Lejonet barns personlighet

Är ditt barn fött i Lejonet? (24 juli – 23 augusti)

Barn som är födda i stjärntecknet Lejonet älskar att vara i centrum. Lejon är även ofta romantiska och kärleksfulla. Som förälder måste du lära ditt barn att även andra barn kan göra saker som är bra och talangfullt. 

Barn födda i Lejonets stjärntecken – så är deras personlighet

Lejonet är det femte tecknet i zodiaken. Är ditt barn Lejon? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Lejonet tycker om att stå i rampljuset. De vill gärna ha erkännande för det de gör samtidigt som de är generösa och romantiska. Solen styr Lejonets tecken, och Lejonen vill verkligen vara en sol för alla som finns i deras omgivning. Många barn födda i detta tecknet är som gjorda för att stå på en scen. Samtidigt tillhör Lejonbarnen eldtecknet, vilket visar sig med en stark vilja. De vill gärna vara i centrum och för dem är det naturligt att ta ledningen och att andra gör saker för dem.

Hur är barn födda i Lejonets stjärntecken?

Lejonet symboliserar makt, kunglighet och dominans. Bland deras positiva egenskaper finns att de är romantiska och passionerade samtidigt som de har en stor förmåga att ta hand om nära och kära. På den negativa sidan av vågskålen finns risken att stoltheten och vilja att stå i centrum kan gå till överdrift. De är ofta även svartsjuka, arroganta och lite småsinta.

Lejonbarn älskar rampljuset

Barn födda i Lejonet älskar uppmärksamhet och de vill gärna ha andras beröm och erkännande. Deras egen värld är enormt viktig för dem och den behöver få lov att synas.  De har samtidigt svårt att förstå att andra barn eller vuxna kan vara annorlunda, eller att de ens har rätt att vara det.

Ett Lejon har ofta ett gott självförtroende, även om de har svårt att dela uppmärksamheten med andra. Lejonet leder gärna andra och är den som är i centrum. För vissa kan barn födda i Lejonet uppfattas som egoistiska och självupptagna då det är lätt att de glömmer bort att även andra personer är viktiga.

Lejonet har lätt att se helheten, men tycker sällan att detaljerna är så viktiga. Om de inte håller med om något så är de snabba att tala om det.

Lejon är generösa individer 

Lejonet är känt för att vara generöst och offrar gärna både tid och pengar på andra. Samtidigt vill de att andra ska komma till dem. Det är bättre om kompisarna frågar om det går att leka än att de själv behöver ställa frågan. När de väl leker så vill de dock gärna vara i centrum och gärna vara den som bestämmer i leken.

När barnet blir lite äldre och upplever sin första kärlek så är det starka känslor som kommer fram. De älskar känslan av förälskelse. De kan även vara mycket romantiska. Om deras känslor eller romantiska förväntningar inte uppfylls kan de dock snabbt bli besvikna och rent utav chockade. Ett Lejon är mycket lojalt och ett sviket förtroende sårar djupt hos lejonbarnet.

Vad jobbar ett Lejon med?

Lejonet är inte så mycket för att jobba ensam – detta då de helt enkelt måste få ett visst erkännande för det de gör av andra. Lejonet vill gärna vara den som styr och leder, vilket gör att de ofta hittas i olika former av chefspositioner. Vanliga yrken för ett Lejon är även inom näringslivet, militären eller polisen. Yrken där de får synas, ex lyx och mode, kan också locka.

Råd till föräldrar till ett Lejon

Barn födda i tecknet Lejonet behöver få mycket beröm och positiv feedback för saker de gör. De behöver kärlek och uppskattning under barndomen, annars kan de påverka dem som vuxna. För att barn som är födda i Lejonet inte ska bli självupptagna som vuxna är det viktigt att man som förälder ser till att de behåller båda fötterna på jorden. Redan som barn måste Lejon tränas och lära sig att även andras prestationer och talanger väger tungt.

De bestämmer gärna över kompisarna och det är viktigt att allt är rättvist. De har svårt för att bli ifrågasatta och tar lätt illa vid sig vid kritik. De behöver även fasta gränser då deras starka vilja gör att de ständigt ifrågasätter och testar gränserna. De tycker om att leka ute med andra barn där de har ett stort utrymme att röra sig på.

Stämmer detta om ditt barn?

Fler artiklar om barn och föräldraskap

barn bok

Böcker för barn

Läs böcker för ditt barn för att stimulera barnets språkliga utveckling. Här får du tips på barnböcker för barn vid olika åldrar. Vad läser du för bok för ditt barn? Du vet väl om att du kan spela in ljudet av när du läser upp en bok och sen låta barnet lyssna på inspelningen.

Läs artikeln »
pku

PKU-prov

PKU-prov. PKU-prov görs för att se om barnet lider av någon av de ovanliga sjukdomarna phenylketonuri (PKU), galaktosemi, sköldkörtelhormonbrist eller binjurebarkhormonbrist. Hur går ett PKU prov / test till? Var sticker man barnet vid PKU prov?

Läs artikeln »
bvc tillväxtkurva barn

BVC tillväxtkurva

BVC tillväxtkurva. Vilken tillväxt ska ett barn ha under det första året? Varför tycker läkarna och sköterskorna på BVC att det är så viktigt att barnet följer tillväxtkurvan? Ladda ner grafer och tabeller i pdf över BVCs tillväxtkurvor (längdkurvor och viktkurvor).

Läs artikeln »
nyfödd

Nyfödd

Vad vet du om ett nyfött barn? Hur tar du hand om en nyfödd bebis? Vad vet du om hur det är att vara förälder? Fakta om hur livet med en nyfödd hittar du på Babyhjälp.se.

Läs artikeln »
nar barn ar sjuka

När barn är sjuka

När barn är sjuka behöver de kärlek och närhet. Barn som har feber och är sjuka behöver dricka mycket vätska. Barn som är sjuka behöver också vila och sova. Råd om hur du tar hand om ditt barn när det är sjukt.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.