Stjärntecken Oxen barn

Är ditt barn fött i Oxen: 20 april – 20 maj

Är ditt barn Oxe? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli bli. Barn som är födda i stjärntecknet Oxen är tålmodiga, lugna och barn som älskar att leva. Oxar är också väldigt praktiska och konkreta även om de kan vara mycket envisa. 

Barn födda i Oxens stjärntecken

Oxen är det andra tecknet i zodiaken. Är ditt barn Oxe? Såhär säger stjärntecknet att ditt barn kommer att bli bli.

Barn som är födda i stjärntecknet Oxen är tålmodiga, lugna och barn som älskar att leva. Oxar är också väldigt praktiska och konkreta även om de kan vara mycket envisa.

Hur är barn födda i Oxens stjärntecken?

Tecknet Oxen styrs av Venus, som har med skönhet och harmoni att göra. Design, stil och harmoniska färger är något som verkligen tilltalar ett barn fött i detta tecken. Barn födda i Oxens tecken brukar tycka om mat och blir med åren en riktig livsnjutare. De har ofta även väl utvecklat luktsinne. De gillar och faller ofta för fysisk skönhet, vilket i framtiden lätt gör att de faller för ”fel” person. De missar helt enkelt vad som finns bakom den yttre fasaden.

Oxar gillar att samla

Det materiella är viktigt för en Oxe. De brukar redan tidigt fatta intresse för ägodelar och pengar. De hittar tidigt något att samla på och ofta har det ett stort värde för dem, vilket att de försvarar sin pryl i både vått och torrt. Oxens intresse av att äga kan ibland gå lite väl långt och ibland omfattar det även andra människor. De har ibland svårt att förstå att andra har sin egen individualitet och sitt eget privatliv. Även om Oxar gillar materiella saker så är de inte snåla. De bjuder gärna på både kärlek och pengar till de som står dem nära.

Frihet och kärlek är Oxens devis

Oxar behöver ofta mycket kärlek, men de är också mycket envisa och till viss del egoistiska. Ett Oxbarn behöver mycket kärlek och uppskattning om han eller hon ska utvecklas till en harmonisk person. Kroppskontakt är viktigt redan i barnaåren och kramstunder bör stå på dagsschemat. Snuttefiltar och välkänd musik gör också barnet tryggt.

Oxar är inte de som trampar andra på tårna. De håller sig gärna undan konflikter fram till den dagen bägaren rinner över. Då exploderar Oxen.

En Oxe oroar sig inte i onödan. De tar gärna saker och ting som det kommer. De slappnar gärna av i en hemlik miljö där de känner sig trycka och lugna. De har en stor kärlek för blommor och natur. I framtiden kommer ditt barn säkert att utveckla ett trädgårdsintresse eller åtminstone skaffa sig en balkonglåda. Även djur står en Oxe nära.

Oxar är inte mycket för att göra saker som de själv inte anser är rätt eller nödvändigt. De tycker om sin frihet och vill inte bli styrda av andra. Oxar brukar inte ofta få en bra relation till sina syskon, utan visar ofta tecken på egoism i relation till dessa. De älskar att få beröm, men kritik tar däremot väldigt hårt på en Oxe.

Envis som en Oxe

En Oxe skulle sällan erkänna att de är envisa, de är bara tålmodiga och väntar något annat. De gillar inte snabba förändringar utan hänger gärna kvar i det gamla tills de känner sig tillräckligt trygga med det nya. Varje sak ska ha sin plats. Leksakerna ska finnas på ett visst ställe, där de kan leka i lugn och ro.

Envisheten kan mycket väl göra att Oxen inte vill gå någonstans bara för att någon småsak är fel. En Oxe har ofta svårt för att acceptera andras synpunkter. Om de träffar någon som har helt andra åsikter eller uppfattningar än en själv så låtsas de ofta som om det inte existerar. För dem själv är detta dock inget fel, de är bara realistiska. De ser ofta sina egna värderingar som de enda värderingarna som är rätt i världen.

Oxar har ofta svårt för andras känslor, antydningar eller stämningar. De kan uppfattas som okänsliga när det pratas om andras känslor, medan känslor kan explodera när de själv faller dit.

Vad jobbar en Oxe med?

Barn som är födda i Oxens tecken är ofta musikaliska och artistiska. Oxar har även ofta hög ambition, vilket ofta visar sig redan tidigt i barnaåren. De brukar därför vara duktiga i skolan och få bra betyg vilket lägger grunden för ett bra jobb.

En Oxe gillar fast mark under fötterna. Till viss del gillar de även det konstnärliga och kreativa. Hantverksyrken såsom snickare, florist eller trädgårdsmästare ligger nära till hands. Kan de jobba med konst och musik kan det också intressera en Oxe.

Råd till föräldrar

Barn som är födda i Oxens tecken älskar att vara ute i landet. De kommer därför uppskatta en semesterresa till landet eller skidorten. De gillar att leka ute bland buskar och fält, leka kurragömma på en stor lantgård eller att bara springa runt i skogen.

Ett Oxbarn behöver trygghet och det är bra att förbereda barn i god tid inför en förändring. De gillar ordning och disciplin. Envisheten kan bli tydlig om barnet inte tycker det är dags. Barn i Oxens tecken gillar även att rita och läsa.

Redan i barnaåren kan matintresse uppstå. Var därför uppmärksam på barnet vikt så att barnet inte tidigt blir överviktigt.

Ge barnet mycket kärlek och närhet. Var försiktig med kritiken. Med mycket kärlek under uppväxten blir de mycket balanserade som vuxna individer.

Läs även: Barns olika utvecklingssprång eller om de olika trotsåldrarna

Stämmer detta om ditt barn? Kommentera gärna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =

Fler artiklar om barn och föräldraskap

barn sluta sova dagen

När slutar barn sova på dagen?

När slutar barn normalt att sova middag under dagen? När barn slutar sova på dagen varierar från barn till barn. Ofta de sluta sova på dagen när de är mellan 2 och 4 års ålder. I början kan det vara bättre att dra ner på sovtiden för dagens sovstund, istället för att helt sluta med att sova middag under dagen.

Läs artikeln »
Barns utveckling nyfödd

Barns utveckling 0 – 1 år

Barns utveckling månad för månad går i ett otroligt snabbt tempo. Vad händer i barns utveckling och följer barnet de förväntningar som finns på vad ett barn ska kunna i en viss ålder. Här kan du läsa om barnets fysiska utveckling, motoriska utveckling och emotionella utveckling. 

Läs artikeln »
Fontanell bebis

Fontanell

De flesta föräldrar är i början lite rädda för att skada barnet och dess fontanell. En nyfödd bebis har ett ömtåligt huvud, men det är inte så känsligt så att du måste gå omkring och vara rädd. Fontanellen växer ihop innan det att barnet har fyllt två år. 

Läs artikeln »
bebis utveckling 4 månader

Utveckling bebis 4 månader (4-5)

Under den fjärde månaden kommer din bebis sannolikt att ha dubblat sin födelsevikt och de sover nu allt längre sammanhängande perioder under natten. Det viktigaste i barnets liv vid 4 månaders ålder är rutiner och trygghet i att du finns där för honom eller henne.

Läs artikeln »
pysslarecept egen lera

Lera – Play-doh-lera

Recept på lera. Du kan enkelt göra egen lera till barnet hemma. De flesta ingredienser du behöver för att göra lera har du säkert redan hemma. Play-doh-lera för barn – kul att leka och pyssla med där hemma.

Läs artikeln »
schema inskolning forskola

Inskolningsschema förskola

Här hittar du exempel på ett inskolningsschema på förskolan. Första dagarna på förskolan hälsar du på för att lära känna förskolan. Dagarna efter går mer ut på att lära känna barn och pedagoger.

Läs artikeln »
Barns utveckling 2-3 år

Barns utveckling 2-3 år

Barnets utveckling går snabbt även när barnet fyllt två år. Ofta kommer barnet nu in i en trotsålder som för många föräldrar blir en prövning av tålamodet. Barn i två till tre års ålder kan vara kaxiga och självsäkra. Trots är den del av barnets utveckling till att bli en självständig individ.

Läs artikeln »
barn pojke vikt

Viktkurva pojkar 0-12 månader

Viktkurva för pojkar 0 till 12 månader. Hur mycket väger vanligtvis en pojke när han föds och hur mycket ökar han i vikt fram tills han fyller 1 år? Här får du statistik på hur mycket killar vanligtvis väger vid olika tidpunkter under det första året. Viktkurvan är tydligt utmarkerad i diagrammet.

Läs artikeln »
Fakta om graviditet och föräldraskap

Prenumerera för nyheter, fakta och kunskap.

Vi mailar ungefär en gång i veckan. Genom att skicka in godkänner du att vi sparar din mailadress.