Stjärntecken Oxen barn

Är ditt barn fött i Oxen: 20 april – 20 maj

Är ditt barn Oxe? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli bli. Barn som är födda i stjärntecknet Oxen är tålmodiga, lugna och barn som älskar att leva. Oxar är också väldigt praktiska och konkreta även om de kan vara mycket envisa. 

Barn födda i Oxens stjärntecken

Oxen är det andra tecknet i zodiaken. Är ditt barn Oxe? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli bli.

Barn som är födda i stjärntecknet Oxen är tålmodiga, lugna och barn som älskar att leva. Oxar är också väldigt praktiska och konkreta även om de kan vara mycket envisa.

Hur är barn födda i Oxens stjärntecken?

Tecknet Oxen styrs av Venus, som har med skönhet och harmoni att göra. Design, stil och harmoniska färger är något som verkligen tilltalar ett barn fött i detta tecken. Barn födda i Oxens tecken brukar tycka om mat och blir med åren en riktig livsnjutare. De har ofta även väl utvecklat luktsinne. De gillar och faller ofta för fysisk skönhet, vilket i framtiden lätt gör att de faller för ”fel” person. De missar helt enkelt vad som finns bakom den yttre fasaden.

Oxar gillar att samla

Det materiella är viktigt för en Oxe. De brukar redan tidigt fatta intresse för ägodelar och pengar. De hittar tidigt något att samla på och ofta har det ett stort värde för dem, vilket att de försvarar sin pryl i både vått och torrt. Oxens intresse av att äga kan ibland gå lite väl långt och ibland omfattar det även andra människor. De har ibland svårt att förstå att andra har sin egen individualitet och sitt eget privatliv. Även om Oxar gillar materiella saker så är de inte snåla. De bjuder gärna på både kärlek och pengar till de som står dem nära.

Frihet och kärlek är Oxens devis

Oxar behöver ofta mycket kärlek, men de är också mycket envisa och till viss del egoistiska. Ett Oxbarn behöver mycket kärlek och uppskattning om han eller hon ska utvecklas till en harmonisk person. Kroppskontakt är viktigt redan i barnaåren och kramstunder bör stå på dagsschemat. Snuttefiltar och välkänd musik gör också barnet tryggt.

Oxar är inte de som trampar andra på tårna. De håller sig gärna undan konflikter fram till den dagen bägaren rinner över. Då exploderar Oxen.

En Oxe oroar sig inte i onödan. De tar gärna saker och ting som det kommer. De slappnar gärna av i en hemlik miljö där de känner sig trycka och lugna. De har en stor kärlek för blommor och natur. I framtiden kommer ditt barn säkert att utveckla ett trädgårdsintresse eller åtminstone skaffa sig en balkonglåda. Även djur står en Oxe nära.

Oxar är inte mycket för att göra saker som de själv inte anser är rätt eller nödvändigt. De tycker om sin frihet och vill inte bli styrda av andra. Oxar brukar inte ofta få en bra relation till sina syskon, utan visar ofta tecken på egoism i relation till dessa. De älskar att få beröm, men kritik tar däremot väldigt hårt på en Oxe.

Envis som en Oxe

En Oxe skulle sällan erkänna att de är envisa, de är bara tålmodiga och väntar något annat. De gillar inte snabba förändringar utan hänger gärna kvar i det gamla tills de känner sig tillräckligt trygga med det nya. Varje sak ska ha sin plats. Leksakerna ska finnas på ett visst ställe, där de kan leka i lugn och ro.

Envisheten kan mycket väl göra att Oxen inte vill gå någonstans bara för att någon småsak är fel. En Oxe har ofta svårt för att acceptera andras synpunkter. Om de träffar någon som har helt andra åsikter eller uppfattningar än en själv så låtsas de ofta som om det inte existerar. För dem själv är detta dock inget fel, de är bara realistiska. De ser ofta sina egna värderingar som de enda värderingarna som är rätt i världen.

Oxar har ofta svårt för andras känslor, antydningar eller stämningar. De kan uppfattas som okänsliga när det pratas om andras känslor, medan känslor kan explodera när de själv faller dit.

Vad jobbar en Oxe med?

Barn som är födda i Oxens tecken är ofta musikaliska och artistiska. Oxar har även ofta hög ambition, vilket ofta visar sig redan tidigt i barnaåren. De brukar därför vara duktiga i skolan och få bra betyg vilket lägger grunden för ett bra jobb.

En Oxe gillar fast mark under fötterna. Till viss del gillar de även det konstnärliga och kreativa. Hantverksyrken såsom snickare, florist eller trädgårdsmästare ligger nära till hands. Kan de jobba med konst och musik kan det också intressera en Oxe.

Råd till föräldrar

Barn som är födda i Oxens tecken älskar att vara ute i landet. De kommer därför uppskatta en semesterresa till landet eller skidorten. De gillar att leka ute bland buskar och fält, leka kurragömma på en stor lantgård eller att bara springa runt i skogen.

Ett Oxbarn behöver trygghet och det är bra att förbereda barn i god tid inför en förändring. De gillar ordning och disciplin. Envisheten kan bli tydlig om barnet inte tycker det är dags. Barn i Oxens tecken gillar även att rita och läsa.

Redan i barnaåren kan matintresse uppstå. Var därför uppmärksam på barnet vikt så att barnet inte tidigt blir överviktigt.

Ge barnet mycket kärlek och närhet. Var försiktig med kritiken. Med mycket kärlek under uppväxten blir de mycket balanserade som vuxna individer.

Stämmer detta om ditt barn?

Fler artiklar om barn och föräldraskap

bebis utveckling 6 månader

Utveckling bebis 6 månader (6-7)

Du märker nu säkert hur stark ditt barn har blivit på denna relativt korta tid. Vid knappt sex månaders ålder kan barnet ofta vända sig själv från mage till rygg. Håller du barnet i stående position, eller om de sitter i en babygunga, så kan han eller hon nu studsa och ta fart med hjälp av benen.

Läs artikeln »
separera bonusföräldrar

Bonusföräldrar

Att vara bonusförälder är ingen enkel uppgift! Vad förväntas av dig som bonusförälder? Vad tycker dina bonusbarn om dig som bonusförälder? Vilken roll ska en bonusförälder ta i den nya familjen. Läs om tips och fakta om hur livet som bonusförälder påverkar dig och din livssituation.

Läs artikeln »
matvagran

Matvägran

Matvägran. Barn vägrar periodvis att äta. Hur gör man för att matvägrande barn ska få i sig tillräckligt med mat för att klara sig? När barnet inte vill äta mat är det viktigt att du inte tvingar det. Gör ätandet roligt när det lilla barnet matvägrar.

Läs artikeln »
barn pojke vikt

Viktkurva pojkar 0-12 månader

Viktkurva för pojkar 0 till 12 månader. Hur mycket väger vanligtvis en pojke när han föds och hur mycket ökar han i vikt fram tills han fyller 1 år? Här får du statistik på hur mycket killar vanligtvis väger vid olika tidpunkter under det första året. Viktkurvan är tydligt utmarkerad i diagrammet.

Läs artikeln »
barns utveckling 4-5 år

Barns utveckling 4-5 år

Barns utveckling 4 – 5 år. Barnets utveckling går i den här åldern mot allt mindre självcentrering. Barnet kräver nu inte lika mycket uppmärksamhet, men det behöver fortfarande mycket närhet och kärlek. Utvecklingen går i fyra års åldern fort framåt.

Läs artikeln »
Barns längd och vikt

Barns längd och vikt det första året

Längd och vikt för nyfödda barn och upp till 1 år. Här hittar du fakta om barns vikt- och längdkurvor under det första året. Hur mycket väger ett nyfött barn? Hur långt är ett nyfött barn? Hur mycket ökar ett barn i vikt och hur mycket växer barnet under det första året? Följ utvecklingen i våra diagram över barns vikt och längd under det första året.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.