Negativt gravtest trots gravidsymptom

Fråga experten är en kostnadsfri tjänst där du kan få svar på frågor och funderingar som rör graviditet, nyfödda barn och livet som förälder. Tjänsten är exklusiv för våra prenumeranter. Prenumererar du inte redan så kan du göra det här. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Negativt gravtest trots gravidsymptom

FRÅGA

Hej! Äter minipiller och har därför ingen koll på mensen. Missade att ta piller i några dagar för ca 3-4 veckor sedan. Nu har jag varit illamående nästan konstant i ca 5 dagar samt haft lite huvudvärk. Har även känt av flera gravidsymptom såsom: halsbränna, ont i ryggen, otrolig trötthet (vågar knappt köra bil längre så trött jag är), hungrig, kissar VÄLDIGT ofta, ömma bröstvårtor samt hugg i nedre delen av magen. Tog 2 olika gravtest med 1 dags mellanrum men båda visar ¨inte gravid¨. Kan det vara så att jag är gravid ändå och när kan man isåfall förvänta sig ett positivt svar på stickan?

SVAR

Hej,

Om de symtom du beskriver skulle bero på graviditet borde ett test visa positivt. Men för att vara helt säker avvakta en vecka till och gör ett nytt test på morgonurin så vet du säkert!

Mvh,

Therese Sok

Fler frågor till vår barnmorska

Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.