är en av de saker som gör det svårt att komma dem in på livet. De kräver ständig mental stimulans, men blir de uttråkade tappar de lätt motivationen att fortsätta med det de påbörjat.

En vattuman är ofta mer intresserad av grupper än av enskilda människor. Ofta hittar man vattumän där det kämpas för mänskliga rättigheter. Även om en vattumän tycker illa om något så är de livrädda för att inte ge vederbörande en rättvis behandling. Samvetets röst är stark och ibland är de nästan löjligt rättvisa. Till nackdelarna hör en tendens till tjurskallighet, rastlöshet och överdriven impulsivitet.

Vattumannen är analytisk och framåtsträvande

En vattuman vill ofta veta orsaken till något och drar sig inte att analyserar in i oändligheten för att hitta sambanden. De drar sig inte heller ifrån att analyserar andra människor. De ställer ofta mycket frågor som för andra kan uppfattas obehagliga och för rättfram. De frågar dock av intresse då de uppfattar varje människa som unik och spännande.

Samtidigt som de gärna analyserar så blickar de gärna framåt och är mycket mer intresserade av framtiden än av det förflutna. När de väl vill något så ska det hända direkt och de kan bli mycket otåliga om de måste vänta.

Vad jobbar Vattumannen med?

En vattuman vill förstå och analysera med hjälp av vetskap och insikter. Därför hittar man ofta vattumannen i yrken inom arkeologi eller geografi, där de kan upptäcka nya saker.

En vattuman gillar även att vara kreativ och gärna lite kontroversiell med starka åsikter och mycket tankar. Andra vanliga yrken är därför författare, vetenskapsman, uppfinnare eller politiker.

Råd till föräldrar till Vattumannen

En vattuman kan som barn vara introvert och ha svårt för att lite på sina föräldrar. De tycker inte om konflikter och missförstånd. Samtidigt tycker de mycket om sina föräldrar och familjelivet. De är ofta snälla barn som ofta isolerar sig. Som förälder är det tacksamt om du löpande kommunicerar med ditt barn och har mycket tålamod.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna.

Se även övriga stjärntecken för barn.

Stämmer detta på ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

bebis utveckling 4 månader

Utveckling bebis 4 månader (4-5)

Under den fjärde månaden kommer din bebis sannolikt att ha dubblat sin födelsevikt och de sover nu allt längre sammanhängande perioder under natten. Det viktigaste i barnets liv vid 4 månaders ålder är rutiner och trygghet i att du finns där för honom eller henne.

Läs artikeln »
napptummetand

Napp och tumme påverkar tänderna

Hur påverkar användningen av napp eller av att suga på tummen barnets tänder och bett? Barn som suger mycket på nappen eller på tummen blir i vissa fall tvungna att använda tandställning när de kommer upp i skolåldern.

Läs artikeln »
sjukdom

Sjukdom & Allergi

Sjukdom eller allergi hos barn. Är barnet sjukt eller allergiskt? Vilka symptom ska du vara uppmärksam på? Fakta om barns sjukdom eller allergi. Vad behöver du veta om sjukdomar för att säkerställa att ditt barn är friskt och mår bra?

Läs artikeln »
Hicka nyfödd / spädbarn

Hicka hos nyfödd / spädbarn

Att få hicka är något som är helt naturligt och ofarligt. Vissa barn får hicka flera gånger om dagen och andra får det bara ibland. Hicka kan drabba barn redan när de ligger i magen för att sen fortsätta när de är nyfödda och spädbarn.

Läs artikeln »
lasa for barn

Läsa för barn

Genom att läsa högt för barnet och prata om bilderna så stimuleras språkutvecklingen. Läser du för ditt barn? Läs gärna en stund varje dag för ditt barn.

Läs artikeln »
Ögonfärg hos barn

Ögonfärg hos barn

Ögonfärg hos barn. Vilken ögonfärg får mina barn? När vet du vilken ögonfärg dina barn får? Hur ärvs ögonfärg till barn? Har alla nyfödda barn blåa ögon? Vi guider dig i allt som rör dina barns ögonfärg. Kan du gissa vilken ögonfärg dina barn kommer att ha när de föds? Har alla barn blåa ögon?

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.