horoskop barn fiskarna

Är ditt barn fött i fiskarna? (19 februari – 20 mars)

Barn födda i Fiskarna är kreativa och fantasifulla. De passar därför ofta bättre in i en skola och miljö där de får utlopp för dessa egenskaper. Många barn födda i fiskarnas stjärntecken dagdrömmer mycket och har en fallenhet för att skapa egna världar med påhittade vänner och karaktärer. 

Barn födda i fiskarnas stjärntecken

Fiskarna är det tolfte och sista tecknet i zodiaken. Är ditt barn Fisk? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli.

Fiskarna är personer som älskar att stå på scen och att spela teater. De är inte svåra att uppfostra men de bör inte skrämmas och man bör inte heller framkalla starka känslor oss dem efter som detta kan sätta spår för livet. De gillar inte rutiner och deras avsky mot detta och strikta scheman kan få barn och vantrivas i den traditionella skolmiljön.

Hur är barn födda i Fiskarnas stjärntecken?

Barn födda i Fiskarna är kreativa och fantasifulla. De passar därför ofta bättre in i en skola och miljö där de får utlopp för dessa egenskaper. Många barn födda i detta stjärntecken dagdrömmer mycket och har en fallenhet för att skapa egna världar med påhittade vänner och karaktärer.

Som barn kanske de inte skaffar sig så många vänner, utan föredrar att leva ett mer isolerat liv. De har ett relativt naivt sätt att se på relationer till andra. De har lätt för att komma ihåg saker, men de har dock svårt att tillämpa det de har lärt sig. Detta kan göra att de upplever det som svårt i skolan. När de inte riktigt hänger med så blir de lätt drömska och idealistiska av sig.

Fiskbarn är mycket känsliga och fantasifulla

Fiskarna är ett vattentecken, vilket innebär att de har en stark empatisk förmåga och ett rikt känsloliv. De fångar lätt upp andras känslor och kan ofta uppleva dem lika starkt som om de vore sina egna. För mycket känslor och negativa energier i sin omgivning kan därför bli förödande för dem.

Ofta döljer de sina känslor och spelar istället upp en roll som de tror att omgivningen vill se. En fisk kan ibland också uppfattas som en smula reserverad, vilket då sannolikt beror på deras överkänslighet. De har ofta ett start behov att vara ensamma för att ladda batterierna på nytt.

Fiskar är även kända för att vara mycket kreativa och fantasifulla. Ofta är de redan i tidig ålder mycket för att uppträda eller för att skapa konstnärliga alster. När de väl går in i sin fantasivärld så blir det snabbt verklighet för dem och de kan därför ha lite svårt att förstå gränser.

Fiskarna är vänliga och medmänskliga

Personer födda i detta stjärntecken är av naturen vänliga, generösa och omhändertagande. Dessa egenskaper gör att de har lätt för sociala sammanhang samt att andra människor gärna tyr sig till dem. Fiskar är alltid redo att hjälpa andra, samtidigt som de har ett mindre ego än övriga stjärntecken. Detta gör att de förväntar sig mindre tillbaka än vad de ger. Ofta behöver barn födda i detta tecken mycket uppmuntran för att klara av att uttrycka sina egna önskningar och för att ibland våga ställa egna krav.

Fiskarna är personer som är otroligt toleranta och har lätt för att finna förståelse för även de mest galna personer. De tar sig även gärna an andra, ofta de med fysiska och mentala handikapp. De har mycket kärlek att ge till alla levande varelser. Tyvärr faller de ofta dit för att bli utnyttjade då de är alltför snälla och följsamma. De är dock inga mjäkiga typer, utan de är ofta fullt medvetna om att de blir utnyttjade – de tycker bara att det är okej då det inte spelar någon roll i deras värld. De har viktigare saker för sig i jakten på en annan verklighet, själva livets gåta.

Vad jobbar Fiskarna med?

Man finner ofta fiskarna i yrken där de får utlopp för sina kreativa eller empatiska förmågor. Vanliga yrken är därför konstnär, medium, astrolog, spelutvecklare, veterinär eller inom sjukvården. En fisk har inte bara förmågan att känna med andra de är också tack vara sin inlevelseförmåga och kreativa sida lysande problemlösare.

Pengar är sällan ett mål i sig för någon som är född i fiskarna. Däremot är de fokuserade på sina drömmar och mål inom andra områden. Pengar är ett medel för att nå målen och det finns två sorters fiskar – de som slösar och de som sparar. Oavsett vilken sorts fisk personer är så tenderar draget att bli väldigt utmärkande.

Råd till föräldrar till Fiskarna

Ett barn i fiskarnas stjärntecken behöver en omgivning där känslor är tillåtna och anses viktiga. Som förälder är det viktigt att man skrattar när man är glad och att man visar att det är okej att gråta när man är ledsen. Ofta behöver fiskarna som barn extra mycket kärlek, trygghet och omtanke.

Ett barn fött i fiskarna är inte bara känsligt, utan han eller hon är även lätt att påverka. Detta gör att du måste vara extra uppmärksamhet på vilka intryck ditt barn tar sig. Vårdsam film och våldsamma spel bör de inte uppleva då det kan störa deras personlighet. Känslighet och lätt påverkan är egenskaper som gör att upplevelser redan i barnaåren kan spela stor roll för deras framtida liv.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna.

Se även övriga stjärntecken för barn.

Stämmer detta på ditt barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

utveckling syn barn bebis

Synens utveckling hos barn

Synens utveckling hos nyfödda barn. Hur mycket kan ett spädbarn se? Känner barn igen sina föräldrar genom att titta på dem? Hur bra syn har ett nyfött barn? Vi svarar på alla frågor du har om utvecklingen av synen hos ett barn.

Läs artikeln »
Barns utveckling 2-3 år

Barns utveckling 2-3 år

Barnets utveckling går snabbt även när barnet fyllt två år. Ofta kommer barnet nu in i en trotsålder som för många föräldrar blir en prövning av tålamodet. Barn i två till tre års ålder kan vara kaxiga och självsäkra. Trots är den del av barnets utveckling till att bli en självständig individ.

Läs artikeln »

Nioårstrots

Nioårstrots behöver inte komma när barnet är nio år, utan det kan infinna sig när barnet är mellan 7 och 12 års ålder. Nioårstrots är den tredje stora trotsåldern och den kallas ibland för den bortglömda åldern. 

Läs artikeln »
Mollusker barn

Mollusker

Här hittar du bilder på mollusker så att du vet hur de ser ut. Mollusker är vanligt hos barn, men vad är mollusker och hur blir du av med dem? Mullosker drabbar främst barn i förskoleåldern och de försvinner vanligen av sig själv inom något år. Molluscum contagiosum.

Läs artikeln »
Trotsåldrar / trotsåldern

Trotsålder / trotsåldrar

Trotsåldern är inte ett år, utan en återkommande period. Barn trotsar hela tiden och det är en del av deras utveckling. Trotsåldrar / trotsåldern återkommer regelbundet och det finns därför vissa åldrar som är mer utmärkande än andra.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.