horoskop barn fiskarna

Är ditt barn fött i fiskarna? (19 februari – 20 mars)

Barn födda i Fiskarna är kreativa och fantasifulla. De passar därför ofta bättre in i en skola och miljö där de får utlopp för dessa egenskaper. Många barn födda i fiskarnas stjärntecken dagdrömmer mycket och har en fallenhet för att skapa egna världar med påhittade vänner och karaktärer. 

Barn födda i fiskarnas stjärntecken

Fiskarna är det tolfte och sista tecknet i zodiaken. Är ditt barn Fisk? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Fiskarna är personer som älskar att stå på scen och att spela teater. De är inte svåra att uppfostra men de bör inte skrämmas och man bör inte heller framkalla starka känslor oss dem efter som detta kan sätta spår för livet. De gillar inte rutiner och deras avsky mot detta och strikta scheman kan få barn och vantrivas i den traditionella skolmiljön.

Hur är barn födda i Fiskarnas stjärntecken?

Barn födda i Fiskarna är kreativa och fantasifulla. De passar därför ofta bättre in i en skola och miljö där de får utlopp för dessa egenskaper. Många barn födda i detta stjärntecken dagdrömmer mycket och har en fallenhet för att skapa egna världar med påhittade vänner och karaktärer.

Som barn kanske de inte skaffar sig så många vänner, utan föredrar att leva ett mer isolerat liv. De har ett relativt naivt sätt att se på relationer till andra. De har lätt för att komma ihåg saker, men de har dock svårt att tillämpa det de har lärt sig. Detta kan göra att de upplever det som svårt i skolan. När de inte riktigt hänger med så blir de lätt drömska och idealistiska av sig.

Fiskbarn är mycket känsliga och fantasifulla

Fiskarna är ett vattentecken, vilket innebär att de har en stark empatisk förmåga och ett rikt känsloliv. De fångar lätt upp andras känslor och kan ofta uppleva dem lika starkt som om de vore sina egna. För mycket känslor och negativa energier i sin omgivning kan därför bli förödande för dem.

Ofta döljer de sina känslor och spelar istället upp en roll som de tror att omgivningen vill se. En fisk kan ibland också uppfattas som en smula reserverad, vilket då sannolikt beror på deras överkänslighet. De har ofta ett start behov att vara ensamma för att ladda batterierna på nytt.

Fiskar är även kända för att vara mycket kreativa och fantasifulla. Ofta är de redan i tidig ålder mycket för att uppträda eller för att skapa konstnärliga alster. När de väl går in i sin fantasivärld så blir det snabbt verklighet för dem och de kan därför ha lite svårt att förstå gränser.

Fiskarna är vänliga och medmänskliga

Personer födda i detta stjärntecken är av naturen vänliga, generösa och omhändertagande. Dessa egenskaper gör att de har lätt för sociala sammanhang samt att andra människor gärna tyr sig till dem. Fiskar är alltid redo att hjälpa andra, samtidigt som de har ett mindre ego än övriga stjärntecken. Detta gör att de förväntar sig mindre tillbaka än vad de ger. Ofta behöver barn födda i detta tecken mycket uppmuntran för att klara av att uttrycka sina egna önskningar och för att ibland våga ställa egna krav.

Fiskarna är personer som är otroligt toleranta och har lätt för att finna förståelse för även de mest galna personer. De tar sig även gärna an andra, ofta de med fysiska och mentala handikapp. De har mycket kärlek att ge till alla levande varelser. Tyvärr faller de ofta dit för att bli utnyttjade då de är alltför snälla och följsamma. De är dock inga mjäkiga typer, utan de är ofta fullt medvetna om att de blir utnyttjade – de tycker bara att det är okej då det inte spelar någon roll i deras värld. De har viktigare saker för sig i jakten på en annan verklighet, själva livets gåta.

Vad jobbar Fiskarna med?

Man finner ofta fiskarna i yrken där de får utlopp för sina kreativa eller empatiska förmågor. Vanliga yrken är därför konstnär, medium, astrolog, spelutvecklare, veterinär eller inom sjukvården. En fisk har inte bara förmågan att känna med andra de är också tack vara sin inlevelseförmåga och kreativa sida lysande problemlösare.

Pengar är sällan ett mål i sig för någon som är född i fiskarna. Däremot är de fokuserade på sina drömmar och mål inom andra områden. Pengar är ett medel för att nå målen och det finns två sorters fiskar – de som slösar och de som sparar. Oavsett vilken sorts fisk personer är så tenderar draget att bli väldigt utmärkande.

Råd till föräldrar till Fiskarna

Ett barn i fiskarnas stjärntecken behöver en omgivning där känslor är tillåtna och anses viktiga. Som förälder är det viktigt att man skrattar när man är glad och att man visar att det är okej att gråta när man är ledsen. Ofta behöver fiskarna som barn extra mycket kärlek, trygghet och omtanke.

Ett barn fött i fiskarna är inte bara känsligt, utan han eller hon är även lätt att påverka. Detta gör att du måste vara extra uppmärksamhet på vilka intryck ditt barn tar sig. Vårdsam film och våldsamma spel bör de inte uppleva då det kan störa deras personlighet. Känslighet och lätt påverkan är egenskaper som gör att upplevelser redan i barnaåren kan spela stor roll för deras framtida liv.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna.

Se även övriga stjärntecken för barn.

Stämmer detta på ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 15 =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

barn lus loss

Huvudlöss – löss på barn

Har ditt barn löss? Hur sprids löss? Vad är löss? Vi guider dig igenom allt som har med löss att göra så att ditt barn snabbt blir lössfri. Löss för inte med sig smittor, så de är inte farliga i sig. Löss beror inte heller på dålig hygien.

Läs artikeln »
raseriutbrott barn

Raseriutbrott hos barn

Raseriutbrott hos barn är vanligare än vad man tror. Barn i trotsålder kan bli riktigt rasande. Det är vanligt att detta visar sig genom plötsliga raseriutbrott som kan komma till synes oväntade. Vad kan man göra om barnet får ständiga raseriutbrott?

Läs artikeln »
Barn krypa

När börjar barn krypa

Barn börjar ofta krypa när de är 7-10 månader gamla. Alla barn kryper dock inte och det finns flera olika krypstilar. Vissa barn börjar krypa tidigare och andra barn börjar senare. För att barn ska kunna krypa behöver den motoriska utvecklingen ske i en viss ordning.

Läs artikeln »
Barn med talproblem

Barn och talproblem

Barn och talproblem. Pratar inte ditt barn? När är det dags att söka hjälp? När börjar barn att prata? När behöver man hjälp av en logoped? Är du orolig över ditt barns talförmåga så hittar du fakta och information i denna artikel.

Läs artikeln »
separera boende barn

Barns boende

Separation eller skilsmässa – fakta och tips att tänka på vid separation med barn. Var ska små barn bo? är växelvis boende (varannan vecka) bra för små barn? Vilka rättigheter har barn till umgänge? Vad innebär vårdnaden om barnen vid en separation? Var ska barnen vara skivna eller folkbokförda?

Läs artikeln »
Trotsåldrar / trotsåldern

Trotsålder / trotsåldrar

Trotsåldern är inte ett år, utan en återkommande period. Barn trotsar hela tiden och det är en del av deras utveckling. Trotsåldrar / trotsåldern återkommer regelbundet och det finns därför vissa åldrar som är mer utmärkande än andra.

Läs artikeln »
separera bonusföräldrar

Bonusföräldrar

Att vara bonusförälder är ingen enkel uppgift! Vad förväntas av dig som bonusförälder? Vad tycker dina bonusbarn om dig som bonusförälder? Vilken roll ska en bonusförälder ta i den nya familjen. Läs om tips och fakta om hur livet som bonusförälder påverkar dig och din livssituation.

Läs artikeln »
feberkramper

Feberkramper hos barn

När barn får feberkramper så bör du lägga barnet på sidan. Normalt varar feberkramper bara i någon minut. Varför drabbas barn av feberkramper? Vad kan man göra åt feberkramper?

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.